Wjiczek Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Cześć, jako iż niezbyt wiedziałem gdzie ten temat napisać, a jest to w jakimś stopniu związane z zarządzaniem serwerem MC, to piszę to tutaj. Posiadam własny itemshop założony na buycraft'cie z płatnościami podpiętymi pod paypal. Czy jak ktoś kupi coś u mnie na serwerze, to będę musiał odprowadzić od tego podatek? W buycraft'cie jest niby opcja wpisania podatku, ale chyba jedyne co ona robi to dodaje do ceny przedmiotu te nieszczęsne 23% jego wartości ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevate Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Sam buycraft nie pobiera jakichkolwiek podatków, jeżeli już to sam paypal będzie brał taki podatek za wykonanie tranzakcji, z tego co wiem możesz ustawić opcję abyś to ty płacił taki podatek. Są 2 opcje które można zastosować na paypal jeżeli chodzi o podatki. 1. Płaci je kupujący, czyli np osoba kupująca od Ciebie vipa za 10 zł musi tak naprawdę zapłacić 12,30 (23% podadku od 10 zł = 2,3zł 2. Podatek płaci sprzedawca, czyli np osoba kupująca vipa za 10zł płaci 10zł a z twojego konta jest zabierane 2,3zł (23% ceny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wjiczek Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 @The Shy czyli tak czy siak muszę się sam rozliczać z urzędem skarbowym itd.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wjiczek Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 @ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisi Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vindow Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Nie, PayPal załatwia podatki za Ciebie, chyba, że to sklep, a jeżeli chcesz prowadzić sklep online musisz mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.