Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps na mocnym sprzęcie

xHersx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam do was wielką sprawę tzn:

Od poniedziałku mam nowego laptopa ASUSA za 3,600zł parametry:

Procesor: i5 IntelR

Karta graficzna: NVIDA GEFORCE GTX 960M

Pojemność: 8G (MA 4 RDZENIE)

I chodzi o to, czy ktoś by mógł mi pomóc ogarnąć FPS i mam tylko po 120 fps (czasem więcej) a najmniej to 20/30 moi koledzy mają też podobne parametry komputerów i nawet słabszą kartę graficzną gtx 460 czy jakoś tak i mają po 300/400 fps.

Chodzi mi o to czy ktoś, takie rzeczy ogarnia? jeżeli tak to ktoś by podał kontakt i przez TeamViewer 10 by pomógł? proszę ;/

Opublikowano

120 fps to wystarczająca wartość, ale jak chcesz więcej to spróbuj:

1. Pobrać Optifine'a. 

2. W menedżerze zadań ustaw priorytet minecraft'a na wysoki. 

3. Wyłącz zbędne programy.

I tak pewnie masz w tym laptopie ekran o odświeżaniu ok. 60hz bo tak w lapkach jest, więc po co więcej :D?

Opublikowano

Siemka, mam do was wielką sprawę tzn:

Od poniedziałku mam nowego laptopa ASUSA za 3,600zł parametry:

Procesor: i5 IntelR

Karta graficzna: NVIDA GEFORCE GTX 960M

Pojemność: 8G (MA 4 RDZENIE)

I chodzi o to, czy ktoś by mógł mi pomóc ogarnąć FPS i mam tylko po 120 fps (czasem więcej) a najmniej to 20/30 moi koledzy mają też podobne parametry komputerów i nawet słabszą kartę graficzną gtx 460 czy jakoś tak i mają po 300/400 fps.

Chodzi mi o to czy ktoś, takie rzeczy ogarnia? jeżeli tak to ktoś by podał kontakt i przez TeamViewer 10 by pomógł? proszę ;/

120 FPS to mało? 

To jest dużo, jak na laptopa. poza tym masz odświeżanie 60Hz, możesz mieć i 999999 fps, ale twój monitor w laptopie pokaże jedynie 60.

Poza tym trzeba wziąć pod uwagę jakie są to ustawienia graficzne, czy w sterze od Nvidii nie było nic zmieniane, a także to że podzespoły laptopa są bardzo okrojone od podzespołów komputerowych, przez co masz takie wrażenie. Ten i5 zapewne masz 6xxx u albo 5xxx u. One dysponują jedynie 2 rdzeniami fizycznymi i 4 logicznymi (wątkami)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...