TrokersPL Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jaki posiadasz budżet na kupno?: Max 800-1000złKiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat): Jak nazbieram pieniądze Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?: Płyta Główna: P7H55Procek: I5 760 2.80GHzKarta: GTX 550 Ti Pamięć: 8 GB RAM Dysk: SSD GOODRAM 120GBi HDD Hitachi 500GB jakis przerobiony z lapkaSystem: Windows 7 64bitMonitor: ProLite E2208HHD - 22" 1920x1080 Full HD 10000:1 ACRDo czego ma służyć komputer?: Głównie do grania. Szczególnie w (H1Z1, CS, BF i tego typu gry)Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?: NieCzy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?: NieCzy zamierzasz podkręcać podzespoły?: Raczej nieMasz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?:Aktualnie gram np. w H1Z1 na mocno okrojonych ustawieniach, żeby mieć te mniej wiecej stałe 60fps i grafika wygląda jak wygląda ;d nie jest za najlepsza. np. 1600x900 i 60% jakości na najmniejszym render distance. Chciałbym móc grać chociaż w 1600x900/1920x1080 na 100% quality w tych 60 fpsach lub coś w tym stylu.Więc moje pytanie brzmi co bym musiał wymienić najpierw, żeby mieć możliwość grania na wyższych rozdzielczościach/ustawieniach graficznych itp. w dobrej płynności (stałe 60fps). I co polecacie kupić w miarę taniego i dobrego, żeby mi wystarczało do tych wydajniejszych gier przez jeszcze troche czasu. Aktualnie jestem i tak w fazie zbierania pieniędzy, bo niedawno wydałem na dysk ssd, dokup ramu i nowe chłodzenie, bo procek mi sie przegrzewal, ale chce wiedzieć na czym stoje i ile mniej wiecej bede musiał uzbierać Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski0202 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jakis GTX770 2gb to 500zl, napisz tez model zasilacza, zeby niespodzianek nie bylo, potem to juz pasuje wymienic procesor, ale zeby to zrobic rowniez plyte glowna, albo jakas i5 2400/2500 + h61, lub fajniej i5 4xxx + h81/b85. Niby moglbys od razu poszalec i kupic GTX 970 4gb, na olx wersje od asusa widzialem wczoraj juz za 750zl! Nie wiem jak to dokladnie wyglada na tej plycie, ale skoro mowisz, ze kupiles chlodzenie nowe, to OC procesora jakies zrobic + GTX 770 2gb i juz powinna byc WIELKA roznica, a wcale nie trzeba wydawac tak duzo. steam: /awesomeplayer1337 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrokersPL Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Jakis GTX770 2gb to 500zl, napisz tez model zasilacza, zeby niespodzianek nie bylo, potem to juz pasuje wymienic procesor, ale zeby to zrobic rowniez plyte glowna, albo jakas i5 2400/2500 + h61, lub fajniej i5 4xxx + h81/b85. Niby moglbys od razu poszalec i kupic GTX 970 4gb, na olx wersje od asusa widzialem wczoraj juz za 750zl! Nie wiem jak to dokladnie wyglada na tej plycie, ale skoro mowisz, ze kupiles chlodzenie nowe, to OC procesora jakies zrobic + GTX 770 2gb i juz powinna byc WIELKA roznica, a wcale nie trzeba wydawac tak duzo. @Oski0202 Zasilacz mam 600W CHIEFTEC MODEL NO: CTG-600-80P... Oplaca się kupować używaną kartę? A oprócz tych 2 co podałeś, jakieś alternatywy? np. 760? #Edit Popatrzyłem troche na necie ceny, testy itd. i chyba się zdecyduje zbierać na tą 770 Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.