Skocz do zawartości

Pomoc w użyciu i ustawieniu XenoBota

assocati

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, wracam do Tibii po prawie 6 latach.. skończyłem grać na tibii 8.5

Chciałbym ustawić sobie bota, wybrałem Xeno na testowej licencji i tu mam pytanie. Odpaliłem go w grze, że jest włączony jednak nie wiem jak ustawić te skrypty aby poszedł sam expić. Pobrałem parę skryptów jednak za każdym razem jest błąd, idze na expa i nie może odnaleźć jakiegoś punktu i wraca do depo. Jak poprawie odpalić taki skrypt, jak od początku do końca to zrobić ?

Proszę o pomoc, pozdrawiam !

11:58 :: You can control your script from this channel. Type /help for a list of available commands.
11:58 :: Configure this script with the command /config or open the file at: Documents/XenoBot/Configs/[nazwa mojej postaci] Venore Swamplings (EK).ini
11:58 :: Setting up your backpacks, please wait...
11:58 :: Your backpack setup:
    #1  -  Main backpack
    #2  -  Loot backpack
    #3  -  Gold backpack
11:58 :: Organizing your backpacks, please wait...
11:58 :: Your backpacks have been setup. Do NOT rearrange containers!
11:58 :: Ready to hunt. Walking to the spawn.

Mam coś takiego i postać stoi nigdzie nie idzie.

Dlaczego ?

OK, jeszcze inaczej, żeby zrobić wszystko odpowiednio tak jak trzeba.

Pobrałem sobie Twój skrypt Waspy Thais i powiedz mi gdzie ten plik wkleić i jak później aktywować bota aby tam expił ?

Znalazłem, na necie że trzeba ten plik włożyć do dokumenty...>xenobot>settings i tam włożyłem, następnie gdy odpaliłem bota to wszedłem w settings bota i tam znalazłem ten plik klikam tam na dole gdzie jest load All i tak jakby załapał, ale..

pokazuje się informacja, że You must learn this speels.. i tu jest pytanie o jaki czar chodzi ? Czego on che użyć ?

pokazuje się informacja, że You must learn this speels.. i tu jest pytanie o jaki czar chodzi ? Czego on che użyć ?

Wystarczy wejść w zakładkę Support i zobaczyć i ew. zmienić. Napisałem to na czerwono w temcie z którego pobrałeś skrypt :D

Bot chce używać exura infir ico, zmień na co chcesz.

naaeDwm.png

Nie wystarczy wczytać skryptu, musisz go wystartować, czyli klikasz gdzieś w oknie Tibii ppm i zaznaczasz te trzy opcje:

Mx6qhSO.png

Podmieniłem te czary, tylko że gdy podmienie to on się sam leczy aż do zera many. I tyle postać jest na expie ale nie chodzi nie expi, nic nie robi.

Chyba o to chodzi, żeby spalał manę?

Kwestia ustawienia tego: xgzeVdy.pngMyślę, że dasz sobie sam radę ustawić według własnych upodobań, jak nie to napisz jak chcesz to ustawić a pomogę.

PS. na przyszłość jak będziesz robił screena to ukryj nick (ctrl+n w Tibii)

Dziękuję, działa ! :)

Wypróbuje pozostałe skrypty jeszcze.

Nie ma za co, jeżeli jakieś inne będziesz potrzebował to napisz w temacie :)

Jeszcze mam pytanie, co oznacza ta lampka raz czerwona raz zielona, po lewej stronie na górze.

W ten sposób pokazuje się ping, zielony - niski, pomarańczowy - średni, czerwony - wysoki.

Dodatkowo jak naciśniesz alt+F8 pokażą się FPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Pomoc w użyciu i ustawieniu XenoBota   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...