Skocz do zawartości

Metin2 - Karta Graficzna i niskie FPS

TheTigeRR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was! Z tej strony Tajger. Przybywam do was z pytaniem (niezbyt się na metinie znam :/).

Podczas mojej gry w metina na dość starym laptopie (9200m GS 512mb) fps'y nie są wspaniałe (no do 20 potrafią schodzić).

Ok, wszystko fajnie, tylko jest jeden problem. Na nowym laptopie (Intel HD i 920m) metin chodzi mi tak samo jak na poprzednim laptopie.

Jest to spowodowane grafiką intela? Jeżeli tak, to jest jakikolwiek sposób na uruchomienie Metina z dedykowaną kartą graficzną? 

Witam was! Z tej strony Tajger. Przybywam do was z pytaniem (niezbyt się na metinie znam :/).

Podczas mojej gry w metina na dość starym laptopie (9200m GS 512mb) fps'y nie są wspaniałe (no do 20 potrafią schodzić).

Ok, wszystko fajnie, tylko jest jeden problem. Na nowym laptopie (Intel HD i 920m) metin chodzi mi tak samo jak na poprzednim laptopie.

Jest to spowodowane grafiką intela? Jeżeli tak, to jest jakikolwiek sposób na uruchomienie Metina z dedykowaną kartą graficzną? 

Może twój laptop korzysta z zintegrowanej grafiki zamiast 920m. Posprawdzaj w ustawieniach. 

Może twój laptop korzysta z zintegrowanej grafiki zamiast 920m. Posprawdzaj w ustawieniach. 

Cóż. Pomimo zmieniania karty graficznej na której ma się uruchomić aplikacja to nic nie pomaga. Dalej FPS'y nie chcą wskoczyć wyżej. Widzę że tutaj rzadko kto się zna na takich rzeczach :/

Czy masz może włączony program action? Też mialem z tym problem na moim komputerze z fx6300 i r7 260x przy właśnie włączonym actionie fps spadal do 15.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Nie posiadam Actiona obecnie zainstalowanego. Procesor Pentium 3825U 1,9GHz (Tak wiem niskonapięciowy :PP Dla porównania ze starszego PC procek Intel Core 2 Duo T6400 2.0) Karty zintegrowanej dokładnie nie podam jedyne co wiem, to to, że jest to Intel HD i 920m 1GB dedykowana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Metin2   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...