Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór konsoli - jaką wybrać, używana czy może nowa?

Kamyk0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,zastanawiam się nad kupnem konsoli x'boxa 360, lub ps 4 podpowie mi ktoś którą lepiej brać, czy nówkę ze sklepu czy też używaną ?  która jakie ma plusy, która się lepiej opłaca 
Chcę pograć nieraz w fifę 17, gta v forza i inne, te nowsze gry.  
Chodzi mi m.in o koszty gier, koszty wykupienia tego,co potrzeba aby grać online 

Opublikowano

Wszystko ci wyjaśnię ale nie kupuj x360 tylko ps4 lub xone jeśli chcesz pograć w Forza,Halo czy Gears of War to kup xboxa one i dodam że One ma lepszy Pad. A na ps4 gry ekskluzywne do np Uncharted,Bloodborne etc samo ps4 jest mniejsze od one co nie znaczy że jest gorsze wręcz przeciwnie ma o drobinkę lepsze bebechy od one ale to nic nie zmienia w rozgrywce sam zobacz gry ekskluzywne na te konsole bo to jest chyba najważniejsze przy wyborze konsoli dodam że na ps4 w forze se nie pograsz prędzej w Gran Turismo a koszta abonamentów które udostępniają gre po sieci to gdzieś 185zł na ps4 i 200zł na xboxa a konsole używane nie wiem czy się opłaca sam sprawdź cene nowych i używek i sam dogadaj się z właścicielem konsoli a jeżeli chodzi o nowe to do media markt czy innego sklepu z elektroniką czy przez internet i kupić a jeśli chcesz zadawać jeszcze mi jakieś pytania to pisz w tym temacie :)

Opublikowano

Ja polecam ci ps4 lepsze gry na nią wychodzą.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Witam,zastanawiam się nad kupnem konsoli x'boxa 360, lub ps 4 podpowie mi ktoś którą lepiej brać, czy nówkę ze sklepu czy też używaną ? która jakie ma plusy, która się lepiej opłaca

Chodzi mi m.in o koszty gier, koszty wykupienia tego,co potrzeba aby grać online

Jak już chcesz się pchac w konsole, to PS4, ma przyjemniejszego pada, sama konsola wygląda o niebo lepiej od tworu małegomiekkiego a i nie ma też żadnego abonamentu żeby grać online... A i tylko używana konsola, nie ma sensu pchać się w nową a używana zapewne będzie miała parę rysek i tyle, i tak ja wrzucisz pod telewizor...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wszystko ci wyjaśnię ale nie kupuj x360 tylko ps4 lub xone jeśli chcesz pograć w Forza,Halo czy Gears of War to kup xboxa one i dodam że One ma lepszy Pad. A na ps4 gry ekskluzywne do np Uncharted,Bloodborne etc samo ps4 jest mniejsze od one co nie znaczy że jest gorsze wręcz przeciwnie ma o drobinkę lepsze bebechy od one ale to nic nie zmienia w rozgrywce sam zobacz gry ekskluzywne na te konsole bo to jest chyba najważniejsze przy wyborze konsoli dodam że na ps4 w forze se nie pograsz prędzej w Gran Turismo a koszta abonamentów które udostępniają gre po sieci to gdzieś 185zł na ps4 i 200zł na xboxa a konsole używane nie wiem czy się opłaca sam sprawdź cene nowych i używek i sam dogadaj się z właścicielem konsoli a jeżeli chodzi o nowe to do media markt czy innego sklepu z elektroniką czy przez internet i kupić a jeśli chcesz zadawać jeszcze mi jakieś pytania to pisz w tym temacie :)

ale te koszty są roczne,tak ?  

i jeszcze chciałbym się zapytać czy można grać w jakieś pożyczone gry lub pobierane z internetu? bo z tego co wiem to przez internet tylko orginałki ? 

Opublikowano

Witam,zastanawiam się nad kupnem konsoli x'boxa 360, lub ps 4 podpowie mi ktoś którą lepiej brać, czy nówkę ze sklepu czy też używaną ? która jakie ma plusy, która się lepiej opłaca

Jak już chcesz się pchac w konsole, to PS4, ma przyjemniejszego pada, sama konsola wygląda o niebo lepiej od tworu małegomiekkiego a i nie ma też żadnego abonamentu żeby grać online... A i tylko używana konsola, nie ma sensu pchać się w nową a używana zapewne będzie miała parę rysek i tyle, i tak ja wrzucisz pod telewizor...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Że co? Nie ma abonamentu powiadasz? A co z PS Plus? No chyba mi nie wmówisz, że nic o tym nie wiesz.

ale te koszty są roczne,tak ?  

i jeszcze chciałbym się zapytać czy można grać w jakieś pożyczone gry lub pobierane z internetu? bo z tego co wiem to przez internet tylko orginałki ? 

