Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do LoLa/Metina - laptop

Shidarex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwota przeznaczona na zakup:  No tak max 1500 bez szału.

Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): min 1366/768
Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.) Lol, metin, minecraft
Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): obojętnie ale najlepiej matowa
Osobiste preferencjelaptop raczej używany, za tą cenę raczej nic nowego nie będzie ;d
System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego) windows 8 lub 10

Jakie karty graficzne będą dobre aby pograć na spokojnie w lola, metina czy minecrafta, nie na minimalnych wymaganiach tylko no wiadomo ''normalnie''. W paru laptopach, które mnie zainteresowały są takie:

Nvidia Geforce 520m 1gb

AMD Radeon HD 7400M 1gb

AMD Radeon HD 6470M 1gb

Radeon R4

Gtx 635m 2gb

Czy któraś jest okej? I na coś poza tym muszę zwrócić uwagę oprócz karty do grania w powyższe gry? Jeśli tak to podam resztę parametrów.

Z góry dziękują za odpowiedzi.

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

Opublikowano

Zastosuj się do wzoru,a coś ci dobierzemy ;)

Kwota przeznaczona na zakup: 

Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):
Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)
Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):
Osobiste preferencje:
System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Oraz napisz czy mogą być używane? Widząc te karty graficzne, widzę że tak. 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Up poprawione.

A taki laptop jest okej czy nie bardzo?

Specyfikacja

Procesor Intel Core i5-2450M

(2 rdzenie, 4 wątki, taktowanie 2,5-3,1 GHz, 3 MB cache) TDP 35W, 32nm

Pamięć RAM 8GB DDR3 1600MHz CL11 Samsung M471B1G73BH0-CK0, max 16GB

Dysk twardy Seagate 500GB, 7200RPM, 16MB cache ST9500423 AS Sata2

Napęd optyczny DVDRW MATSHITA DVD-RAM UJ8B0

Układ graficzny Intel® HD Graphics 3000

Nvidia Geforce GT520M

1GB DDR3 (rdzeń: 740MHz, pamięć 800MHz)

Matryca 14" 1440x900px błyszcząca, LED, InfoVision P140NWR1

Kamera 0.3 Mega Pixel

Łączność LAN 10/100/1000 (Atheros AR8151)

WiFi B/G/N (Atheros AR9285)

Porty 1x czytnik kart SD/ MS/ MS Pro/ MMC

1x DC-in (wejście zasilania)

1x HDMI

1x VGA

1x RJ45 (LAN)

3x USB 2.0

1x wejście mikrofonowe

1x wyjście słuchawkowe

Dźwięk 2x satelita stereo, Realtek ALC269, Altec Lansing

Akumulator Litowo-jonowy 8-komorowa, 5600mAh, 84Wh

Zasilacz ADP-90CD 19V/4,74A

Wymiary / Waga 328 x 238 x 20~29.9 mm, 2,2kg

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

Opublikowano

średni, za tą kwotę możesz mieć coś zdecydowanie lepszego.

Trochę ponad budżet, ale: http://allegro.pl/lenovo-y500-y510p-i5-2x755m-4gb-ram-120-ssd-adata-i6666464385.html

Masz tutaj dwie karty graficzne GT755m po 2GB GDDR5 każda. Ogólnie świetny laptop. @Gajwer jest najbardziej ogarniętą osobą w temacie laptopów i sam jest posiadaczem takiego modelu ;) Jeżeli ktoś może ci pomóc, to najszybciej On. 

Opublikowano

średni, za tą kwotę możesz mieć coś zdecydowanie lepszego.

Trochę ponad budżet, ale: http://allegro.pl/lenovo-y500-y510p-i5-2x755m-4gb-ram-120-ssd-adata-i6666464385.html

Masz tutaj dwie karty graficzne GT755m po 2GB GDDR5 każda. Ogólnie świetny laptop. @Gajwer jest najbardziej ogarniętą osobą w temacie laptopów i sam jest posiadaczem takiego modelu ;) Jeżeli ktoś może ci pomóc, to najszybciej On. 

Ok, dzięki.

A takie coś jest  dobre czy nie patrzeć z takich sklepów? Bo w sumie te nowe kiedyś też że sklepów były ;d Tak wiem cena większa ale chcę wiedzieć czy patrzeć z takich sklepów. http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-asus-a555lj-xo916t-4,id-709670

http://www.mediaexpert.pl/laptopy/netebook-acer-e5-573g-nx-mvmep-016-intel-13-5005u-4g-1t-920-2-15-6-win10,id-709884 

Opublikowano

@Shidarex słabe te laptopy. Ale ty chcesz je nowe kupić, czy co?

