Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop - spadki FPS

boss131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio strasznie fpsy mi spadają mówiąc ostatnio mam na myśli jakieś ostatnie 2-3 lata, co bym mógł zmienić w tym laptopie: http://valid.x86.fr/wrry3y dodać, zmienić żebym mógł pograć sobie w pi********* cs:go bez spadków fpsy poniżej 20 co 2 minuty które trwają do nawet 5 minut no k***a mać

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Czyli od 2 lat masz cały czas ten problem? Czy po zrobieniu formata, czy czegoś takiego? Sprawdź jaką kartę graficzną masz aktywną w czasie grania w gry. 

W tym celu pobierz GPU-Z i sprawdź, czy masz wszystkie pola wypełnione (i przy której grafice masz wszystkie pola; oczywiście zrób to i na pulpicie i w grze). Jeżeli masz to przy HD3000 to grasz cały czas na zintegrowanej i wystarczy przełączyć się na dedykowaną ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Czyli od 2 lat masz cały czas ten problem? Czy po zrobieniu formata, czy czegoś takiego? Sprawdź jaką kartę graficzną masz aktywną w czasie grania w gry. 

W tym celu pobierz GPU-Z i sprawdź, czy masz wszystkie pola wypełnione (i przy której grafice masz wszystkie pola; oczywiście zrób to i na pulpicie i w grze). Jeżeli masz to przy HD3000 to grasz cały czas na zintegrowanej i wystarczy przełączyć się na dedykowaną ;)

mam teraz odpalony lol launcher no i jest HD graphics 3000, sprawdze jeszcze jak gra się włączy.Ogólnie laptopa kupiłem kolo 3-4 lata temu, na pewno bym musiał go wyczyścić jakiś formacik i paste na procek. To znaczy wszystko było dobrze, ale na takim laptopie takie gry jak cs:go czy league of legends nie powinny sie zacinac.

Edit:W grze cały czad HD graphcis 3000

@JacoH

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Sterowniki pobrałeś ze strony producenta laptopa czy ze strony Nvidii?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Non omnis moriar.

Opublikowano

Sterowniki pobrałeś ze strony producenta laptopa czy ze strony Nvidii?

O jakie sterowniki chodzi?

Opublikowano

Do karty graficznej.

sterowniki aktualizuję za pomocą geforce experience a po formacie to nie wiem bo to nie ja instalowałem tylko gościu który robił tego formata

Opublikowano

Podaj model laptopa.

Laptop Lenovo G580

Opublikowano

http://www.driverscape.com/files/misc/353.62-notebook-win10-64bit-international-whql.exe Spróbuj z tym sterownikiem. Jest stary, ale dedykowany do tego laptopa. Jak zadziała to spróbuj go zaktualizować i zobaczyć czy dalej działa.

Non omnis moriar.

Opublikowano

http://www.driverscape.com/files/misc/353.62-notebook-win10-64bit-international-whql.exe Spróbuj z tym sterownikiem. Jest stary, ale dedykowany do tego laptopa. Jak zadziała to spróbuj go zaktualizować i zobaczyć czy dalej działa.

strona nie działa "The server has refused to fulfill your request."

Opublikowano

Jeśli spadki występują co jakiś czas to najprawdopodobniej jest to throttling spowodowany przegrzewaniem się procesora. Zwłaszcza jeśli piszesz że ostatnio był czyszczony 3 lata temu to przedmuchanie i wymiana pasty termoprzewodzącej musikowo.

aqcu39P.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...