Marosking Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam! /* od autora */ Ogólnie męczyły mnie ciągłe tematy związane z darmowymi sklepami dla serwerów itd. Do tej pory nic ciekawego nie ujrzało światła dziennego. Z racji tego że coś w tym PHP itd. umiem zrobić, postanowiłem napisać taki prosty sklep. Ogólnie nie mówię że jest napisany jakoś profesjonalnie, ale swoją rolę spełnia poprawnie. Wszystko działa, testowane prze ze mnie. /* możliwości */ Ogólnie sklep obsługuję x serwerów. Jedyny minus moim zdaniem to niestety obsługa tylko jednej firmy mikropłatności (rozchodzi się mianowicie o MicroSMS (w planach jest dodać kilka metod płatności)). Wszyscy (moim zdaniem) estetycznie wygląda. Skrypt posiada panel administratora również prosty w obsłudze. /* instalacja */ Aby sklep działał poprawnie, przed użyciem należy wejść w folder "inc", a następnie otworzyć plik "connection.php". Tutaj edytujemy wartości pokazane poniżej na własne. /* demo */ WWW: http://nethershop.hostmc.pl/ Panel administratora: http://nethershop.hostmc.pl/admin Login: admin Hasło: admin /* download */ Wszystko umieszczone jest na github. Link: https://github.com/MAROSKiNG/NetherShop /* P.S. */ Bardzo bym prosił nie usuwać stopki. Chociaż tyle możecie dla mnie zrobić . Prezentacja również zostanie w przyszłości milsza dla oka. /* aktualizacje */ Tak, mam w planach co jakiś czas wypuszczać aktualizację. W planach jest również napisanie tego sklepu od początku w lepszym "stylu". /* TO DO */ Dodanie obsługi płatności PSC (PaySafeCard). Dodanie możliwości wyboru mikropłatności (MicroSMS, SimPay, ProfitSMS itd) Dodanie obsługi PayPal. Dodanie obsługi przelewów bankowych. Zmiana wyglądu na bardziej estetyczny (55%) (Wersja v1.0.2 już będzie to obsługiwać) Możliwość wyboru stylu. Możliwość tworzenia własnych styli. Dodanie obsługi voucherów (Wersja v1.0.2 już będzie to obsługiwać) /* changelog */ Wersja v1.0.0.0 Pierwsze wydanie sklepu. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rever_PL Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Co to za sens robienia, takiego itemshopu? Praktycznie 3/4 zagranicznych serwerów używa BuyCrafta, bo oferuje 100x więcej możliwości niż takie itemshopy z forum. Słaby wygląd, nic specjalnego. Nie polecam. Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoeeR Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Więcej będzie tych sklepów w tym dziale jeszcze? Raczej bez sensowny pomysł robienia. Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PalaTime Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 @up2 Id****. Może spojrzymy na twoją stronę z template'a. Sam nie umiesz ani nić nie udostępniłeś więc się nie wypowiadaj. @topic Aktualnie jeden z lepiej napisanych is, udostępnionych na MPCForum. Gratulacje. Jednak wygląd odpycha. WAŻNE! Napraw błędy przy logowaniu. Wystarczy cokolwiek podać i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marosking Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Co to za sens robienia, takiego itemshopu? Praktycznie 3/4 zagranicznych serwerów używa BuyCrafta, bo oferuje 100x więcej możliwości niż takie itemshopy z forum. Słaby wygląd, nic specjalnego. Nie polecam. Ale to jest Polska, nie każdego stać na takie cudeńka. Więcej będzie tych sklepów w tym dziale jeszcze? Raczej bez sensowny pomysł robienia. Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka A powiedz mi który jest już do pobrania? Nie widziałem jeszcze żadnego. Ale dziękuję za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marosking Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 @up Id****. Może spojrzymy na twoją stronę z template'a. Sam nie umiesz ani nić nie udostępniłeś więc się nie wypowiadaj. @topic Aktualnie jeden z lepiej napisanych is, udostępnionych na MPCForum. Gratulacje. Jednak wygląd odpycha. WAŻNE! Napraw błędy przy logowaniu. Wystarczy cokolwiek podać i tyle. Już powinno działać poprawnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nileox Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeden z lepszych darmowych is na tym forum. Bo jak na chwilę obecną aktualizowane projekty to twój i sklep ShroN'a Polecam z chęcią użyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Risen. Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Kawał dobrej roboty. Jedyne co jest trochę c*****e, to że udostępniając to cudo ułatwiasz zarabianie dzieciakom tworzącym serwery izisrace na innych dzieciakach. Proponuję banować wszystkie serwery izisrace mające ten Twój sklep. Ale k***a, wróć, to by trzeba było wszystkich wybanować, a no tak xDD Pół żartem pół serio, no ale dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marosking Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeden z lepszych darmowych is na tym forum. Bo jak na chwilę obecną aktualizowane projekty to twój i sklep ShroN'a Polecam z chęcią użyje. Kawał dobrej roboty. Jedyne co jest trochę c*****e, to że udostępniając to cudo ułatwiasz zarabianie dzieciakom tworzącym serwery izisrace na innych dzieciakach. Proponuję banować wszystkie serwery izisrace mające ten Twój sklep. Ale k***a, wróć, to by trzeba było wszystkich wybanować, a no tak xDD Pół żartem pół serio, no ale dobra robota Dzięki. Nie jest to jakoś profesjonalnie napisanie, ale zabieram się właśnie do przepisania całego na nowo, mam w planach zastosować PDO, wybór stylów, ogólnie zrobić coś, aby było to miłe dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marosking Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 @ref Wszystko powinno już działać poprawnie! Ogólnie pracuję nad drugą wersją . Zapraszam do dema v2: http://nethershop.hostmc.pl/nethershopv1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVaxur Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Napisze tyle, jak na razie najsensowniejszy projekt sklepu jaki widzę. W miarę ładny design(wiem że to dzięki bs, ale dobrze moim zdaniem ułożone elementy strony), fajny dashboard. Kod zobaczę później ale, jak napisałem, najsensowniejszy projekt jaki widzę na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheZahamar Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Dodaj jeszcze psc do usług ponieważ mircosms oferuję też zakup przez psc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek12433645 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 @TheZahamar Przydałby się xd http://proffhelp.no/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marosking Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Napisze tyle, jak na razie najsensowniejszy projekt sklepu jaki widzę. W miarę ładny design(wiem że to dzięki bs, ale dobrze moim zdaniem ułożone elementy strony), fajny dashboard. Kod zobaczę później ale, jak napisałem, najsensowniejszy projekt jaki widzę na razie. Aktualnie pracuję nad wersją drugą. Wygląd jest całkowicie zmieniony, cały sklep ogólnie przepisany na nowo. Kod tak jak pisałem nie jest najlepszy, ale ważne że działa poprawnie . Cały czas się uczę i pracuję nad optymalizacją i jak najlepszym kodem. Dodaj jeszcze psc do usług ponieważ mircosms oferuję też zakup przez psc Wersja druga powinna już zawierać płatności PSC oraz PayPal i prawdopodobnie przelewy. Oczywiście wszystko można edytować swobodnie, np. włączyć i wyłączyć daną funkcję . @TheZahamar Przydałby się Zobaczymy co da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheZahamar Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jeśli będą te opcje to będzie jednym z najleoszych is w sieci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
√єєση Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 @MAROSKiNG Witaj ponieważ pobrałem strone to jak mam podpiąć ją i zalogować się na admina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marosking Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 @MAROSKiNG Witaj ponieważ pobrałem strone to jak mam podpiąć ją i zalogować się na admina ? Wchodzisz do phpmyadmin, następnie do tabeli admin_accounts. Tam klikasz w górnym menu "Wstaw" i wypełniasz wszystkie dane, oprócz ID (on sam zostanie uzupełniony). Ogólnie pracuje, nad drugą wersją, płatności skończone (SMS, PayPal i PSC) i zostanie dodany plik install php dzięki czemu wszystko będzie łatwiejsze w obsłudze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVaxur Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Polecam zrobić by hasło było zaszyfrowane + było potem jeszcze zasolone. Większe bezpieczeństwo. Są jeszcze oczywiście inne sposoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur9010 