Prędzej przeglądaj strony typu x-kom, morele, eMag (mają darmową wysyłkę i chyba najlepsze ceny).

Opublikowano

@Shidarex słabe te laptopy. Ale ty chcesz je nowe kupić, czy co?

Prędzej przeglądaj strony typu x-kom, morele, eMag (mają darmową wysyłkę i chyba najlepsze ceny).

@JacoH

Słabe w jakim sensie? Lol itd nie pójdzie? Ja nie gram w gry te najnowsze, więc zwisa mi to, byle lol odpalił albo coś typu fifa 16 / farming 17, bo to na kompie 4gb geforce 540m mi chodzi normalnie. Ale potrzebuję niestety laptopa, ze skrzynką nie pojadę nigdzie.

No może być nowy jak nie znajdę nic ciekawego używanego.

A takie coś https://www.olx.pl/oferta/laptop-lenovo-z710-i5-128ssd-gf745-2gb-17-3hd-8gb-ram-w7-podswietlenie-CID99-IDi8fTP.html#e903c84f06

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-laptopa-dell-inspiron-CID99-IDhoBV9.html#6ab5f2b312

https://www.olx.pl/oferta/samsung-np550p5c-s04pl-CID99-IDjj9t7.html#3440574cad

A co do tych z tych stron co podałeś to cenowo podobne i specyfikacje też mają podobną. A te na serio tak złe są czy co?

Ewentualnie jak ktoś się ''bardziej'' zna to mógłby pomóc mi wyszukać lapka do 2000 zł na morele czy coś. Ja się nie znam kompletnie, więc stąd ten temat.

Opublikowano

W super hiper marketach się nie opłaca masz tutaj całe zestawienie

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156-cala-na-stycze%C5%84-2017-r/

LOL nie ma dużych wymagań. Z nowych do 2000 zł dostaniesz laptop na którym pograsz spokojnie znajdziesz w zestawieniu takie jeżeli nie to opisz:

1) Kwota przeznaczona na zakup:

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

@JacoH podał bardzo bardzo wydajna propozycje sam mam y510p ale z jedna grafika, w SLI pójdą nowości spokojnie to wydajnośc trochę wyższa jak GTX860m.

Jeżli nie potrzebujesz az takiej mocy to poszukaj Y510p z GT755 jedną wystarczy spokojnie
Tak to szukaj i5M/H/i7M + GT750m / GTX850m / GT755m 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Shidarex te gry pójdą i będziesz mógł w nie grać, ale pytanie powinno brzmieć. Czy opłaca się brać nowego i tracić aż tak dużo na wydajności? Kosztem czego? Gwarancji, której raczej nie wykorzystasz? Ja patrzę na to w ten sposób ;)

Ogólnie do lola i przeglądania internetu laptop starczy, ale co będzie za rok, dwa. Jeżeli taki laptop, to twój jedyny komputer, to co zrobisz, kiedy będziesz chciał zagrać w coś bardziej wymagającego? Nie zmienisz w takim laptopie grafiki, procesor też jest ograniczony i nie da ci możliwości grania w gry.

Opublikowano

@Shidarex te gry pójdą i będziesz mógł w nie grać, ale pytanie powinno brzmieć. Czy opłaca się brać nowego i tracić aż tak dużo na wydajności? Kosztem czego? Gwarancji, której raczej nie wykorzystasz? Ja patrzę na to w ten sposób ;)

Ogólnie do lola i przeglądania internetu laptop starczy, ale co będzie za rok, dwa. Jeżeli taki laptop, to twój jedyny komputer, to co zrobisz, kiedy będziesz chciał zagrać w coś bardziej wymagającego? Nie zmienisz w takim laptopie grafiki, procesor też jest ograniczony i nie da ci możliwości grania w gry.

@Gajwer ja popatrzeć mogę ale co mi da patrzenie na grafikę jak reszta chyba też się liczy nie sama grafika a ja kompletnie się na tym nie znam niestety.

@JacoH

No tak ale jak już mam taką kwotę wydać to wolę nowego, nieużywanego. Nie patrzę nawet na gwarancję, nie o to chodzi. Co do innych gier, nie będę grać to ma być laptop lol/metin i na studia i tyle.

Opublikowano

@Gajwer

1) Kwota przeznaczona na zakup: 2000 max

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): min 1366/768

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.) lol, metin, net, ew TERA/Aion, nie gram w nowsze gry typu gta wiedźminy itd 

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): obojętnie, chociaż lepiej matowa

5) Osobiste preferencje: 8gb ram albo 4gb ale z możliwością dołożenia

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego) z 8 lub 10

Opublikowano

@Gajwer

Dzięki wielkie.

