Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FishingBot, MobberHack - jak to banowanie w rzeczywistości wygląda?

skorpi25061

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema tak jak w temacie, czy administracja na serwerach globalnych ma jakiś większy wgląd w logi mojej postaci? czy w 80% polegają na przeczuciu?

Przecież logicznie patrząc jak używasz fishing bota to możesz siedzieć nawet 24/7 przed komputerem, a co najciekawsze wędka jest ciągle wyciągana w identycznym przedziale czasowym (co do milisekundy) przecież wiadomo że człowiek w życiu w tym samym przedziale czasowym tego nie zrobi. Nawet mając stoper w ręku. Ja tam się nie znam, bo nigdy nie stawiałem serwerów metina by poznać tajniki tego. A wątpie że ta gra jest tak upośledzona by nikt z administracji nie miał możliwości sprawdzenia co? gdzie? i kiedy? moja postać wykonała daną czynność

A co do kwesti przyciągania mobów też wątpie że logi nic nie pokażą...

Jak ktoś ma wiedze na ten temat to miło by było gdyby się podzielił, ja potrafię rozważnie używać tego typu hack'ów aczkolwiek logi nie kłamią. :D

Nie wiem czemu w ogóle sto razy lepiej privki są zabezpieczone niż serwery globalne, chciałbym pograć nie inwestując nawet złotówki w tą grę.

Mobber Hack - kwestia oszczędności.

Fishing Bot - kwestia monotonnego łowienia co i tak zapewnie nic nie złapie, a częściej w ogóle nic nie wyłowie.(Nie zamierzam zostawiać bota i wychodzić z domu, aczkolwiek jeżeli mam pograć kilka dni i dostać bana to będzie troszkę niesympatyczna sytuacja i będe musiał się spłakać. :D.)

Opublikowano

Siema tak jak w temacie, czy administracja na serwerach globalnych ma jakiś większy wgląd w logi mojej postaci? czy w 80% polegają na przeczuciu?

Przecież logicznie patrząc jak używasz fishing bota to możesz siedzieć nawet 24/7 przed komputerem, a co najciekawsze wędka jest ciągle wyciągana w identycznym przedziale czasowym (co do milisekundy) przecież wiadomo że człowiek w życiu w tym samym przedziale czasowym tego nie zrobi. Nawet mając stoper w ręku. Ja tam się nie znam, bo nigdy nie stawiałem serwerów metina by poznać tajniki tego. A wątpie że ta gra jest tak upośledzona by nikt z administracji nie miał możliwości sprawdzenia co? gdzie? i kiedy? moja postać wykonała daną czynność

A co do kwesti przyciągania mobów też wątpie że logi nic nie pokażą...

Jak ktoś ma wiedze na ten temat to miło by było gdyby się podzielił, ja potrafię rozważnie używać tego typu hack'ów aczkolwiek logi nie kłamią. :D

Nie wiem czemu w ogóle sto razy lepiej privki są zabezpieczone niż serwery globalne, chciałbym pograć nie inwestując nawet złotówki w tą grę.

Mobber Hack - kwestia oszczędności.

Fishing Bot - kwestia monotonnego łowienia co i tak zapewnie nic nie złapie, a częściej w ogóle nic nie wyłowie.(Nie zamierzam zostawiać bota i wychodzić z domu, aczkolwiek jeżeli mam pograć kilka dni i dostać bana to będzie troszkę niesympatyczna sytuacja i będe musiał się spłakać. :D.)

Kolega wbił na mobberze 92 lvl zaczynając gre od zera, only kamer mod, nikt go nie złapał, fakt wbił 90 lvl i przestał grać na modzie już bo eq ma warte sporo :)

Aczkolwiek z doswiadczenia wiem, ze gm czesto pisze do nas jak mamy fishbota i wtedy jak nie odpowiemy to automatycznie ban leci, dorobilem sie tak eq +9 pro i dostalem bana za fishbota wlasnie, poszedlem na dwor na 2godziny, wracam myslac ze cale eq karasi a tu "twoje konto zostało zablokowane"

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

teraz jest o tyle gorzej, że podczas uzywania mobbera nie idzie ten niebieski efekt, który jest przy używaniu pelerynek. według mnie to jedyny sposób na zweryfikowanie  czy grasz na modzie, czy uzywasz pelerynek na legalu. sama wyexpiłam dwa konta do 70 poziomu na mobberze[jedno konto bodajże juz ponad 3 lata stoi i nikt nie zbanował]

Opublikowano

Używając Mobber Hacka - Ban poleci za brak odpowiedzi, tak jak i fishbota, inaczej nie da się tego za bardzo sprawdzić, inaczej jest jeśli używasz WaitHacka bądź DMGHacka, które przeważnie widać gołym okiem.

Opublikowano

Sam bylem GM i to wygląda to tak , jak nie odp dla GM, ale robisz coś n.p łowisz ryby lub expisz to administrator ma prawo cb zbanować . Ważne jest abyś odpisał dla GM .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Ja na bezczela już jade zobaczymy co dalej. GM detektor może zadziała albo nie. Prędzej gracze doniosa.

Jak szepnie to pokaże kilka pelerynek i dalej na moberu.

Sam bylem GM i to wygląda to tak , jak nie odp dla GM, ale robisz coś n.p łowisz ryby lub expisz to administrator ma prawo cb zbanować . Ważne jest abyś odpisał dla GM .

Jeśli byłeś to mam 1 pytanie. Możecie używać wh bo mam dobrą kampę.

Opublikowano

Ja na bezczela już jade zobaczymy co dalej. GM detektor może zadziała albo nie. Prędzej gracze doniosa.

Jak szepnie to pokaże kilka pelerynek i dalej na moberu. 

Pare dni temu zrobiłam podobny eksperyment. Postawilam wojke na dzikusach i tłukłam przez ponad 2h na moberze. Nikt do mnie nie wysłał żadnej wiadomości, pamiętam tylko, że na czacie pojawił sie komunikat 'ktoś zalogował się na twoje konto, zostaniesz rozłączony'. Myslalam na początku że ktoś mnie okrada, ale okazało się że perm na maila przyszedł. Może PL się troche popsuł, ale banowanie mają akurat na dobrym poziomie. Tydzien temu wyexpiłam byle jakie konto do 30, postawiłam na fishu w krolestwie czerwonym w M2, w miejscu konkretnie z dupy. Konto poleciało po jednej nocy, gdzie kiedyś stawialo się boty w M1 Jinno i nie były one tak często banowane :> 

Opublikowano

GF ewidentnie przymyka oko na cheaterow, przynajmniej tych dobrze (maskujących/lub farciarzy), wprowadzenie auto funkcji na serwerze sprawdzajacej Mobber Hacka to kwestia kilku linijek kodu. najważniejsze żeby hajs się z IS zgadzał xD

2vuhg8m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...