kopyteczkoo Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Spadł mi telefon jakieś 2/3 miesiące temu i zrobiła się dziurka w lewym górnym rogu na ekranie, nie wyświetlaczu. Ogólnie faza bo miałem szkło hartowane i plecki To właśnie ta usterka zrobiła się pomiędzy nimi. zdjęcia: (robione sg s3) Jak sądzicie, czy dalej przysługuje mi prawo gwarancji, jeżeli coś w telefonie padnie? Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł... Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku [*] 30.09.2016r. [*] Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Tak. Przeczytaj swoją gwarancję to się też dowiesz czy odpłatnie naprawią usterkę mechaniczną. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
kopyteczkoo Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Tak. Przeczytaj swoją gwarancję to się też dowiesz czy odpłatnie naprawią usterkę mechaniczną. Tak. Głównie chodziło mi o to, że jeżeli padnie np. płyta główna to czy naprawią mi ją dopiero po zapłacie za naprawę ekranu? Czy ekran pozostawią nienaruszony, a sama naprawa będzie darmowa. Dodam, że w telefonie nie widać skutków uszkodzenia ekranu. Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł... Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku [*] 30.09.2016r. [*] Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Serwisu to nie obchodzi, w większości przypadków telefony są nie rozbieralne ( dla zwykłego użytkownika ) i naprawa serwisowa polega na wymianie obudowy na nową. Korzystają z tego i drą kasę od użytkowników z powodu usterki nie gwarancyjnej. Czy uszkodzone czy nie i tak wymieniają na nowe. Czyli pewnie wycenią pewnie wymianę obudowy ( nawet po kosztach ) i wykonają naprawę gwarancyjną. Jak jest musisz się przekonać i spytać NP. Aktualnie załatwiam dziesiątki gwarancji na Sony Xperię z serii Z od 1 do 5 i bez problemu serwis przyjmuje nawet z uszkodzoną obudową wymieniając na nowe w czasie napraw gwarancyjnych ( głównie digitizer pada w tych modelach ) . Dla ścisłości to serwisy w UK i robią to wszystko za DARMO łącznie z wysłaniem i odebraniem telefonu prze kuriera, niestety serwis Polski oprócz rachunków i dowodów zakupów grze kasę za wymiany obudowy. Tak samo bywało z kilkoma Samsungami, wróciły jak NOWE ( 1 czy nawet przed 2 rokiem używania ) po naprawach gwarancyjnych. Jak masz kogoś znajomego mieszkającego w UK to może spróbować wysłać na siebie do serwisu w UK. Nie potrzebujesz rachunków czy jakichkolwiek gwarancji by wysłać telefon. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.