Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier 2,5tyś zł

benek1ng

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym za miesiąc kupić sobie komputer, komputer ma służyć do gier typu cs:go, gta5 i inne może jakieś nowsze tytuły.

Jaki posiadasz budżet na kupno?  2500 zł oczywiście jak będzie trzeba to mogę troszkę dołożyć :D
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) za miesiąc
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1920x1080
Do czego ma służyć komputer? Typowo do gier
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Monitor, myszka klawiatura wszystko już wybrane zależy mi tylko na samej jednostce centralnej 
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Już jest 
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Karta graficzna GeForce i procesor Intel 

Mój aktualny koszyk

fJgyKdG.jpg

Opublikowano

Moja propozycja do 2.6k: https://www.morele.net/inventory/info/gs9Shu/

Niestety nie mam pomysłu ma czym można przyciąć. Brać i3, to głupota, a słabsza grafika będzie miała 2GB pamięci, co też ją ograniczy.

Za tą kwotę masz obudowę z filtrami przeciw kurzowymi, stabilny zasilacz 500W. I5-6400, GTX 1050Ti. Bardzo dobre i stabilne połączenie ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH Ale ej, dałeś płytę na F

DDR3, a RAM DDR4. Zmień to.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Dobra, tutaj jest poprawiony zestaw @JacoH

https://www.morele.net/inventory/info/0NvmLS/

Płytę zmieniłem na MSI H110M PRO-D - nic lepszego nie trzeba, poza tym budżet nie pozwala. Ponadto, trochę zmniejszyłem koszt zestawu.

Ale dowaliłeś. Obudowa plastik, zasilacz mocno przeciętny, płyta główna dość droga jak na możliwości i do tego nieopłacalna karta MSI (30 złotych więcej jest RX 470). Ponadto wylazłeś poza budżet o 200 złotych. Gdyby autor mógł tak dokładać, to by nie brał zestawu za 2.5K, a za nawet 10K - kwestia dopłacenia.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja to bym zaczął od tego, że skoro kupujesz za miesiąc to weź przyjdź za miesiąc, nie wcześniej niż tydzień przed zakupem. Za miesiąc mogą być zupełnie inne ceny (zarówno wyższe jak i niższe) jak również części podzespołów może już nie być w sklepach czy też pojawią się jakieś nowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...