Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praktyki

Biumrk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. :)

Niedługo kończę 16 lat i chciałbym wybrać się do jakiegoś sklepu komputerowego(lokalnego), serwisu czy coś takiego, aby zapytać się o praktyki

Ktoś z Was ma już z tym doświadczenie? O co pytali? Jak duże umiejętności są potrzebne?

Programuję w PHP obiektowo ze znajomością Symfony, jestem finalistą Wojewódzkiego Konkursu Informatycznego, znam budowę komputera oraz jego rynek, więc sądzę, że mam jakieś szanse, ale może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tym? Porady?

Opublikowano

Nie no, ale serio - co trzeba umieć na staż w webDevie/serwisie komputerowych/sklepie komputerowym?

Nic szczególnego, zazwyczaj na praktyki do serwisu komputerowego idą po trzeciej klasie technikum inf. więc kwalifikację e12 wypadałoby zdać. Koledzy z klasy byli na praktykach w sklepach typu Alsen itp. to NIC nie wymagali, tylko ogarnięcia co gdzie jest na półkach - typowe praktyki na tym profilu. 

Opublikowano

Nie no, ale serio - co trzeba umieć na staż w webDevie/serwisie komputerowych/sklepie komputerowym?

Nic szczególnego, zazwyczaj na praktyki do serwisu komputerowego idą po trzeciej klasie technikum inf. więc kwalifikację e12 wypadałoby zdać. Koledzy z klasy byli na praktykach w sklepach typu Alsen itp. to NIC nie wymagali, tylko ogarnięcia co gdzie jest na półkach - typowe praktyki na tym profilu.
Okej, ale ja jestem po gimnazjum i idę do liceum. xD Tylko chciałbym po prostu zarabiać sobie w tym czasie, a jako że ogarniam webDev i ogólnie komputery to może uda mi się wyciągnąć coś więcej niż pensja za roznoszenie ulotek. :D
Opublikowano

Okej, ale ja jestem po gimnazjum i idę do liceum. xD Tylko chciałbym po prostu zarabiać sobie w tym czasie, a jako że ogarniam webDev i ogólnie komputery to może uda mi się wyciągnąć coś więcej niż pensja za roznoszenie ulotek. :D

W moim technikum na praktykach za darmo tyrają i serio myślisz, że ktoś weźmie 16-latka bez żadnego potwierdzenia umiejętności do takiego sklepu komputerowego? Myślisz, że ktoś Ci da klienta obsłużyć, czy jak? 

Jeśli chcesz dorobić to zostać freelancerem, najlepsza opcja.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...