SikOln Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Mam problem w skrypcie taki kod: command /dodaj <player>: trigger: add arg to {list::*} send "&6&lPomyslnie dodano przyjaciela!" set {pvp.player} to false on damage: if {pvp.poch.%player%} is true cancel event send "To jest twoj przyjaciel nie mozesz go bic!" stop i błą jest taki, "if {pvp.poch,%player%} is not entity data type (PRZYJACIEL.sk line 28: if {pvp.poch,%player%} is true)" Prosze o pomoc (To nie jest cały kod ale myślę, że tyle wystarczy.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz2173 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 command /dodaj <player>: trigger: add arg to {list::*} send "&6&lPomyslnie dodano przyjaciela!" set {pvp.player} to false on damage: if {pvp.poch.%player%} is true: cancel event send "To jest twoj przyjaciel nie mozesz go bic!" stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikOln Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Fajne ale teraz mam kolejny problem . Use 'attacker' and/or 'victim' in damage events (PRZYJACIEL.sk, line 28: if {pvp.poch.%player%} is true:') Encountered 1 error while reloading PRZYJACIEL.sk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz2173 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zamiast %player% wpisz %victim% jeżeli chodzi o ofiarę ataku albo %attacker% jeżeli chodzi o atakującego (w on damage) czyli on damage: if {pvp.poch.%victim%} is true: cancel event send "To jest twoj przyjaciel nie mozesz go bic!" to attacker stop albo on damage: if {pvp.poch.%attacker%} is true: cancel event send "To jest twoj przyjaciel nie mozesz go bic!" to victim stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikOln Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Nadal nic nie działa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XSkrypcioX Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Proszę: @SikOln Mam nadzieję że o to chodziło? command /dodaj [<player>]: trigger: if arg 1 is not set: send "&cPodaj argument!" stop else: set {Sojusz::%player%} to arg-1 send "&6&lDodałeś gracza do sojuszu!" stop on damage: if {Sojusz::%victim%} is attacker: cancel event send "&6&lNie możesz bić tego gracza! Jesteś z nim w sojuszu!" to victim stop » Zostanę technikiem serwera minecraft / stworzę twój serwer (Klik) « » Wykonam pliki serwerowe do minecraft « » Pomagam w różnych sprawach « <>~~~~~~~~~~~~<> Kontakt <>~~~~~~~~~~~~<>» Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW) « Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.