Skocz do zawartości

Jaki jest Twój wymarzony serwer Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj jestem MentosPL, Właściciel serwera XTC, i chciałbym swój serwer udoskonalić, słuchając waszych rad, nie chodzi o to co jest u mnie na serwerze fajne a co nie co wam się podoba co nie, chodzi o wymarzony serwer Dla Was!

Napiszcie w temacie jaki serwer jest najlepszy według waszego gustu i opiszcie go dokładnie.

Tryb, np Freebuild, i parametry, rozmiar działek, jaki powinien, czy powinny być targi czy nie, czy do tego trybu drop ze Stone czy z rud itp.

Tryb. np. SkyBlock, czy mają być stoniarki czy nie, duże wyspy małe, itp.

Tryb, np. Minigames, czy ma być jakaś jedna konkretna minigra np. BedWars, czy kilka i czy ma polegać na rywalizacji typu PvP czy zręcznościowa, (spleef,parcour wyścigikonne itp.)

Albo inny Tryb.

Ten temat nie ma być tylko dla mnie, ma być instrukcją dla każdego kto tworzy serwer, Ludzie opamiętajcie się, Pełno serwerów EasyHC/MegaDrop (EasyHC - drop 2382834 diamentów ze stone / MegaDrop - drop 348254 Bloków diamentów ze stone) to już lepiej zrobić Serwer KitPvP na to samo wyjdzie. Jedna osoba wpadła że zamiast EasyHC zrobi SkyWars i teraz wszyscy tworzą SkyWarsy -.-

Tak więc proszę was Dawajcie wszystkie pomysły na serwer jakie wam wpadną do głowy. (Oprócz Modów na Forge).

(nie pisz posta typu "masz racje ale nic nie zrobisz z EasyHC będą dalej to tworzyć" tylko napisz swój wymarzony tryb bo ja o tym wiem ;) )

Witaj adminie MPC, jeżeli zły dział proszę przenieś ziomuś ;)

@1361622928-U485574.pngofftopic

Pewna osoba mi powiedziała że YouTuberzy kręcą let'splaye tylko z EasyHC, jeżeli ta osoba miała na myśli KILL4WON to naprawdę polecam tok myślenia, ten szanowny pan wysyła wirusy nieświadomym osobom poniżej 16 roku życia (potocznie mówiąc dzieciom). Ostatnio jednemu z moich graczy serwera musiałem przez TeamViewer 12 Czyścić kompa z wirusa przysłanego przez tego typa. a był to wirus który ma na celu zapchać bufory dysku twardego spowolnić jego pracę jak nie uniemożliwić. Próbowałem wszystkiego, na koniec poleciłem mu Formata bo nie mogłem nic zrobić, Wirus zarażał wszystkie pliki wykonywalne (exe).

Na serwerze skyblock zrobił bym średnią ekonomie, warpy dla graczy za x pieniędzy oraz golemiarki. Każdy gracz mógł by otworzyć sklep na wyspie i stworzyć do niego warp. Chciałbym żeby ekonomia nie była też za trudna bo to powiem szczerze, dzieci odstrasza a teraz takich najwięcej.

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka

Na serwerze skyblock zrobił bym średnią ekonomie, warpy dla graczy za x pieniędzy oraz golemiarki. Każdy gracz mógł by otworzyć sklep na wyspie i stworzyć do niego warp. Chciałbym żeby ekonomia nie była też za trudna bo to powiem szczerze, dzieci odstrasza a teraz takich najwięcej.

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka

I to jest twój ulubiony Tryb i jego ekonomia tak ? ;)

No jak dla mnie to wymarzony survival + gildie ze starym pluginem + działki 15x15 lub 10x10 do kupienia, oczywiście też nie wielki drop, prosty spawn ze sklepem, mała ilość warpów, prosty czat bez wielkiej ilości kolorów i bez pogrubionego tekstu, jak najmniej rang dla administracji.

Tak ostatnio sam o tym myślałem i daję swoją opinię, a może i propozycję na przyszłych twórców serwerów:

Kwadratowa masakra - grałem kiedyś, i wielu z was pewnie pamięta czasy świetności tego typu serwery. Tak więc, brakuje mi masakry, ale na zasadzie dwóch wysp a'la skyblock. Grałem kiedyś i polecam. Dwie małe wyspy rozbudowują się, przedmioty dropią z cobbla/stone'a i potworów - ponieważ to da się zrobić w sposób łatwy, ale też wymaga pewnego czasu i szczęścia żeby zdobyć materiały do walki czy rozbudowy fortu na niebie.

Docelowo oczywiście każda z drużyn ma cel zabić przeciwników, czy zniszczyć ich bazę.

W sumie za dużo nie ma się co do tego rozpisywać, bo każdy będzie miał osobne wyobrażenie tego pomysłu, ale myślę że wiadomo o co mi chodzi.

W skrócie - Kwadratowa masakra w stylu skyblock.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Jaki jest Twój wymarzony serwer Minecraft?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...