ZiemniakPL123 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam, a mianowicie chciałem zrobić skrypt na to, że są takie wojny zamków itd. A więc zrobiłem, że po wpisaniu komendy dołącza do areny (jest tylko jedna arena), ale nie wiem jak to zrobić, żeby po dołączeniu pisało ile osób już dołączyło do areny i żeby było tak, że jak będą 2 osoby to się jakaś akcja wykona, a jak nie to się wykona też inna akcja. Jest też tak, że jak zrobiłem to, że ma pokazać ile osób dołączyło do areny, jeżeli wpisze się komende dodaje do zmiennej graczy 1 gracza to i tak wysyła sie wiadomosc ze jest 0.... Proszę pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aegris Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 twoja komenda: trigger: add 1 to {gracze} komenda na wyjscie z areny: trigger: add -1 to {gracze} gdzieś tam w skrypcie >>> if {gracze} is bigger than 1: start areny tutaj dasz Masz zmienną z graczami Aktualnie na arenie, ktoś wejdzie licznik pokaże Ci [1] ktoś wyjdzie [0] Jak będzie 2 graczy i któryś wpisze np /start skrypt niech sprawdzi ilu graczy jest (if {gracze} is bigger than 1:) i start areny w innym wypadku wysyłasz wiad że za mało graczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.