Skocz do zawartości

WTF ? Włam czy co ? - Pytanie/Sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mianowicie mam dziwny problem, nie wiem czy to można nazwać problemem ale zobaczcie sami

cbkwsffniwhbknkdlhsxncocvugbxgjmlswxyzcc

To coś reklamowało się na moim ts3 przez ServerQuery, zbanowałem i jego głębszy nick to (GameTracker) Tak samo jak ta strona co reklamuje ts'y nie rozumiem. Hasło do putty zmieniłem odrazu po tym lecz tak z dupy ? I skoro się te coś włamało czemu nie rozwaliło ts'a ? Wtf

@Canecorso znaczy wiesz, baza danych to u mnie nie problem ;d mam kopie na 4 dyskach ts'a. Ale zaciekawił mnie fakt takiej reklamy przez server query ;/

No u mnie akurat niby też nie problem ale jakoś dzisiaj żadna nie chciała działać o.O ?

Dopiero z 3 wcześniejszych dni..

Również Twój problem jest dziwny.

lubie-to-png.png

Nie wiem czy to może mieć związek z problemem który był zgłaszany 26.12.2016r. czyli o reklamach serwerów - http://forum.teamspeak.com/threads/128516-reaction-to-spam-via-query

Co do samego tematu: Powinieneś albo zablokować port 10011 i dodac whitelistę IP twoich lub ewentualnie botów itp. albo ograniczyć to co Guest Server Query może, od strony permisji - na pewno zabrałbym mu możliwość pisania itp.

Tutaj przykład permisji które Guest Server Query ma u mnie na serwerze (a i tak mam whitelistę w razie czego) które spisują się bez zarzutów:

https://scr.hu/ZeD4jP

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum WTF ? Włam czy co ?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...