PLRafcik Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam, mój komputer ma już prawie 5 lat i zamierzam zmodernizować jego podzespoły to co on posiada: CPU: Intel i5 3300p 3.3 GHz GPU : Sapphire 7770 1Gb DDR 5 128 bit/s HDD: Baracuda SATA 3 500Gb Zasilacz: Crosaider 400W MOBO: Wiem że to GIGABITE o podstawce LGA1155 oraz możliwość rozszerzenia ramu do 16gb i to jest model mini. Ram: 4Gb Goodram. Obudowa: SPC. Od pewnego czasu dysk muli, komputer dłużej się włącza a przy bardziej wymagającej rozgrywce lubi zaciąć co może nie jest uciążliwe co bardziej problematyczne :P. Myślałem nad zmianą GPU coś żeby chodziło na kilka lat typu R3/4 lub jakieś GT860 itd., HDD na max 1 Tb ale bardziej wydajniejszy i dodanie jednej kostki 4Gb ramu i jeśli byłaby konieczność to wymiana zasilacza. Mój budżet to na razie 900 zł. Ale oczywiście wolałbym kupić np 1 cześć i za np miesiąc kolejną. Zwróćcie uwagę jaki mam procek itd, bo nie chcę pchać jakiegoś kombajny graficznego, bo procek bd niewystarczalny. Wszystko w rozsądnej cenie. Z góry dzięki i pozdrawiam "My World is in your Head..." Pierwszy Polski blog o grze Vampyr: http://www.czasnawampyr.pl/category/news/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aresorek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Używane są możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLRafcik Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Najlepiej nowe, chodź używanych nie wykluczam ,ale musi to być pewne źródło "My World is in your Head..." Pierwszy Polski blog o grze Vampyr: http://www.czasnawampyr.pl/category/news/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski0202 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zasilacz, nie corsair przypadkiem? Bo nie kojarze czegos takiego Podaj dokladny model. Generalnie ja bym to widzial tak: dolozenie 4gb ram z 50zl GTX 770 2gb 500zl jak wymiana zasilacza to nowy antec vp500 + ssd 128gb, jak bez wymiany to 240gb komputer dostanie kopa w codziennej pracy i w grach steam: /awesomeplayer1337 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLRafcik Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Tak corsair, modelu Ci nie podam, podam Ci na dniach. Jest to 400 watowa jednostka. Ram to raczej nie 50 a 100 zł :P Grafiką się zgadzam, a zamiast nowego HDD to ssd dla systemu tylko ? "My World is in your Head..." Pierwszy Polski blog o grze Vampyr: http://www.czasnawampyr.pl/category/news/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski0202 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Tak corsair, modelu Ci nie podam, podam Ci na dniach. Jest to 400 watowa jednostka. Ram to raczej nie 50 a 100 zł :P Grafiką się zgadzam, a zamiast nowego HDD to ssd dla systemu tylko ? Glupota byloby kupno nowej kostki ramu, za te cene (przez obecny kurs dolca). Jesli nie jest Ci potrzebne miejsce to nastepny HDD jest srednim pomyslem imo, na ssd 128gb nawet upchasz wiele wiecej rzeczy niz windows, bo watpie ze Twoj system bedzie potrzebowal nie wiadomo ile bibliotek przechowywac. steam: /awesomeplayer1337 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLRafcik Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Używane kostki ram wyszłyby mnie jedynie 20 zł taniej :/ A propo dysku ssd, to czy po jego zamontowaniu mogę nadal używać normalnie mojego starego dysku np do gromadzenia danych czy to już nie jest ze sobą kompatybilne ? "My World is in your Head..." Pierwszy Polski blog o grze Vampyr: http://www.czasnawampyr.pl/category/news/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.