Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy chciałbyś zagrać na takim serwerze minecraft?

Serwer Minecraft  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Serwer Minecraft na jednej z nowych wersjii (1.10.2)?

• Tak
      6
    • Nie
      3
  2. 2. Mody na Serwerze?

• Tak
      6
    • Nie
      3
  3. 3. Typ Serwera?

• Oldschool - Proste pluginy, na autoryzację, cuboidy, i sprawy administracyjne.
      2
    • Oldschool + Mody
      3
    • Konkretny mod jako wątek serwerowy
      2
    • Napiżdżone wszystkiego jak na najnowszych serwerach.
      1
    • Inne (napisz w odpowiedzi)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się, czy jeszcze gracie w minecraft'a? 

Jeżeli tak, to czy macie jakiś fajny pomysł na serwer? Czy jest coś w co chcielibyście zagrać? Może dodać do tego modyfikacje?

Otwarty na wszystkie możliwości, proponuję współpracę osobom które nie dla korzyści, a dla własnego fanowskiego funu, dadzą dobry pomysł na zbudowanie serwera, na którym będą chętni grać ludzie. Akceptuję wszystkie wersje minecraft, od pierwszych, które umożliwiają zainstalowanie wymaganych pluginów (minimum administracji musi być) po 1.10.2. 

@Edit2

Wyjdę tutaj jeszcze z propozycją lekkiego mixu, proponuję raczej oldschoolowy freebuild, z 3 mapami, gdzie na jednej będzie miasto, na drugiej survival gdzie zdobywać się będzie surowce do budowy na pierwszej mapie. Kilka prostych pluginów  - rejestracja, permissje, cuboidy, jakieś zabezpieczenia serwera przed cheatami i griefem i coś ala essentials. Natomiast 3-cia mapa to odskocznia, z różnymi bajerami, typu jakieś eventy, lokacje z customowymi mobami i atrakcyjnymi dropami, jakieś może małe parkoury, ogólnie różne głupie pomysły (nie za duże, ale interesujące), celem zachęcenia innych graczy i oderwania czasami freebuildowców od kopania cobbla(nie byłby to główny wątek). Na serwerze zainstalowałbym mod na custommpc i może jakieś nowe bloki głównie służące budowaniu, które też dałoby się zdobyć na mapie survival. Oczywiście, obowiązkowa administracja online, sporo eventów itd.

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Opublikowano

Ja uważam, że to właściciel i osoba realizująca to powinna mieć pomysł, nie jakieś randomy z forum. Jeżeli nie zrozumiesz zamysłu to będzie Ci ciężko to zrobić ;)

Jednakże oczywiście najnowsza wersja i ogarnięta administracja. 

Opublikowano

@Marichcje, w swojej "karierze właściciela serwerów", miałem z 6 czy 7, z czego 2 były wypałami, jeden mniej, drugi bardziej. Siedząc i dumając na czym polegał ich sukces, można znaleźć 2 różne ścieżki:
1. Wszystko ustawione, zmienione i zautomatyzowane, a gracz nie ma wpływu na rozgrywkę (natomiast to wiąże się z ryzykiem - dużo roboty, a brak graczy)
2. Serwer który tworzą gracze. 

Poniekąd łącze tutaj dwie te ścieżki, bo jeżeli zamysł wyjdzie od graczy, to znaczy, że będą osoby chętne w niego grać, a jeżeli odpowiednio go rozwinę, to niewykluczone, że ostatecznie wejdę na tory tej pierwszej pozbywając się przy tym ryzyka z pierwszej ścieżki. Poza tym, podejmując się takiego rozwiązania, zawsze można graczami pokierować, czyli samemu moderować ich pomysły, na jedne się zgadzać, na inne nie, według swojego uznania.  

Jeżeli tego nie kupujecie, to jest jeszcze to, że od ~2lat nie miałem styczności z minecraftem i po prostu nie wiem na co jest teraz niszowym pomysłem. A wierzę, że ucieszy użytkowników to, iż mogą wpłynąć na powstający serwer i dostać to czego im trzeba. Oczywiście każdego nie da się zadowolić, ale postaram się skupić na głosie większości. O ile uda mi się tutaj osiągnąć zadowalającą liczbę odbiorców

@Edit

Ktoś mógłby powiedzieć, że w takim razie po co podejmuję się tego zadania, otóż dlatego, że chciałem sobie dzisiaj zagrać w minecrafta (bo mam olbrzymi sentyment, dziesiątki ludzi które poznałem dzięki tej społeczności i naprawdę duża ilość spędzonych w grze godzin, zwabiły mnie do gry ponownie. NIESTETY.. w końcu po wielu próbach znalezienia zadowalającego serwera, stwierdziłem, że forma przerosła treść i to co teraz mamy, to nie jest nawet minecraft. Pomijając trudność rozgrywki i powtarzalność serwerów (mówię o tych większych), to jest po prostu niegrywalne (w mojej opinii). Mój zapał zatem urósł i postanowiłem, że skoro nie ma, to trzeba zrobić, bo na pewno nie jest niszową grupą, społeczność, której się taki stan rzeczy nie podoba. 

Poza tym, tak się składa, że mam maszynę i chęci by poznać te nowe technologie ułatwiające działać na serwerach ^^

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...