Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor 1080p - w miarę tani i różnica w grach

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak w temacie. Aktualnie gram na monitorze z rodzielczością 1280x768, gdyż nie posiadam monitora fullhd.

Natomiast jedno pytanie - czy warto? Czy zauważę różnicę?

Na pomysł zmiany monitora wpadłem w momencie gdy zauważyłem w grze Tom Clancy's The Division denerwujące "poszarpane" krawędzie na przedmiotach w oddali.Zresztą nie tylko w tej grze, w wielu innych pojawia się także problem przedmiotów pojawiających się dopiero w pewnej odległości.Czy jest to wina rozdzielczości? Czy kupując monitor fullhd zauważę różnicę i czy warto?

Mam 16GB ramu, GTX 980 4GB i I5 4690k 4,5 Ghz

Opublikowano

Witam.Jak w temacie. Aktualnie gram na monitorze z rodzielczością 1280x768, gdyż nie posiadam monitora fullhd.

Natomiast jedno pytanie - czy warto? Czy zauważę różnicę?

Na pomysł zmiany monitora wpadłem w momencie gdy zauważyłem w grze Tom Clancy's The Division denerwujące "poszarpane" krawędzie na przedmiotach w oddali.Zresztą nie tylko w tej grze, w wielu innych pojawia się także problem przedmiotów pojawiających się dopiero w pewnej odległości.Czy jest to wina rozdzielczości? Czy kupując monitor fullhd zauważę różnicę i czy warto?

Mam 16GB ramu, GTX 980 4GB i I5 4690k 4,5 Ghz

Tak warto. Twój komputer się opierdala na tej rozdzielczości.

Zmień chociażby na takiego AOC za 500zł uwierz naprawdę będziesz zadowolony.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Zmiana monitora pomoże. Może jakbyś zmienił adpater/kabel to ten problem mógłby zniknąć, ale nie musi.

Na takim PC spokojnie możesz grać na fullhd. Polecam ten co wyżej koleszka podał-

https://www.morele.net/monitor-aoc-i2369vm-579267/

Dobra matryca, dobre barwy kolorów, ogólnie dobry monitor. Jedyny problem może być jeżeli masz kabel na DVI, wtedy musisz pobawić się w przejściówki albo zakupić nowy kabel. Najlepiej Displayport.

Opublikowano

Zmiana monitora pomoże. Może jakbyś zmienił adpater/kabel to ten problem mógłby zniknąć, ale nie musi.

Na takim PC spokojnie możesz grać na fullhd. Polecam ten co wyżej koleszka podał-

Dobra matryca, dobre barwy kolorów, ogólnie dobry monitor. Jedyny problem może być jeżeli masz kabel na DVI, wtedy musisz pobawić się w przejściówki albo zakupić nowy kabel. Najlepiej Displayport.

Do monitora dołączany jest kable HDMI, więc to żaden problem. Co do samego monitora - sam mam go mam i jestem z niego bardzo zadowolony. Wszystko to co @aresorek powiedział pokrywa się z prawdą. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Do monitora dołączany jest kable HDMI, więc to żaden problem. Co do samego monitora - sam mam go mam i jestem z niego bardzo zadowolony. Wszystko to co @aresorek powiedział pokrywa się z prawdą. 

Dokladnie mówiłem o tym modelu :D serio zmiana monitora to niebo a ziemia w tym przypadku

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...