Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.12][Survival] fCraft.pl

Libter

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@MrDomianVIP prezentacja serwera była niedawno wymieniana i uważam ją za znacznie lepszą od poprzedniej, czy miałbyś jakieś konkretne sugestie mogące przyczynić się do jej polepszenia?

Odnośnie spawnu - nowi gracze pojawiają się w losowym miejscu na mapie, jednak dobrze jeśli spodobała Ci się lokacja na którą trafiłeś ;)

Opublikowano

Przybyłem, zobaczyłem, oczom nie wierzę. Świetny pomysł (a właściwie cała seria pomysłów), świetna administracja, świetna społeczność, świetny serwer. Dziękuję, dobranoc.

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000

Opublikowano

v218-dark.png

Wczoraj rano została wdrożona całkiem spora aktualizacja serwera - v2.1.8. Najważniejsze zmiany:

• Możliwość otwierania shulkerboxów z ekwipunku, bez ich stawiania.
  • Systemu nawigacji kompasem:
    • Kompas przechowuje współrzędne, które można ładować lewym kliknięciem.
    • W kompasie można zapisać współrzędne klikniętego bloku, współrzędne gracza (/namierz <nick>, po akceptacji /namierz tak), współrzędne miejsca opisanego na forum (/namierz miejsce) lub dowolne inne współrzędne (/namierz <x> <z>).
  • Komenda /ustaw dla indywidualnych ustawień gracza: /ustaw pozycja pokazuje aktualne współrzędne na pasku bocznym, /ustaw pvp włącza lub wyłącza tryb walki, a /ustaw powiadomienia-sklepu przełącza pokazywanie powiadomień związanych ze sklepami.
  • Komenda /namierz koń pokazująca współrzędne podpisanych koni w pobliżu gracza oraz /portal do łatwego wyliczenia optymalnych współrzędnych portalu netherowego.
  • Tag [dis] na chacie pokazujący odległość od nadawcy wiadomości.
Opublikowano

Bardzo Ciekawy pomysł na serwer, niby zwykł survival ale na nowszą wersje mc.

Najbardziej na serwerze podoba mi się:

- Wersja

- Cubboidy (Jest to dla mnie ważne nie wiem jak dla innych)

- Możliwość zdobycia elytry itp. (Grałem na paru serwerach na 1.10 i 1.11 elytra była tam zablokowana)

Ogólnie polecam i będę tam grał :)

Opublikowano

v219-dark.png

Pojawiła się kolejna aktualizacja serwera - v2.1.9, poniżej lista zmian:

• Pokazywanie pozycji na liście najbogatszych na pasku bocznym.
  • Wyświetlanie nazwy shulkerboxa przy jego otwarciu z poziomu ekwipunku (jeśli nazwany).
  • Komenda /info [nick] do statystyk własnych lub podstawowych informacji o aktywności innych graczy.
  • Komenda /bank + i /bank - do szybkich wpłat/wypłat z banku.
  • Subkomenda /namierz łóżko oraz parę przydatnych komend dla administracji.
  • Naprawa kilku błędów.
Opublikowano

2.1.10.png

Dostępna jest już całkiem obfita w nowości aktualizacja v2.1.10, zmiany:

• Dodanie sposobów na pozyskanie: gąbek, zbitego lodu, zbroi końskich, totemu nieśmiertelności, lilii wodnych, sadzonki tropikalnej, ziaren kakaowych i kolorowej wełny.
  • Dodanie sposobów na przywołanie guardianów i mrocznych szkieletów.
  • I kilka innych poprawek.

Szczegółowe informacje na temat sposobów pozyskania i przywoływania znajdują się na serwerowej liście zmian: https://fcraft.pl/temat-lista-zmian-na-serwerze-1?pid=6259#pid6259.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...