Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak zwiększyć szerokość forum

AlexsanderARG

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wchodzisz w panel administracyjny i robisz tak jak na obrazkach. 

1.

s7R0SEb.png

2. (nazwa stylu oczywiście będzie inna, Twoja.)

5Cak9BJ.png

3.

xZUS4NK.png

4.

7uG6JLm.png

5. Tutaj wyłączasz komentarze z pół zaznaczonych czerwonymi liniami i KOMENTUJESZ tekst z czarną linią (komentarz to jest: /* blabla */)

5.1 Bawisz się z wartościami zaznaczonymi czerwoną linią :)

Jeżeli potrafisz dobrze cssa, możesz bawić się z wartościami procentowymi nie zmieniając nic, lecz jeżeli jesteś początkującym zalecam Ci zrobić to co napisałem, jest to dużo łatwiejsze.

zTcwoiO.png

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Pokazałem Ci wyżej nawet jak to znaleźć ... Jak dalej nie ogarniasz to link do tego forum bo inaczej tego nie zrobisz nie znając klasy, która zawiera szerokość.

Opublikowano

Proste,

Wchodzisz w acp > wygląd > twój styl > css > ipb_styles.css

Szukasz:

.wrapper i zwiększasz wartości.

i do graphics design

Opublikowano

Zablokowałeś forum, więc nie wiem czy to na pewno to:

598cdce156594ee9802958b585d8ca29.png

Nie, to nie to. Silnik ipb ma zmiane szerokości pod .wrapper jeżeli nie modyfikował divów, to co Ty pokazałeś jedynie zmieni szerokość strony kiedy forum jest zamknięte lub też cały kontent forum (np działy) #content jest wpisany W ŚRODEK .wrapper, dlatego to wrapper zmienia szerokość forum, poza tym nad kodem masz dokładnie co edytujesz, w tym przypadku pokazałeś jak zmienić szerokość /members ^^

i do graphics design

Opublikowano

Zablokowałeś forum, więc nie wiem czy to na pewno to:

598cdce156594ee9802958b585d8ca29.png

Nie, to nie to. Silnik ipb ma zmiane szerokości pod .wrapper jeżeli nie modyfikował divów, to co Ty pokazałeś jedynie zmieni szerokość strony kiedy forum jest zamknięte lub też cały kontent forum (np działy) #content jest wpisany W ŚRODEK .wrapper, dlatego to wrapper zmienia szerokość forum, poza tym nad kodem masz dokładnie co edytujesz, w tym przypadku pokazałeś jak zmienić szerokość /members ^^

Zasada jest prosta i dot. ona zarówno Front-End jak i Back-End - nie zakładaj czegoś, jeśli można to zmienić i informacja autora wątku, że tej klasy nie ma to tylko potwierdza, dlatego korzysta się z narzędzi debugerskich, linterów, itp. i z tego powodu właśnie poprosiłem go o link, ew. ręczne sprawdzenie klasy dla głównego kontenera bo jak widać - klasa jest najwyraźniej inna niż ta, którą podałeś.

Co autor to kod - proste.

Opublikowano

@Vertisan

Miałeś rację - przepraszam

Jeszcze mi powiedz - jak zobaczysz na forum jest sidebar, na samym górze jego jest "Najnowsze zmiany statusów" i tam mój nick przechodzi do następnej linijki jak zrobić aby był w tej samej? - Nie nie pomaga rozszerzenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...