Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Permisje Channel Admin, Operator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z permisjami do grupy kanału Channel Admin i Operator, mam nadzieje że ktos da rade mi pomoc.

Chcialbym aby ranga Channel Admin mogla kickowac, mutowac, dawac rangi "grupy kanalu" tylko na kanale na ktorym ma Channel Admina.

Interesuje mnie rowniez jak ustawic permisje by Channel Admin mogl dawac range np Zakaz mowienia na kanale albo zbanowany na kanale. 

Opublikowano

Pokaże Ci ustawienia Channel Admina jak mam u siebie na serwerze:

- dodawanie, usuwanie rang

- nakładanie priority speaker-a

1210114841437891237309.png

- przenoszenie osób:

8415414841438401237309.png

- kickowanie osób:

2472214841438711237309.png

Ranga Zakaz Mówienia:

- nadawanie/ zabieranie tej rangi:

9553114841439531237309.png

- same ustawienia zakazu:

* tak wiem, że druga linijka nie jest potrzebna.

1464014841439761237309.png

W razie problemów/ pytań pisz śmiało. :)

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytania czy mogłabyś pokazać mi również jak zrobić range zbanowany na kanale tak aby dana osoba po nadaniu tej rangi nie mogle wejsc na kanal ? oraz ranga zweryfikowany ktora umozliwia wejscie na kanal bez podania hasla, bylbym bardzo wdzieczny

Opublikowano

Wszystko dziala, jeszcze raz bardzo ci dziekuje. I czy da sie ustawic range tak aby po np nadaniu operatorowi rangi zakaz mowy a potem zdjeciu jej, ranga operator wrocila

Opublikowano

Wszystko dziala, jeszcze raz bardzo ci dziekuje. I czy da sie ustawic range tak aby po np nadaniu operatorowi rangi zakaz mowy a potem zdjeciu jej, ranga operator wrocila

Ty sam ustalasz jaką dajesz rangę. Jeżeli po Zakazie Mówienia dasz Operatora, będzie miał Operatora, a jeżeli nie, to nie. Wyjątek jest wtedy, kiedy na głównym kanale dasz Operatora, na jakimś podkanale Zakaz Mówienia, to gdy zabierzesz ten Zakaz Mówienia, pojawi się Operator, ponieważ jest dzielona na podkanały od tego głównego kanału.

Trochę masło maślane, ale mam nadzieję że zrozumiesz.

Opublikowano

Dobrze rozumiem, juz wczesniej dawalem operatora na kanale i zabieralem na podkanale i wracal ale nie rozumialem czemu ranga nie wracala na glownym kanale.

Specjalista
Opublikowano

Range na kanle głównym nie wróci bo nie ma skąd jej dziedziczyć. Tam mu zmieniasz range Operator na Zakaza mowy i jeśli zabierzesz mu Zakaz mowy to nie będzie mieć nic.

Może jak byś bota napisał, żeby zapamiętywał takie rzeczy i po określonym czasie sam nakładał Operator'a na kanał glówny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...