Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibijka.net - TibiaApi

ulou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż kilka dni temu zacząłem pisać bota na serwer tibijka.net przy użyciu tibiaApi i języka C#. Lekko zmodyfikowałem tibiaApi, tak aby adresy się zgadzały i wszystko jest odczytywane tak jak powinno, przynajmniej z tego co zauważyłem, problem pojawił się w momencie kiedy w momencie kiedy przez proxy (Tibia.Packets), chce wysłać prostą komendę (np. client.Console.Say("wpisz w konsole tibii")). Otóż nie dzieje się nic, pakiet nie trafia tam gdzie powinien (funkcja zwraca true, czyli dla programu wszystko jest okey). Co ciekawe niektóre funkcje działają.

Poprawne funkcje: 

- wszystkie informacje o graczu, kliencie tibii (z tego co zauważyłem to wszystko jest okey)

- obracanie gracza (ctrl  + <lewo>/<prawo>/<góra><dół>)

Błędne funkcje:

- ruch gracza (w momencie kiedy chce ruszczyć graczem np, jedna kratkę w górę przy pomocy player.walk(UP), postać rusza się po skosie, raz w górę, raz w dół)

- zamiast jeść jedzenie, food.use(), próbuje coś z funkcją Trade, bo w statusBarze pokazuje się Trade cancelled.

- ponadto wszystkie aplikacje (włącznie z Packet Analyzerem* ) wywalają mi klienta Tibii (tylko na customowym kliencie tibijki)

Typowe błedy:

- Access Denied w momencie gdy chce odpalić proxy w programie (client.IO.StartProxy()), wywala klienta lub go nie widzi;

- wywala klienta Tibi w momencie gdy za jednej z aplikacji chce zmodyfikować cokolwiek co używa proxy (setOutfit, addon, runemaker, większość z funkcji programu Update Test*, głównie te które mają coś zmienić w kliencie, reszta działa np. lighthack, level spy itp) [powód: odwoływanie się do części pamięci klienta, do której nie powinniśmy lub wysyłanie złych danych]

CEL: 

Sprawdzić aby proxy działało lub chociaż zrozumieć dlaczego nie działa. 

Przeanalizować i podmienić pakiety wychodzące w TibiaAPI

Możliwe że także leży problem po stronie systemu, posiadam Win10 Pro, jak ktoś ogarnia programowanie, posiada jakieś IDE do C# i mógłby posprawdzać aplikacje od twórców TibiaApi, byłbym wdzięczny. Jeśli ktokolwiek ma jakiś pomysł, także zapraszam do dyskusji.

Linki:

TibiaApi - http://github.com/ianobermiller/tibiaapi

*jedna z przykładowych aplikacji od twórców TibiaApi

Opublikowano

Juz Ci mowie ze tam sa pakiety zmienione :)

Do tego udało mi się dojść, co opisałem w poście. Bardziej chodzi mi o pomysł, wskazówkę jak to rozwiązać, jak sprawdzić pakiety ponownie, gdy Packet Analyzer nie działa

Opublikowano

temat podobny, to nie będę tworzył nowego.

Jakieś pomysły co trzeba zmienić by funkcja z tibiapii

Attack()
działała na tibijka.net ?

[bot zaznacza, ale pakiet ataku jest zły w efekcie mamy "redsquare" ale server tego nie widzi]

Opublikowano

Jako ze już trochę na tym zarobiłem ale z pewnych powodów przestałem na tym zarabiać postanowiłem uchylić w czym tkwi tajemnica.
Otóż wszystkie nagłówki(packet header) pakietów są xorowane przez 2. Przykład na poruszanie się na północ:
NetSetHeaderU8(0x65 ^ 2);
NetSendPacketToServer(true);

Opublikowano

@Saiyans King

bazując na "TibiaAPI" chyba jeszcze trzeba cos zmienić, bo pozmieniałem wszystko w Enums i dalej gówno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...