Skocz do zawartości

[Banner] Banner interaktywny

Eros_PL

Rekomendowane odpowiedzi

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Witam, przygotowałem banner pod server TeamSpeak z ilością Administracji online, z użytkownikami online i z Godziną.

Autorem skryptu jest Multivitamin

Wymagane: php5 php-gd zainstalowane apache na serverze

Demo:

3YF2O8f.jpg

Instalacja:

1. Pobieramy folder z linku poniżej.

2. Wypakowujemy.

3. Folder ,,mpc1" wrzucamy na naszego VPS'a / Server www do folderu /var/www/html

4. Teraz logujemy się przez ssh na server i przechodzimy do naszego folderu komendą 

cd /var/www/html/mpc1

5. Gdy znajdujemy się w naszym folderze nadajemy uprawnienia folderowi ,,cache" komendą:

chmod 777 cache

6. W przeglądarce wpisujemy http://IPSERVERA/mpc1/banner.php

7. Teraz kopiujemy ten link i przechodzimy do TeamSpeaka.

8. Na serverze edytujemy server wirtualny i w zakładce ,,Banner GFX URL" Wklejamy ten link.

9. Interwał GFX zmieniamy na 60

I to tyle z instalacji.

Download:

Skan:

Jeżeli ma ktoś jakieś problemy proszę pisać PW

moim zdaniem ten banner prezentuje niski poziom jak na ten dział (widziałem tu lepsze)

takie średnie bym powiedział mam nadzieję ze z każdym kolejnym będzie lepiej!

dam plusika za starnia

Dziękuje za opinie mógłbyś powiedzieć co mógłbym poprawić dorobić w następnym bannerze? Byłbym wdzięczny.

Coś nie działa. Gdy wpisuje adres w przeglądarce to wyświetla się "Nie można znaleźć tej strony". Wszystko zrobiłem poprawnie

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Nie wiem. Jakie są komendy na instalacje tych pakietów?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Nie wiem. Jakie są komendy na instalacje tych pakietów?

apt-get update

php: apt-get install php5

php-gd: apt-get install php5-gd

apache: apt-get install mysql-server mysql-client apache2

Jeżeli nadal nie będzie działać pisz pw.

Skrypt autorstwa pana Multivitamina, dlatego polecę.

Gorzej już wychodzi to że nawet nie byłeś w stanie dodać czegoś porządnego od siebie, tą samą wersję mam u siebie na pulpicie sprzed paru miesięcy jak były u niego na stronce, więc tutaj się za bardzo nie popisałeś.

to w końcu ty stworzyłeś czy Multivitamin stworzył :

Witam, przygotowałem banner interaktywny 

xD

Plusem tego banera jest to że używa tej drugiej klasy i może sie przydać komuś kto pod nią coś pisze :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Skrypt autorstwa pana Multivitamina, dlatego polecę.

Gorzej już wychodzi to że nawet nie byłeś w stanie dodać czegoś porządnego od siebie, tą samą wersję mam u siebie na pulpicie sprzed paru miesięcy jak były u niego na stronce, więc tutaj się za bardzo nie popisałeś.

to w końcu ty stworzyłeś czy Multivitamin stworzył :

Witam, przygotowałem banner interaktywny 

xD

Plusem tego banera jest to że używa tej drugiej klasy i może sie przydać komuś kto pod nią coś pisze :)

@Pantoflarzek Więc tak bardzo przepraszam za błąd już poprawiam z tym że autorem skryptu jest Multivitamin. A co do tego że nie dodałem nic od siebie to dlatego że chciałem udostępnić to tak na szybko żeby zobaczyć czy ktoś będzie tego chciał używać teraz zobaczyłem że paru osobą banner przypadł do gustu i już przy następnym będzie lepiej. Dzięki za opinie i pozdrawiam :)

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Na mojej stronie jest sam obraz png, nie pobiera danych z ts, ktoś nakieruje/pomoże?

Jak ustawiłeś ścieżkę do banneru "http://hufek.pl/all/mpc1/banner.png"to się dziwisz?

Musisz ustawić do pliku php czyli "http://hufek.pl/all/mpc1/banner.php".

Ale z tego co widzę wgl coś źle zrobiłeś w tym banerze, wgraj go od nowa.

fPdC8vF.jpg

2 godziny temu, Raff2 napisał:

Link nie dzial do pobrania, mozna poprosic nowy ? 

Link działa. To wina forum. Musisz go skopiować i wkleić w nowej karcie, na następny raz pomyśl zanim napiszesz do mnie wszędzie gdzie się da. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Banner] Banner interaktywny   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...