muchomor321 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam mianowicie mam dziwny problem, nie wiem czy to można nazwać problemem ale zobaczcie sami To coś reklamowało się na moim ts3 przez ServerQuery, zbanowałem i jego głębszy nick to (GameTracker) Tak samo jak ta strona co reklamuje ts'y nie rozumiem. Hasło do putty zmieniłem odrazu po tym lecz tak z dupy ? I skoro się te coś włamało czemu nie rozwaliło ts'a ? Wtf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canecorso Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dzisiaj również miałem dziwny problem.... Rano serwer był wyłączony... włączam i wygenerowano nowy token Baza danych zniknęła mimo, że jestem jedyną osobą mająca dostęp do maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchomor321 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 @Canecorso znaczy wiesz, baza danych to u mnie nie problem ;d mam kopie na 4 dyskach ts'a. Ale zaciekawił mnie fakt takiej reklamy przez server query ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canecorso Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 @Canecorso znaczy wiesz, baza danych to u mnie nie problem ;d mam kopie na 4 dyskach ts'a. Ale zaciekawił mnie fakt takiej reklamy przez server query ;/ No u mnie akurat niby też nie problem ale jakoś dzisiaj żadna nie chciała działać ? Dopiero z 3 wcześniejszych dni.. Również Twój problem jest dziwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orkin Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Żadnego włamania nie było. Bot reklamowy skanuje internet na otwarte porty 10011 i wysyła takie wiadomości. Zablokuj port 10011 TCP albo odbierz możliwość pisania dla Guest Server Query. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantoflarzek Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Nie wiem czy to może mieć związek z problemem który był zgłaszany 26.12.2016r. czyli o reklamach serwerów - http://forum.teamspeak.com/threads/128516-reaction-to-spam-via-query Co do samego tematu: Powinieneś albo zablokować port 10011 i dodac whitelistę IP twoich lub ewentualnie botów itp. albo ograniczyć to co Guest Server Query może, od strony permisji - na pewno zabrałbym mu możliwość pisania itp. Tutaj przykład permisji które Guest Server Query ma u mnie na serwerze (a i tak mam whitelistę w razie czego) które spisują się bez zarzutów: https://scr.hu/ZeD4jP Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.