Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocenianie frekwencji

r0nin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nauczyciel ma prawo mi wystawić ocenę za to że nie było mnie na kilku lekcjach?

Sytuacja wygląda tak, że dostałem 2 za to że nie było mnie chyba na 5 lekcjach, psuje mi to średnią, a wydaje mi się, że od frekwencji powinno zależeć zachowanie a nie oceny przedmiotowe. Nawet w e-dzienniku mam wpisane, że jest to ocena za frekwencje.

Specjalista
Opublikowano

No przecież, że zachowanie nie może wpłynąć na ocenę z przedmiotu. A frekwencja brana jest pod zachowanie przynajmniej u mnie w szkole.

No ale nic z tym nie zrobisz i tak  :((

Opublikowano

Teoretycznie nie może, praktycznie - prawie zawsze.

Zawsze uczniowie, którzy nie chodzą do szkoły (niestety Ci co są np. chorzy cierpią przez tych co sobie palą szlugi kilkadziesiąt metrów od szkoły) są niesprawiedliwie traktowani. 

Proponowałbym pójść z tym od razu do dyrektora, jeżeli Ci naprawdę zależy, ale lepiej nie wojować z nauczycielem, chyba że chodzi o honor i swoją dumę, a nie o ocenę. 

Opublikowano

Przez tą ocenę zamiast 3 wychodzi mi 2 i to mnie boli xD

O k***a, to rzeczywiście tragedia w c**j. xD

Nie, nie ma prawa. Możesz się z nim kłócić, ale nauczyciele w większości to gorszy sort ludzi, do których nic nie dociera, więc mi by się nie chciało i miałbym wyjebane.

5465845486.png

Opublikowano

Nie, nie ma prawa. Możesz się z nim kłócić, ale nauczyciele w większości to gorszy sort ludzi, do których nic nie dociera, więc mi by się nie chciało i miałbym wyjebane.

JAKBY CIEBIE TEŻ RODZICE ZACHĘCALI PIENIĘDZMI DO DOBRYCH OCEN TO TEŻ BYŚ MIAŁ TRAGEDIE X D

te iksde jest takie chujoweeeeeeee

Opublikowano

JAKBY CIEBIE TEŻ RODZICE ZACHĘCALI PIENIĘDZMI DO DOBRYCH OCEN TO TEŻ BYŚ MIAŁ TRAGEDIE X D

te iksde jest takie chujoweeeeeeee

A no to głupich rodziców masz, bo oceny nie odzwierciedlają wcale inteligencji + nie mają żadnego wpływu na Twój sukces życiowy lub jego brak

Miałem i wciąż mam same dwóje, mój start-up robi miesięcznie zyski kilkukrotnie większe niż wypłaty nauczycieli w szkołach, więc sraj na to i lepiej weź się do roboty

5465845486.png

Opublikowano

Pojebana ta Twoja nauczycielka xD

Może nie tyle pojebana co się na niego uwzięła.

Chociaż nauczyciele którzy się nad uczniami znęcają i myślą że ich przedmiot to pępek świata i wszechświata są nie tacy jak powinni  B)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

To jest Polska. W Polsce nauczyciel ma bardzo duże pole manerwu w systemie oceniania. U jednego za to samo możesz dostać trójkę, nawet poprawa nic nie da a w innej szkole przy takiej samej ilości pracy można dostać nawet piątkę z poprawką ewentualną. ( W nie których szkołach dają nauczyciele z matematyki podobne zadania jakie są na sprawdzianie). Dlatego wybór szkoły średniej jest ważny. Nie jest ważny poziom nauczania a stan techniczny szkoły, atmosfera i poziom tłumaczenia nauczycieli. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

@KaRzahni123 nie uwzięła się, bo każdemu wystawiła ocenę za frekwencję, a że ja lubię sobie nie przyjść do szkoły to moja wina

to oczywiste, że dla nieuka postawi tą 2 jak będzie chodzić i ją błagać niż 3 dla takiego co ma wywalone :D

jak lubisz sobie nie przyjść do szkoły to po co w ogóle tam chodzisz?

Powiedz, że się nie zgadzasz z oceną i tyle.

f1a327ea2f.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat po dwóch tygodniach od utworzenia, zostaje przeniesiony do archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...