Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry z emulatora a PS2

jurekjuras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po kilku latach odpaliłem mojego starego pleja żeby pograć w San Andreas.

O dziwo działa. Zarówno oryginał jak i kopia.

Ps2 przerobione chipem modbo.

Na pc mam sporą kolekcję gier w formie ISO, na emulatorze działają.

Natomiast gdy nagrywam te iso na płytkę za pomocą alcohol120% (opcja Play station) ps2 nie czyta gry, unable to read disc.

A gdy kopiuje z oryginalnej płyty wszystko śmiga.

Co trzeba zrobić aby gry z emulatora po zgraniu na płytę działały w ps2?

Opublikowano

Skoro jakieś tam kopie Ci działają, to oznacza, że modbo działa prawidłowo. Także albo źle wypalasz płyty, albo masz obrazy płyty spatchowane pod FMCB, które po spatchowaniu nie działają na modbo.

Wypakuj jakiś obraz płyty i sprawdź czy nie ma tam czasem takich plików - Audio_TS i Video_TS. Jeśli są, to musi zaopatrzyć się w program ESR Disc Patcher żeby je odpatchować.

W ogóle z jaką prędkością wypalasz płyty, najlepiej z prędkością 4x ewentualnie maksymalnie 8x. Przy wyższych prędkościach mogą być problemy z odczytem. Sprawdź też innym programem, te wszystkie opcje nagrywania pod PS2, to jedna wielka ściema. Ja nigdy z tej opcji nie korzystałem, a płyty wypalałem z prędkością 4x i wszystko śmigało bez problemu.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Prędkość 4x, płytki DVD-R verbatim.

Próbowałem przez Nero "Wypal obraz płyty" nagrała się, wkładam do ps2 i tak samo, unable to read disc.

A kopie oryginalnej płyty działają, ba nawet kopie kopii.

A ten... Z jakiej stronki najlepiej pobierać żeby działały na ps2?

Emuparadise i theisozone odpada w moim przypadku.

Opublikowano

Prędkość 4x, płytki DVD-R verbatim.

Próbowałem przez Nero "Wypal obraz płyty" nagrała się, wkładam do ps2 i tak samo, unable to read disc.

A kopie oryginalnej płyty działają, ba nawet kopie kopii.

A ten... Z jakiej stronki najlepiej pobierać żeby działały na ps2?

Emuparadise i theisozone odpada w moim przypadku.

MPC nie wspiera piractwa, więc raczej nikt ci tu nie poda plików ISO z grami. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...