tom28sec Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam . Chciałem ulepszyć starego pc ma już trochę latek i chciałem się zapytać czy da się coś z niego wyciągnąć przy zmianie nie wiem procka karty i dokupieniem trochę ramu czy to nie ma największego sensu. Procek : Amd Athlon II X2 250 3.00 GHz Płyta : ASUSTeK Computer INC model : M4N68T-M-LE-V2 Karta jest tam jakiś radeon, ale mam w biurku GeForce gtx 750ti Ram 4gb nie wiem od jakiego producenta jakies no name Zasilacz 430w Z góry dzięki za pomoc Gra logiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velociraptorus Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Wszystko zależy od budżetu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightday96 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam . Chciałem ulepszyć starego pc ma już trochę latek i chciałem się zapytać czy da się coś z niego wyciągnąć przy zmianie nie wiem procka karty i dokupieniem trochę ramu czy to nie ma największego sensu. Procek : Amd Athlon II X2 250 3.00 GHz Płyta : ASUSTeK Computer INC model : M4N68T-M-LE-V2 Karta jest tam jakiś radeon, ale mam w biurku GeForce gtx 750ti Ram 4gb nie wiem od jakiego producenta jakies no name Zasilacz 430w Z góry dzięki za pomoc Witaj. Niestety nie pomożemy, bo nie znamy budżetu. Części mogą być używane? Zasilacz jaka marka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam . Chciałem ulepszyć starego pc ma już trochę latek i chciałem się zapytać czy da się coś z niego wyciągnąć przy zmianie nie wiem procka karty i dokupieniem trochę ramu czy to nie ma największego sensu. Procek : Amd Athlon II X2 250 3.00 GHz Płyta : ASUSTeK Computer INC model : M4N68T-M-LE-V2 Karta jest tam jakiś radeon, ale mam w biurku GeForce gtx 750ti Ram 4gb nie wiem od jakiego producenta jakies no name Zasilacz 430w Z góry dzięki za pomoc Cześć! Zmiana procka i karty na pewno coś by dała, ale wiesz co? Nie w tym przypadku! Moim zaleceniem jest sprzedanie Płyty+Athlona+Tych ramów i najlepiej tego zasilacza. Na początek zakup zasilacz. Polecam Antec VP 500W, najlepszy z najtańszych(możesz poszukać taniej na Allegro/OLX) Potem zakupienie płyty głównej (zależy od budżetu, ale od twojej formy pisania tego postu wnioskuje, ze nie jest to dużo). Poszukaj płyty z chipsetem H61, za ~100zł na Allegro/OLX. Następnie zakup procesora. Tutaj również zależy mocno od twojego budżetu. Najtaniej kupisz I3-2100 (~100zł na Allegro/OLX), jeżeli masz więcej pieniędzy to szukaj i3- 2120. Następnym krokiem będzie zakup ramu. Musisz szukać czegoś na DDR3. Polecam ci ram od GOODRAM, dobra polska firma. Jeżeli masz mało pieniędzy to zakup 4GB, jeżeli więcej to 8GB (Używane 8GB ~120zł), powtarzam- na DDR3. Co do karty graficznej- może być te 750Ti. Nie jest to jakaś super zarąbista karta, ale starcza. Później będziesz mógł kupić lepszą, zależy ile byś miał pieniędzy. Taki zestaw spokojnie da radę z Wiedźminem 3, Dragon age 3, BF1 itp. Może nie na monitorze FullHD, ale da radę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.