Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy prywatny serwer 5.4.8

Jasiuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Razem z kolegą już jakiś czas temu zabraliśmy się za własny serwer World of Warcraft. 

Siedzimy nad nim już dobre kilka miesięcy, ale dopiero teraz postanowiłem zacząć ten temat.

Serwer nie jest jeszcze nigdzie udostępniony oraz nie posiada żadnej nazwy, ale już istnieje i stoi na dedykowanym serwerze.

Chcemy udoskonalić go jak najbardziej możemy zanim stworzymy stronę i udostępnimy go dla graczy. 

Nie chcemy robić wielkiej promocji, bo po co mamy promować coś, co nie działa, a znamy kilka takich polskich projektów, które ciągle obiecują start, a fakt faktem serwer wgl nie istnieje. 

Dlaczego podjęliśmy się takiego wyzwania?

Po pierwsze pracuje jako Informatyk, a WoW jest moim zamiłowaniem od wielu, wielu lat.

Należałem do administracji kilku większych zagranicznych serwerów, które stoją do dzisiaj i cieszą się wielką popularnością, więc można powiedzieć, że wiem, co robię. 

Pomyśleliśmy, że polski serwer Mist of Pandaria może okazać się dobrym strzałem, gdy dookoła same WotLK czy Cataclysm. 

Po kilku słowach wstępu mogę w końcu powiedzieć dlaczego tworzę ten temat.

Otóż potrzebuje ludzi do Administracji oraz do testów.

Klasy i spelle postaci działają praktycznie w 98%.

Największą wagę przywiązaliśmy do monka, dlatego wszystkie jego spelle działają w 100%.

Aktualnie podchodzimy do sprawy raidów i na naszym celowniku znajduje się Mogushan Vaults, który działa w mniej więcej 90%, dlatego potrzebujemy Developerów do pomocy, ponieważ sam nie jestem w stanie tego ogarnąć. 

Zależy nam głównie na sprawdzeniu lokalizacji startowej dla rasy Pandaren oraz Questów w Pandarii.

Stanowiska, na które szukamy ludzi są dostępne na stronie: nighthold.pl!

Wnioski proszę wysyłać na: [email protected]

Mam nadzieję, że ten post pomoże przyśpieszyć planowany start serwera. Jeśli nie znajdę żadnego developera do pomocy, to planuję start mniej więcej w połowie Marca, a jeśli znajdę kompetentną osobę, to nawet w Lutym!

Każda pomoc zostanie doceniona!

Wszyscy, którzy się zgłoszą dostaną konta oraz adres serwera.

Z góry dziękuje za pomoc

EDIT 09.02.2017

Aktualnie dzialajacy content bedziemy aktualizowac na naszej stronie.

Strona aktualnie ograniczona do wyswietlania jedynie jednej strony z contentem. 

Opublikowano

Cześć,

Twoja prezentacja całkiem spoko lecz...

1. Nie robicie wielkiej promocji, bo po co promować coś co nie działa. Troszkę głupio, bo narobienie hype na server, który ma się dobrze zapowiadać jest całkiem spoko i przyciągnie dużą uwagę osób grających, a także tych, którzy będą chcieli wrócić, bo mop to ich ulubiona wersja. Co do serwerów obiecujących start każdy wie, że Blackhand to tragedia.
  2. Żeby nie rzucać słów na wiatr napisałeś, że byłeś administratorem większych zagranicznych serwerów, czy mógłbyś podać jakie to i dodać jakiś dowód? Tak po prostu, żeby ufać :)
  3. Jeżeli serwer już istnieje na dedyku, czy mógłbyś podać jego specyfikacje?
  4. Pisząc, że klasy i spelle działają praktycznie w 98%, chciałbym zgłosić się na testera i napisać w razie czego jak to działa i jaka jest prawda. Przygodę z wowem zacząłem ponad 10 lat temu, a na globalu właśnie podczas mopa na patchu 5.2.

Czekam na update o serwerze!

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Raty będą blizzake?

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Update: Znalazłem porządnego developera do pomocy, który z pewnością przyczyni się do przyśpieszenia startu. 

Opublikowano

UPDATE: Aktualnie ukończyliśmy prace nad dwoma realmami. 

28 Stycznia otwieramy WOTLK 3.3.5a  oraz Mist of Pandaria 5.4.8 

Co do realmu WOTLK, o którym nie wspomniałem wcześniej - w wielkim skrócie:

100% Działającej zawartości

Startujemy od sezonu 7

ICC oraz RS zamknięte do startu 8 sezonu.

Jeśli chodzi o Mist of Pandaria 

Startujemy od sezonu 12

Otwarta instancja Mogushan Vaults - wszystkie bosy oprócz Elegona - problem, który mam nadzieje, że uda mi się rozwiązać do startu serwera. 

Więcej informacji udzielę na stronie internetowej serwera. (Nadal myślimy nad nazwą dla serwera)

Planuje 27.01 wrzucić link do strony. 

Nadal szukam kogoś, kto się zna na Linuxie, MySQL oraz C++.

Oraz po dwóch GameMasterów na realm.

