Skocz do zawartości

[Szukam opinii] lvlup.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytan co do oferty OpenVZ na lvlup.pro

1. Czy oferta OpenVZ za 19,90 na lvlup.pro posiada ochronę AntyDDoS czy tylko oferta KVM Game Pro posiada taką ochronę?

2. Jest sens w ogóle kupna takiej usługi jeśli posiada się boty na TS? Dodam że użytkowników na serwerze jest średnio ~30 dziennie.

3. Jak ze stabilnością? Serwer gubi pakiety, są lagi itp?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Powiem ci tak ...

Lvlup.pro niema zabezpieczeń na OpenVZ i blokują maszyne jeżeli będę przyciążenia ruchowe sieciowe.

KVM Game pro ma jakąś ochronę ale i tak słabe maszyny mają i ochrony.

Jak na początkowego małego ts to mogę polecić a tak to nie.

1. Nie, tylko wirtualizacje KVM posiadają Anti-DDoS GAME od OVH.

2. Maszyna jest dobra pod boty, jednak moim zdaniem Aruba jest tańsza i rownież bardzo dobrze się sprawdza.

3. Serwery raczej są stabilne, nie spotkałem się raczej z jakimiś lagami, czy innymi tego typu rzeczami. Jedynie to tak jak mówił kolega wyżej "blokują maszyne jeżeli będę przyciążenia ruchowe sieciowe.", jednak nie zawsze tak jest. Czasami ludzie mają 8 sinusbotów i nic a czasami mając dwa blokują im.

To jaki jest lepszy o podobnych parametrach i za taką samą cenę?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

To jaki jest lepszy o podobnych parametrach i za taką samą cenę?

Rozumiem, że chodzi Ci wyłącznie pod boty tak?

Ja bym poleciał Ci 

https://www.arubacloud.pl/

Serwer za 4zł z pewnością powinien wystarczyć.

@1361622928-U485574.png.Borygard     Cytowałem kolegę wyżej pragnę zauwazyć.  xD:((

Nie chodzi mi wyłącznie o boty. Serwer pod społeczność YouTube, jedno radio. Botów bodajże 3. Najtańsza aruba za 4zl uciagnie to wszystko?

Więcej zasobów, ale nie gwarantowanych...

Kup sobie VPS z wirtualizacją KVM. Będziesz miał zasoby wystarczające pod serwer TeamSpeak3 oraz w miarę dobrą ochronę. Do tego pod boty możesz kupić na Arubie - pod wszystkie boty oraz nawet możesz spróbować stronę tam dać.

Chociaż pod stronę sldc.eu ma dobre oferty w tanich cenach. Zaczynają się od 15zł za cały rok wraz z domeną .pl

Ja la lvlup mam ok. 19 botów query na 1 maszynie z lvlup, z 4 musicboty, teamspeaka i  procesor ledwo 70%  dochodzi i mi wszystko ładnie smiga :)

Mam serwer ten za 19.90 zł :)

Na lvlup już siedze chyba z rok i tylko raz miałem problem jak mi sie chcieli włamac to mi zablokowali ale to było dla bezpieczenstwa więc :)

• 2 miesiące temu...

Anty ddosa openvz nie posiadają , KVM mają już jakąś ochronę lecz musisz sam bardziej się pobawić , jeśli chodzi o pakiety to jak ja miałem kiedyś chyba w 2015 KVM to głubił pakiety niewiem jak to wygląda teraz więc się na ten temat nie będę wypowiadał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Szukam opinii] lvlup.pro   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...