TheTigeRR Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam was! Z tej strony Tajger. Przybywam do was z pytaniem (niezbyt się na metinie znam :/). Podczas mojej gry w metina na dość starym laptopie (9200m GS 512mb) fps'y nie są wspaniałe (no do 20 potrafią schodzić). Ok, wszystko fajnie, tylko jest jeden problem. Na nowym laptopie (Intel HD i 920m) metin chodzi mi tak samo jak na poprzednim laptopie. Jest to spowodowane grafiką intela? Jeżeli tak, to jest jakikolwiek sposób na uruchomienie Metina z dedykowaną kartą graficzną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boluś. Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam was! Z tej strony Tajger. Przybywam do was z pytaniem (niezbyt się na metinie znam :/). Podczas mojej gry w metina na dość starym laptopie (9200m GS 512mb) fps'y nie są wspaniałe (no do 20 potrafią schodzić). Ok, wszystko fajnie, tylko jest jeden problem. Na nowym laptopie (Intel HD i 920m) metin chodzi mi tak samo jak na poprzednim laptopie. Jest to spowodowane grafiką intela? Jeżeli tak, to jest jakikolwiek sposób na uruchomienie Metina z dedykowaną kartą graficzną? Może twój laptop korzysta z zintegrowanej grafiki zamiast 920m. Posprawdzaj w ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheTigeRR Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witam was! Z tej strony Tajger. Przybywam do was z pytaniem (niezbyt się na metinie znam :/). Podczas mojej gry w metina na dość starym laptopie (9200m GS 512mb) fps'y nie są wspaniałe (no do 20 potrafią schodzić). Ok, wszystko fajnie, tylko jest jeden problem. Na nowym laptopie (Intel HD i 920m) metin chodzi mi tak samo jak na poprzednim laptopie. Jest to spowodowane grafiką intela? Jeżeli tak, to jest jakikolwiek sposób na uruchomienie Metina z dedykowaną kartą graficzną? Może twój laptop korzysta z zintegrowanej grafiki zamiast 920m. Posprawdzaj w ustawieniach. Cóż. Pomimo zmieniania karty graficznej na której ma się uruchomić aplikacja to nic nie pomaga. Dalej FPS'y nie chcą wskoczyć wyżej. Widzę że tutaj rzadko kto się zna na takich rzeczach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rizek Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 W ustawieniach metka masz grafike GPU czy CPU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheTigeRR Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 W ustawieniach metka masz grafike GPU czy CPU? Ustawienie GPU albo auto ale i tak nie widać efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezProcentów Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 To kupiłeś słaby laptop, bo na starym hp i5 gram na 60fps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NovobiS Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 1. Podaj dokładną specyfikacje laptota jak możesz. 2. Chłodzisz laptopa? Chodzi mi o jakiś wiatrak zewnętrzny czy coś. Zyrion.Pl - Serwer Easy / Medium! Forum <-- Kliknij aby przejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajtrontri Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Pamiętaj, że nie tylko grafika się liczy. Procek, ram też na to wpływają. http://www.faniq.com/images/blog/funny-gifs-work-it-girl.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sgh123456 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Akurat karta graficzna w metinie liczy się najmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaori. Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czy masz może włączony program action? Też mialem z tym problem na moim komputerze z fx6300 i r7 260x przy właśnie włączonym actionie fps spadal do 15. Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheTigeRR Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nie posiadam Actiona obecnie zainstalowanego. Procesor Pentium 3825U 1,9GHz (Tak wiem niskonapięciowy :PP Dla porównania ze starszego PC procek Intel Core 2 Duo T6400 2.0) Karty zintegrowanej dokładnie nie podam jedyne co wiem, to to, że jest to Intel HD i 920m 1GB dedykowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImSerious Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ja na twoim miejscu bym przelaczyl na CPU i wtedy sprawdzil. EVGA GTX 1070 SC Intel Core I7 6700k 4.4ghz DDR4 16GB 2666mhz Z170a M3 GAMING Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.