A ten co wysłałam wcześniej http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-asus-a555lj-xo916t-4,id-709670 to nie jest dobry? Grafika ta sama itd, różnica kwoty 200 zł i ram ma 8 tak jak chcę, a nie wiem ile takie 4gb kosztuje, więc to nie będzie lepsze wyjście?

Opublikowano

@Shidarex

Koszt ramu to około 70-100 zł za 4 GB. Jak coś modele z 8 GB ram spokojnie dostaniesz nie napisałeś że możesz budżet naciągnać o 200 zł ja podaje Ci maks do Twojego budżetu
Dell Inspiron 5558 i3-5005U/8GB/1000/Win10 GF920M

ASUS R540LJ-XX336T-8 i3-5005U/8GB/1TB/Win10 GF92

Lenovo Ideapad 310-15 i3-6100/8GB/500/Win10 GF920MX Sreb

Wszystkie modele z 8 GB ram, Lenovo ma jeszcze mocniejszy procesor 6 generacji jest nowszy oraz grafika MX też nowsza około 10 % lepszą.

Procesor 4 generacji jest znacznie słabszy nawet od 5 już nie wspominając że jest 6 generacji skylake i 7 kaby lake. Sprzedaż laptopów z 4 generacji to zgroza dlatego NIE polecam kupować w super marketach...

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2305&pid2=1927&compare=core-i3-5005u-2-0ghz-vs-core-i3-4005u-1-7ghz

Ten laptop kompletnie jest nie opłacalny, za 2200 możesz już mieć:

Acer E5-575G i3-6006U/4GB/500/Win10 GT940MX

Acer E5-575G i3-6006U/8GB/500/Win10 GT940MX

Zdecydowanie lepszy procesor równiez grafika, wykonanie troche lepsze, mobilny aluminiowe wnętrze laptopa, miejsce na dodatkowy dysk SSD, nowszy ram DDR4. Wszystko praktycznie lepsze :)

Opublikowano

@Gajwer

A jeszcze jedno pytanie czy taki laptop jest okej (używany)

Specyfiakacja:
- gtx 635m 2 gb 128 bit
- i5-3230M
- 1TB dysk
-8gb ram (maksymalnie 16gb)
- Windows 8/8.1
- napęd optyczny 
- 3 x usb 
- 1 x hdmi
- 1 x czytnik kart pamięci
- 1 x D-SUB (wyjście VGA), RJ-45
- 1 x Audio (słuchawki/mikrofon)
- Wifi
- Bluetooth
- Touchpad
- Kamerka
- Akumulator 4400 mAh

Ekran:
15,6 cala
1366-768 

Opublikowano

Hmm zależy za ile go kupujesz, jeżeli ponad 1000 zł moim zdaniem nie wart. @JacoH Ci podał znacznie znacznie lepszy używany sprzęt
Ten Acer E5 który Ci podałem post wyżej ma lepszą grafikę, procesor trochę słabszy ale nie jest to jakaś duża róznica.

Strasznie szukasz coś na siłe.

Opublikowano

Hmm zależy za ile go kupujesz, jeżeli ponad 1000 zł moim zdaniem nie wart. @JacoH Ci podał znacznie znacznie lepszy używany sprzęt

Ten Acer E5 który Ci podałem post wyżej ma lepszą grafikę, procesor trochę słabszy ale nie jest to jakaś duża róznica.

Strasznie szukasz coś na siłe.

To akurat z ofert w pobliżu mojego miejsca zamieszkania. Na początku budżet był do 1000-1500 max(a za tyle nowego nie dostane z kartą graficzną w sklepie), może uda mi się do tych 2k ale ciężko dlatego każdą opcję muszę przemyśleć. I chcę kupić coś co nie wymienię za rok tylko będę mieć dłuższy okres czasu, stąd tyle pytań.

Opublikowano

Opublikowano

@Gajwer dzięki ale i tak średnio łapię się tym ale mniejsza. Ten laptop co specyfikacje podałam za 1100 zł jest ale koleś nie odpisuje, więc wyjebka.

A jakieś do 1400/1500? Pewnie tylko używki za tą cenę, bo wątpię, że za tyle mogę kupić coś nowego co będzie w miarę okej. To jest właśnie problem laptopów, bo pc za tyle to na pewno miałabym fajnego ale potrzebuje laptopa, bo poza domem jestem a w weekendy tylko w domu a na laptopie mamy, który jest tylko do oglądania neta z intergą nic nie zrobię.

@Edit jednak na tą chwilę mogę tylko do 1200 coś kupić, więc z tych stron odpada, szukam używek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...