Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się robić serwer pvp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Zwracam się do Was z pytaniami;

1. Co sądzicie o stworzeniu serwera pvp,

2. Co na nim zrobić

3. Jaka wersja serwera

4. Czy dobrym pomysłem jest serwer pvp poapokaliptyczny (czasy po apokalipsie xD)

5. Czy zagrałbyś/zagrałabyś na takim serwerze?

Piszcie!

Opublikowano

Uważam, że zrobienie serwera PvP jest opłacalne, ponieważ młodziaki lubią się napierdzielać. Musiałbyś niestety mieć dobrą reklamę i polecam dać nagrody za zapraszanie kolegów. Wersja taka, by nie było nowego systemu bitwy, czyli np. 1.7.2, a co do serwera poapokaliptycznego (musiałam pisać po literce, co za połamaniec) to zależy od Twojego zamysłu. Zrób serwer takim, żeby Ci się podobał i abyś był z niego zadowolony. 

Opublikowano

@Marichcje

Zgadzam się z Tobą że połamaniec xD

#Anty

Czy wersja 1.7.2 byłaby na pewno tą odpowiednią? Nagroda za zapraszanie znajomych to nie problem, jednakże mogłyby być także liczne eventy

Ps. zagrałabyś na takim serwerze? xD

Opublikowano

Naah... weźcie przestańcie z tym 1.7 ;d

Nie możecie zrobić 1.11 czy chociażby 1.10/1.9 i przywrócić starego systemu walki? >:/

...

Opublikowano

@Marichcje

Zgadzam się z Tobą że połamaniec xD

#Anty

Czy wersja 1.7.2 byłaby na pewno tą odpowiednią? Nagroda za zapraszanie znajomych to nie problem, jednakże mogłyby być także liczne eventy

Ps. zagrałabyś na takim serwerze? xD

Nie wiem czy na pewno, ale według mnie tak jest. Nowa wersja walki jest beznadziejna.

Nie zagrałabym, ponieważ pół życia przewaliłam na serwerach PvP i mam dosyć xD

Opublikowano

@#Butipsal

Również tak uważam

@Marichcje

Hmm ciekawe a na jakich serwerach grasz? - może zmieniłbym tryb :D

Gram na serwerach SkyBlock (i różne jego odmiany) lub czystych survivalach bez dropu, jednakże tylko ze znajomymi od czasu do czasu;)

Opublikowano

Przy dobrej reklamie na dzisiejszym (polskim) rynku serwerów stworzenie takiego PvP jest bardzo dobrym pomysłem, jeżeli zależy Ci na młodszych graczach - bo tacy w większości zapełniają takie sieci. Serwer z klimatem postapokaliptycznym również przypadłby mi do gustu.

Opublikowano

polecam zrobić serwer tam od jakiejś wersji do 1.8 na 1.7.10 są popularne serwery z blazingpackiem :) więc jak się zdeda to dla rozluznienia nie raz fajnie wbić i się poklepać, napisz castlemoda i xvsx

tumblr_nmo4nb4PxQ1r8m9e8o1_250.gif

Opublikowano

Myślę że robienia serwera PVP nie jest dobrym pomysłem w tych czasach, chyba że wprowadzasz na rynek coś nowego. Jeżeli chodzi o wersję na 100% 1.8+. Myślę że gdyby było to dobrze zrobione zagrałbym.

Opublikowano

polecam zrobić serwer tam od jakiejś wersji do 1.8 na 1.7.10 są popularne serwery z blazingpackiem :) więc jak się zdeda to dla rozluznienia nie raz fajnie wbić i się poklepać, napisz castlemoda i xvsx

Poważnie? 

Jest juz 1.11, a na tym 1.7 kipimy już kila lat...

Opublikowano

Jeżeli chodzi, o serwery możesz mieć serwer wykonany na najwyższym poziome, a jeżeli nie będziesz, miał, reklamy nikt tam nie będzie grał, wiec musisz mieć jakieś fundusze na początek na reklamę pluginy mape itp. Ta inwestycja może ci się zwrócić kilkukrotnie, jeżeli serwer wypali.

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wedłóg mnie się nie opłaca.

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Opublikowano

Nie opłaca się, aktualnie jest aż za dużo serwerów PvP (ale to tylko moje zdanie). Co do klimatu postapokaliptycznego , gdyby był rozbudowany to zagrałbym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...