Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ts3 i cofki w cs'ie

maciek34142

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z którym nijak nie mogę sobie poradzić.

Otóż wczoraj miałem problemy z internetem, nie była to moja wina a dostawcy gdyż mój znajomy z osiedla obok miał to samo.

W csie miałem cofki, laggi itd, ogólnie nic specjalnego i samo minęło.

Problem dotyczy ts3. Mam własnego ts3 na spółke ze znajomymi i od wczoraj nie mogę się na niego dostać. Na inne serwery mogę co jest ciekawe D:. Na 100% procent nikt mnie nie zbanował bo mam tam admina, żaden inny admin też mnie nie zbanował. Mój brat na swoim komputerze który jest podpięty pod ten sam router również nie może wejść.

Przy próbie połączenia słysze "Error" i pojawia się komunikat o tym że połączenie nie powiodło się.

Siedząc wczoraj na ts3 po prostu dostałem "connection lost" i nie mogłem wejść, pare godz później się udało ale po 10 min znowu "connection lost" i do dziś wejść nie mogę.

Próbowałem reinstalować ts3 kilka razy, uruchamiałem jako administrator, restartowałem router wielokrotnie, skanowałem kompa dobrym antywirusem, czyściłem rejestr ccleanerem i właśnie skończyły mi się pomysły co robić z tym dalej.

Ktoś ma jakiś pomysł? :D

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Moze podpadles komus ? Ts na vps'ie, hosting, czy darmowka ?

Jezeli ts'a masz na vps'ie/hostingu napisz do supportu, ktos inny moze wejsc ? Daj IP na pw, sprawdze czy dziala.

P.S. Jakbys dostal bana bylby komunikat.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Serwer działa bo tylko ja z moim bratem nie możemy na niego wejść, nie podpałem nikomu, mamy swoją 5 osobową ekipę i każdy z nas ma tam admina i tylko my.

Serwer stoi już kilka miesięcy na hostingu Multigaming, nigdy nie było takich problemów.

IP: pingwinowo.tsdns.pl

Z tym napisaniem do supportu to jest chyba najlepszy pomysł

Opublikowano

Serwer działa bo tylko ja z moim bratem nie możemy na niego wejść, nie podpałem nikomu, mamy swoją 5 osobową ekipę i każdy z nas ma tam admina i tylko my.

Serwer stoi już kilka miesięcy na hostingu Multigaming, nigdy nie było takich problemów.

IP: pingwinowo.tsdns.pl

Z tym napisaniem do supportu to jest chyba najlepszy pomysł

Teamspeak działa prawidłowo. Problem leży po stronie waszego łącza od kiedy macie taki problem ? 

Opublikowano

A spróbujcie połączyć się po przez VPN i wykonać tracert w CMD

a można jaśniej? :D

EDIT: mój kolega z osiedla obok ma ten sam problem, czyli coś nie tak u dostawcy, jutro zamierzam zadzwonić do nich co z tym zrobić, napisałem również na support multigaming

Specjalista
Opublikowano

Odpalasz CMD i wpisujesz:

tracert ip_serwera

VPN:

Pobierasz program CyberGhost VPN, tam łączysz się z VPN. Wszystko powinno być opisane po uruchomieniu aplikacji.

Jak się połączysz z tym VPN, to wtedy próbujesz wejść na TS

Opublikowano

Odpalasz CMD i wpisujesz:

tracert ip_serwera

VPN:

Pobierasz program CyberGhost VPN, tam łączysz się z VPN. Wszystko powinno być opisane po uruchomieniu aplikacji.

Jak się połączysz z tym VPN, to wtedy próbujesz wejść na TS

Zadziałało, połączyłem się i od razu mogłem wejść na ts'a, jednak internet od razu zwolnił więc wyłączyłem program i po paru sekundach wywaliło mnie z ts'a. Zadzwonie po prostu we wtorek do dostawcy i tyle ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli posiadacie slotówke w multigaming to możecie wykonać migrację serwera do Francji, OVH nie zwraca uwagi na błędne pakiety więc problem powinien ustąpić od razu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...