Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bateria - Android vs iOS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam do Was pytanie,a w szczególności do użytkowników Samsunga Galaxy S7.

Otóż posiadam obecnie iPhone'a 6S i telefon wytrzymuje mi(od 100% do 0) około półtorej dnia, w tym jest około 8 godzin pracy na ekranie, jednak od znajomego usłyszałem, że jego S7 Edge na baterii pracuje około 2,5 dnia, co jest wyraźna różnicą, jednak po obejrzeniu testów porównawczych ta różnica wynosi około 1,5-2 godziny, więc jak to jest w praktyce ? Czy po przesiadce na S7 odczułbym znaczą poprawę ? Przez słowa znaczą poprawę mam na myśli, że przez dwa dni bez ładowania mógłbym pracować na ekranie po 8 godzin, czy raczej to nie jest obecnie możliwe ? 

Pozdrawiam, DeQUK

CAMDNAx.png

Opublikowano

Czas pracy telefonu zależy od tego, jak go używamy.

Jeśli znajomy używa telefonu tylko do dzwonienia i SMS, i prawie nie używa internetu, to możliwe, że mu tyle wytrzymuje, aczkolwiek tak samo działa to z iPhone.

Pod względem optymalizacji, iOS zużywa dużo mniej baterii, różnica w działaniu tkwi głównie w ich pojemnościach. Skoro iPhone trzyma Ci dłużej niż dzień, to jest to bdb wynik i nie widzę sensu wymiany na inny telefon ze względu na baterię ;) .

Non omnis moriar.

Opublikowano

Witam.

Jestem posiadaczem iPhona 7 przerzuciłem się na niego z iPhona 6. Jeżeli chodzi o baterie wytrzymuje mi na dzień jako iż praktycznie cały dzień korzystam z tego urządzenia. 

Jeżeli chodzi o Samsunga ma o wiele lepsze baterie moim zdaniem, aczkolwiek nigdy nie przerzucił bym się na ' androida '. Od 8 lat posiadam tylko iPhone, jak dla mnie są to najlepsze telefony, nigdy nie przypadł mi do gustu android zwłaszcza dlatego że praktycznie każdy z tych telefonów po pewnym czasie się przycina i to jest największy minus ;)

Opublikowano

Z tego co patrzyłem, na pclabie dużej różnicy między akumulatorem tym i tym nie ma. Jednak ja bym przeszedł ze względu na system, większy wyświetlacz, możliwość wgrywania gier i programów z pliku apk z dowolnego źródła.

Opublikowano

Z tego co patrzyłem, na pclabie dużej różnicy między akumulatorem tym i tym nie ma. Jednak ja bym przeszedł ze względu na system, większy wyświetlacz, możliwość wgrywania gier i programów z pliku apk z dowolnego źródła.

Tzn interesuje mnie tylko sprawa baterii, bo to jest dla mnie najważniejsze, co do systemu to mogę się przyzwyczaić, jednak nie lubie tak skakać po systemach, dlatego zadałem pytanie, jeżeli nie ma wiekszej różnicy to raczej zmieniać nie bedę, Po prostu myślałem, że ta przepaść jest ogromna.

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...