Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gwałtowne skoki klatek w GTA V

_xer0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam problem, podczas grania w gta 5 czesto wystepują klatkowania, zwiechy podczas gdy fpsy trzymają się na poziomie 70-80 i to nie są klatki spowodowane wysoką temperaturą cpu/gpu czy tego ze karta/cpu nie wyrabia bo nie są uzywane w 100%, temperatura gpu 55stopni przy wiatrakach ustawionych na 40%, cpu to samo.

hyperx 8gb 2133mhz

antec 500

gtx 1070 gaming g1

i5 6500

msi h110m

seagate 1tb

Wszystkie podzespoły są nowe, sterowniki najnowsze.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

ref 

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

Opublikowano

ref

Opublikowano

ref

Opublikowano

Nie posiadasz dysku SSD - możliwe więc, że gra "klatkuje" przez chwilę, gdy doczytuje teren/obiekty i dysk jest obciążony. GTA posiada zbyt dużo szczegółów, aby mogło załadować wszystko przy starcie gry.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Nie posiadasz dysku SSD - możliwe więc, że gra "klatkuje" przez chwilę, gdy doczytuje teren/obiekty i dysk jest obciążony. GTA posiada zbyt dużo szczegółów, aby mogło załadować wszystko przy starcie gry.

nope, w csgo tez są spadki tyle ze nie widac tego tak bardzo bo tych fps mam 300 i spadaja np do 100

Opublikowano

W takim razie może być to spowodowane przez aplikacje działające w tle. Spróbuj wyłączyć wszystko poza grą i ewentualnymi sterownikami i sprawdź, czy problem występuje nadal.

Non omnis moriar.

Opublikowano

W takim razie może być to spowodowane przez aplikacje działające w tle. Spróbuj wyłączyć wszystko poza grą i ewentualnymi sterownikami i sprawdź, czy problem występuje nadal.

wszystko jest off poza gta 5 

Opublikowano

Masz najnowszą wersję sterowników do karty graficznej?

tak wszystko jest najnowsze.

Opublikowano

Ustawienia graficzne w GTA na jakim poziomie masz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Non omnis moriar.

Opublikowano

Ustawienia graficzne w GTA na jakim poziomie masz?

b.wysokie/wysokie/ultra fhd. Ale to nie ma znaczenia bo gra chodzi płynnie (fps nie spada ponizej 60) - zresztą tak jak powinna na tym sprzęcie, chodzi mi o te dziwne "freezy" skoki klatek i w ogóle.

Opublikowano

Wcześniej gra chodziła dobrze? Bo 8GB RAM przy ultra to dla GTA V sporo za mało i przez to może mieć czkawkę.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Mam to samo. Zmieniłem kartę z r9 270x na gtx 1050 ti i po zmianie mam takie same przycinki.

graphic.png

Opublikowano

Wcześniej gra chodziła dobrze? Bo 8GB RAM przy ultra to dla GTA V sporo za mało i przez to może mieć czkawkę.

Z tego co pamietam, ale nie jestem pewien to bez karty bylo to samo (gralem wtedy na hd 530) i niby dla czego 8gb t osporo za mało? :D

Opublikowano

Masz tak z innymi grami? Próbowałeś przeinstalować GTA V?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Masz tak z innymi grami? Próbowałeś przeinstalować GTA V?

z CSGO chyba też, ale te to nie jest tak odczuwalne jak w gta bo to spadki do np 100fps. Nie nie probowalem bo moj internet to porazka i sciaganie aktualizacji 6gb to 24h ;)

Opublikowano

Ref bo pozniej zapomne ;D

Opublikowano

ref

Opublikowano

Szczerze -  jeśli masz grę na SC (nie na Steam) to kupiłbym na twoim miejscu płytki i zainstalował z nich GTA. Do pobrania zostanie ci około 10-12 GB (update'y).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Szczerze -  jeśli masz grę na SC (nie na Steam) to kupiłbym na twoim miejscu płytki i zainstalował z nich GTA. Do pobrania zostanie ci około 10-12 GB (update'y).

Mam z płyty, chodzi o samą aktualizacje która ściąga się po instalacji gry z płyty - to 6 giga które mój internet będzie trawił 24h, a na to nie mam czasu bo komp uzywany jest cały czas ;/

Za pare dni kupuje dysk ssd zrobie reinstal systemu i zainstaluje na nim GTA V, tylko chcialbym wiedziec co jest przyczyna, system jest czysty bez zadnych smieci, wszystkie gry orginalne.. 

Opublikowano

ref

Opublikowano

ref

Opublikowano

ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...