Opublikowano

Czy mógłbyś odpisać na moje pytania ?

giphy.gif

Opublikowano

Czy mógłbyś odpisać na moje pytania ?

Nie miałem czasu zajmować się serwerem i reklamą jednocześnie, gdy wszystko będzie już na miejscu, to zacznę reklamę.

Wybacz, ale nie mam ochoty nic udowadniać.

Intel Xeon E3 1245v2 4 c / 8 t  3.4 GHz 32 GB RAM

Będziesz miał okazję sprawdzić jak wszystko działa 28 stycznia. Chyba, że bardzo Ci zależy to login podeślę na PW.

Dodaje małą galerię kilku screenshotów z 5.4.8

https://postimg.org/gallery/17vqxp5p4/

Opublikowano

Wszystko okej, tylko wiesz chciałem po prostu, aby było jak najwięcej informacji, bo osoby, które się znają będą wiedziały co i jak i nie tyle, że przyciągnie ich mop, ale stabilny serwer + dobra administracja?

giphy.gif

Opublikowano

Póki co, to jestem jedyną osobą w administracji, bo nikt kompetentny się nie zgłosił. 

Mój post, w którym ogłosiłem, że znalazłem deva jest nieaktualny.

Opublikowano

Także proszę o odpowiedz na moje pytanie.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Raty nie będą blizzlike. 

Prawdopodobnie 

Kill Rate x3

Quest Rate x3

Szkoda miałem nadzieje że w końcu pogram na normalnym serwerze blizzake.

Opublikowano

@up jak chcesz takie to idź na globala

Jak masz pisać takie głupoty to lepiej nic nie pisz.

Opublikowano

Heh, zawsze mnie bawi ten minimalny wiek do bycia gm i administratorem ts3. Znam parę osób, które byłyby dobrymi gmami, ale ogranicza ich właśnie durna liczba. Jeżeli chodzi o ts to troszkę nie pasuje 13-latek jako administrator, bo wiadomo piszczy, ale jeżeli miałby większy zapał do pracy niż po prostu starsza osoba, to wolałbym jego aniżeli osobę z większą liczbą lat :) No nic GL z chęcią będę obserwował wasz projekt.

giphy.gif

Opublikowano

Serwer działa ?

Oficjalny start 28 stycznia

Serwer jest online tylko dla testerów, którzy mają założone konta, ponieważ publiczna rejestracja jest wyłączona.

Specjalista
Opublikowano

po co wypuszczacie wotlk? Jest sunwell który i tak już 2k ma ciężko przekroczyć..

giphy.gif

Opublikowano

Sunwell musi robić coś nie tak ;)

Spójrz na serwery takie jak np. Warmane, gdzie są realmy takie jak WotLK, Cata i MoP. 

Realmy WotLK osiągają populację ok. 15 tysięcy w godzinach szczytu, w tej chwili online jest 13tys.

Mist of Pandaria 1,5 tys

Cata 400 osob

Taka sama sytuacja jest na innych prywatnych serwerach. Liczby mówią same za siebie.

Również podobna sytuacja jest na oficjalnych serwerach Blizzarda ludzie narzekają. Piszą nawet petycje o postawienie oficjalnych serwerów z WotLK 

Osobiście też grałem na "globalu" na dodatku Legion, ale w zeszłym miesiącu zrezygnowałem z subskrypcji, ponieważ nie podobają mi się ich nowe rozwiązania, kto grał ten wie o czym mówię.

Stworzyliśmy realm WotLK, ponieważ uważamy, że jest to najlepszy dodatek. 

A MoP ponieważ sądzimy, że jest on w zasięgu naszych umiejętności jeśli chodzi o działający content, czego nie możemy powiedzieć np o WoD

Specjalista
Opublikowano

Na prawdę uważasz, że liczniki Warmane nie są mnożone?

Edit: Powodzenia, może i nawet zagram na tym wotlk, gdyż nie lubię administracji nowego sunwella. Typy dostali serwer i markę, a jak by mogli to przyznaliby sobie order pracownika roku za udany serwer.

Edit2: Grałem na legionie ale to pvp trochę jest uniżone.

giphy.gif

Opublikowano

To że Warmane ma zawyżony licznik graczy to każdy szanujący się gracz wie, nawet była administracja sunwella, pussywizzard i xinef napisali co o tym myślą. Dodatkowo tworzenie owego realmu jest trochę głupie i skupiłbym się bardziej nad TBC, bo polskiego serwera highrate nie ma, a zawsze przyciągał minimum 300 osób online.

giphy.gif

Opublikowano

Na prawdę uważasz, że liczniki Warmane nie są mnożone?

Edit2: Grałem na legionie ale to pvp trochę jest uniżone.

Wiem, że są mnożone, co nie zmienia faktu, że to najbardziej grywalny dodatek i jak wspomniałem wcześniej nie chodzi mi tylko o Warmane.

No właśnie o Pvp mi się rozchodzi. Nowy system przyznawania nagród jest tragiczny nie wspomnę już nawet o systemie przyznawania legendarnych itemów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...