Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niektórzy gracze nie widzą serwera na liście

axe321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. 
Mam taki problem. Niektórzy ludzie nie mogą wejść na mój serwer - wpisują IP, niestety nie wykrywa im go w ogóle, jakby go nie było. 
Wiecie może od czego to może się tak dziać? Serwer postawiony na craftserve, wersja 1.7.2.

Dodam, że przez serwer przewinęło się już sporo graczy którzy mogli normalnie wejść, zarówno gracze z Polski jak i z zagranicy. 
Nie ustawiałem żadnej blokady regionalnej. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Niektórzy? Czyli są osoby które wchodzą bez problemu? Czy wyskakuje błąd "Unknown host"?

Zmień też w server.propeties online mode na false.

Opublikowano

Serwer jest premium/no premium, grają tu ludzie i na premkach i bez premek, opcja ta jest na false :)

Tak, serwer normalnie działa, jest włączony, grają na nim gracze, a niektóre osoby nie mogą wejść bo pokazuje im jakby nie istniał.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A nie mają błędu przy kopiowaniu?

Sprawdź czy Adres to: początek bez spacji > twoj:server < koniec także bez spacji

Czy mają gdzieś spację na początku czy końcu adresu, jest to niewidzialny błąd, muszą dać Edytuj > kliknąć w pole z adresem i sprawdzić strzałkami na kawiaturze jak im daleko | zajdzie czy będzie odstęp jakiś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...