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Nawet nawet. PS. Trochu ci w panelu nasyfiłem ucraftem Porównywarka cen Amazon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marosking Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Polecam zrobić by hasło było zaszyfrowane + było potem jeszcze zasolone. Większe bezpieczeństwo. Są jeszcze oczywiście inne sposoby Nowa wersja w drodze, tam już bezpieczeństwo jest trochę lepsze. Nie mówię że idealne, ale wszystko jest zaszyfrowane. Nawet nawet. PS. Trochu ci w panelu nasyfiłem ucraftem Nic się nie dzieję, lepsze to niż kultura innych użytkowników (chodzi o wulgarne słownictwo, fakt, mogłem stworzyć za bezpieczenie przed tym, ale tak to jest jak się nie myśli o mały rzeczach, które czasami cieszą oko). @odświeżam Wersja v1.2.0.0 już prawie skończona. Metody płatności PayPal, PaySafeCard, SMS (aktualnie tylko MicroSMS). Demo nowego sklepu już działa, strona główna gotowa w 99%, natomiast panel administratora w 85%. Takie małe informacje dla czekających na nowe wersje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaven4422 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 @topic I jak tam idą prace z itemshopem v2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RikoDEV. Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/p485210/public_html/*******.**/sklep/inc/connection.php:1) in /home/p485210/public_html/*********.**/sklep/admin/index.php on line 15 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/p485210/public_html/*********.**/sklep/admin/dashboard.php:1) in /home/p485210/public_html/*********.**/sklep/admin/dashboard.php on line 3 Dodatkowo sklep nie posiada zabezpieczenia przed wejściem do panelu "przez link" bez logowania. Kiedy to zrobiłem otrzymałem takie błędy: (ale zalogowało no **** magia) Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/p485210/public_html/*******.**/sklep/admin/dashboard.php:1) in /home/p485210/public_html/*********.ga/sklep/admin/dashboard.php on line 3 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/p485210/public_html/*********.**/sklep/admin/dashboard.php:1) in /home/p485210/public_html/*********/sklep/admin/dashboard.php on line 3 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/p485210/public_html/*********.**/sklep/admin/dashboard.php:1) in /home/p485210/public_html/*********.*a/sklep/admin/dashboard.php on line 11 Nie zalecam używania sklepu (w aktualnej wersji). A poza tym sadze że Minecraft 1.7 powinien być zniszczony - 1.11 ♥ PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatisiekPL Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Szczerze mówiąc, to z kodem się napracowałeś. Wiesz, ja też tak zaczynałem(z tego co wiem to ty też zaczynasz...), ale IS ma potencjał. Polecam poprawić błędy co były pisane u góry, ale też zaimplementować Angular'a. Wszystko nabierze lepszego sensu, bo trochę głupio, że strona się cały czas przeładowuje. Ja tą technikę używam od paru miesięcy i jestem z niej zadowolony. Ale wygląd jest dość słaby. Polecam Ci przeszukać jakieś fajny addon'y do bootstrap'a np. Material Design wprost z Android'a... Jeśli chodzi o płatności cieszę się, że chcesz dodać więcej. Ja przy tworzeniu mojego IS (CubeShop) totalnie to olałem i teraz muszę przemierzać 2000 linijek kodu, żeby dorobić Simpay'a. A noi przed chwilą wymyślony pomysł. Dodaj system Pay with a Tweet dla usług typu zmiana pogody(albo lżejszych). Jeszcze jedno: twój IS pobiłby BuyCraft'a, gdyby miał własną aplikację na Android'a. Taką nie trudno zrobić. Wystarczy, że znasz podstawy HTML, CSS i JS oraz użyjesz silnika Cordova. Podsumowując: Pisałem to z miejsca twojego konkurenta, ale pozostaję mi tylko pozazdrościć. Ja może być wrócił do pisania mojego sklepu, ale gdy (może) będziesz pisał dwa lata to zrozumiesz co to znaczy "żygać" programowaniem... Kończąc: nie źle! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheZahamar Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Szkoda tylko że projekt umarł ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY__ Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 No wielka szkoda że projekt umarł fajnie się zapowiadało ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.