Ta. PS Plus w skali roku kosztuje około 185 złotych.

Można grać w pożyczone gry na płytkach (oczywiście kupione, bo piratów nie ma na PS4). Przez internet to musisz wziąć konto od kogoś kto kupił grę, ale nie polecam tego, bo bany lecą za udostępnianie konta dla gier.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

czyli jak chcę pograć sam dla siebie, bez internetu to mogę pożyczyć od kumpla i grać, bo dysku nie ma aby zainstalować ? 

Opublikowano

czyli jak chcę pograć sam dla siebie, bez internetu to mogę pożyczyć od kumpla i grać, bo dysku nie ma aby zainstalować ? 

To znaczy możesz grać online. Nie ma z tym żadnego problemu. Chodzi tu o to, że gier, które były kupione cyfrowo nie polecam ściągać z czyjegoś konta, bo bana można wyłapać. Krótko:

- Pudełko - Vana nie będzie, możesz pożyczać od znajomych.

- Cyfrowe - Tylko jak samemu kupisz, inaczej może być ban.

W obu można grać online.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mi się podoba bardziej pad od Xboxa, ale polecam Ci PS4 - po prostu nowsza, czyli wychodzi więcej gier. Używana - tak jak ktoś wyżej napisał. I tak będzie pod telewizorem pewni.

...

Opublikowano

Jak gre pożyczysz od kolegi na płycie to wszystko ok możesz normalnie w nią grać a jak zalogujesz się na konto kolegi i pobierzesz jego grę kupioną w internetowym markecie do możesz dostać bana ale mało osób tak robi polecam ci ps4 ale w forzy tam nie pograsz prędzej w Bloodborne czy Uncharted 

Opublikowano

okej ;) dziękuję wszystkim powyżej. jeszcze pytanko jedno. Jak kupię np od kumpla fifę 17 na której on grał już online to ja na swojej konsoli mogę grać w tą samą fife online ?  oczywiście z mojego konta, osobnego co kumpel. 

Opublikowano

okej ;) dziękuję wszystkim powyżej. jeszcze pytanko jedno. Jak kupię np od kumpla fifę 17 na której on grał już online to ja na swojej konsoli mogę grać w tą samą fife online ?  oczywiście z mojego konta, osobnego co kumpel. 

Ta, możesz.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Ja posiadam xb360 a ps4 mialem 2 tygodnie bo stwierdzilem ze jednak kupie xb one. Szczerze to xb360 ma mega wygodne pady czego nie mozna powiedziec o ps3. Jednak w ps4 juz sie bardziej postarali i nie ma lepszego pada. Na 360 nie wychodza juz gry pudelkowe. Jedyna opcja to zakup cyfrowy.

Bardziej polecam Ci ps4, bo zaluje ze sie go pozbylem. Jesli chodzi o zakup, to radze kupic uzywke. Wyjdzie taniej i zostanie troche na np. pierwsza gre. :)

Wysłane z Note 4 przy użyciu TapTalk.

if( awesome ){

console.log('This is Awesome');

}else{

$('body').addClass('give-me-awesome');

}

Opublikowano

gdybym kupił z 500 gb to na początku powinno starczyć dla nowicjusza,takiego jak ja ( 1 konsola)  potem najwyżej dokupiłbym,co ?  
Z 8-10 gier załaduję chyba,co ? 
co o tym myślicie 

Opublikowano

gdybym kupił z 500 gb to na początku powinno starczyć dla nowicjusza,takiego jak ja ( 1 konsola)  potem najwyżej dokupiłbym,co ?  

co o tym myślicie 

Ja bym od razu brał 1TB. Gry ważą sporo. Dla przykładu samo GTA V waży powyżej 50GB.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

co o tym myślicie 

Ja mam akurat 10 gier i zjadło mi mniej więcej właśnie to 500gb ale polecam 1tb bo gdy przekroczysz barierę 500gb to nie będziesz musiał usuwać gier i potem do nich wracać bez konieczności ponownego instalowania. 

Opublikowano

ale jeżeli będzie akurat ciekawa oferta z grami ,ytylko że 500 gb to raczej brać,co ?  czy tylko i wyłącznie 1tb ? 

Jak jest dobra oferta to kup

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...