Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPSów pomimo dobrego komputera

Mylo_MC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z fps'ami... Może na początek przedstawie mój sprzęt i powiem co już zrobiłem

Karta graficzna: GeForce GTX 1060
Procesor: i5-6600K Overclockable
Pamięć RAM: 16Gb DDR4
Dysk SSD: 500Gb
Windows 10 64-bit

1) Sterowniki pobrane najnowsze do karty graf
2) Wyłączona synchronizacja pionowa
3) Odblokowany mnożnik
4) Wyłączona jakaś opcja w Xbox Live ( gdzieś wyczytałem że też może być przyczyną ) 
5) Komendy w CS wklepane
6) Reinstalacja CS zrobiona

Nie mam już pomysłu co jeszcze mógłbym zrobić... W grze mam 58-60fps pomimo zrobienia wyżej wymienionych rzeczy. Więcej FPS jest mi zwyczajnie potrzebne na deathrun bo przy tylu masakra cokolwiek grać :) 

Jakieś pomysły ? :P
Opublikowano

Wpisz to w configu.

fps_max 999
fps_modem 999

developer 1

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

Obszukałem pół internetu i nic nie znalazłem ciekawego oprócz tych wskazówek wyżej, które wykonałem... Może jednak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Opublikowano

Macie pewnie Steama, cofnijcie aktualizacje do 2k9. Valve specjalnie spi3rdolilo 1.6 aktualizacja w 2013 zeby zmusic graczy do grania w csgo

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Macie pewnie Steama, cofnijcie aktualizacje do 2k9. Valve specjalnie spi3rdolilo 1.6 aktualizacja w 2013 zeby zmusic graczy do grania w csgo

NS, wersja cs v48

Jeżeli masz Windows 10 spróbuj wyłączyć funkcje Xbox DVR.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6239-DZCB-8600

:D Zrobiłem (ptk 4 w mojej liście rzeczy zrobionych ) :p nadal problem jest ...

Nie doczytałem. Wyłącz zatem Vsync (Synchronizacja pionowa)

7471114842437261000138.jpeg

To też jest na mojej liście rzeczy zrobionych :)

Opublikowano

Jeżeli nic Ci nie pomogło do tej pory. Pobierz inną wersję Counter-Strike, ewentualnie polecam wykonanie formatu komputera.

sds.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdy klikniesz H na serwerze to włącz se  FPS Boostera

Nie "se" tylko sobie. To nic nie pomoże bo to wpisuję wyżej wymienione komendy do konsoli.

Opublikowano

Zacznijmy od tego czy masz ns czy steam, jeśli to drugie, to reinstall nic ci nie da... Chyba, że przed reinstallem usuniesz config.cfg, tak by później steam cloud nie pobierał cfg z poprzedniej wersji... (dodam, że jest to zabieg, przywracający domyślny config, bo być może wpisujesz jakieś chińskie komendy z kosmosu, które rzekomo maja ci pomoć, jeśli nie znasz się na pisaniu cfg to nie ma szans, żebyś miał 300 fps, a 3 komendy które masz podane wyżej nic nie zdziałają, bo cs jest ograniczony i tak możesz mieć nawet 2 takie karty graficzne, a efekt będzie ten sam)

I tak jak reszta pisze, sprawdź jak działa ci na innych wersjach cs.

­Zs8CEbP.png

Opublikowano

Chyba, że przed reinstallem usuniesz config.cfg, tak by później steam cloud nie pobierał cfg z poprzedniej wersji...

Zawsze może wyłączyć Cloud'a w ustawieniach steam i wtedy zrobić reinstal :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...