Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem

Lothos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kolejny raz piszę o pomoc z pingiem w CSie (serwery MMy etc.) 

Z góry mówię - ustawienia RATE zmieniałem adekwatne do Mbps mojego internetu w danej chwili (dniu i w ogóle)

Aktualnie wyniki z speedtestu wyglądają tak: http://www.speedtest.net/my-result/5964259744

Zazwyczaj (przy dobrej pogodzie tzn. bezwietrznie etc.) DL speed jest w granicach 9-10MB a UP Speed w 1,40-2mb. Ping bez zmian w obu przypadkach.

Wiadome, że to od pogody, ale że nie mogę grać na takim internecie bo mi ping skacze do 200-1500? Można to jakoś ogarnąć? Nie bardzo potrafię sobie z tym poradzić, więc proszę o rady. 

Kumpel ma 2x gorszy internet w obecnej chwili (u niego gdy wszystko jest dobrze ma o połowę gorsze statystyki) i gra normalnie, nawet teraz.

Z góry dzięki.

• 1 rok później...
Opublikowano

Dobra pany, wiem że już trochę czasu minęło, ale znów mam to samo. 

Może trochę krócej: gdy na speedteście mam pobieranie 20mb (tak jak być powinno) to wszystko jest okej, nic nie skacze, ale jeśli - od pogody, trochę DL spadnie - tak do 10mb to ping szaleje. Potrafi mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje? Wcześniej, gdy neta miałem normalnie 10mb wszystko było okej, pingów nie było, a więc dlaczego gdy teraz mam 20mb i spadnie mi do 10mb to mam takie problemy? 

Opublikowano
6 godzin temu, Lothos napisał:

Dobra pany, wiem że już trochę czasu minęło, ale znów mam to samo. 

Może trochę krócej: gdy na speedteście mam pobieranie 20mb (tak jak być powinno) to wszystko jest okej, nic nie skacze, ale jeśli - od pogody, trochę DL spadnie - tak do 10mb to ping szaleje. Potrafi mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje? Wcześniej, gdy neta miałem normalnie 10mb wszystko było okej, pingów nie było, a więc dlaczego gdy teraz mam 20mb i spadnie mi do 10mb to mam takie problemy? 

najlepiej skontaktować się z dostawcą internetu.

Utrata pakietów ... Jaki masz internet radiowy?

Like it +

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączenie internetu ? Ethernet, wifi, usb ? 

Speedtest już nieaktualny z linku więc nie wiem czy ping skacze tylko w grze czy na testach również ? 

Opublikowano

mi czasem laguje to wystarcza reset pc i smiga

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...