Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum]Moje Amatorskie Rysuneczki ; )

Wisienqka

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy moje zdolno?ci rysunkowe maj? szans? si? polepszy??

• Tak.!
      19
    • Nie.
      2
    • Nie mam zielonego poj?cia.
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. ! Zacząłem coś nowego dzięki mojemu koledze ,który mnie do tego zainspirował. Hm, rysuję amatorsko i to są jak narazie moje pierwsze "prawdziwe" dwa rysunki ; > Bo jakieś ludziki czy samochodziki odpadają xD. Jak na moje pierwsze prace mi się bardzo podobają. Mam nadzieję ,że wam też. Będę dodawał w miarę czasu nowe. Bo w sumie nakręciłem się na rysowanie ; p.

x1. - Deidara

dsc06450zmniejszaczpl70.jpg

x2. - Itachi

dsc06452zmniejszaczpl18.jpg

LoL . ?

Opublikowano

na początek ładnie .

Pamiętaj o światłocieniu na twarzy też ;)

np w 1 pracy gdy ma on włosy na twarzy to one też jakiś cień dają .

Na początek jest ok ;)

Edit. Głos oddałem na nie mam zielonego pojęcia . Bo to dopiero twoje pierwsze prace więc nie wiem ;).

54585309939136444418.png

Opublikowano

Hm, na rysunku nie było żadnego cienia (z tego co przerysowywałem) Więc zrobiłem praktycznie wszystko "dobrze". Zresztą jak pisałem, jestem amatorem .. z czasem będę lepszy itp. Mam taką nadzieję.

Kolejny z serii AKaTSUKI tym razem o wiele lepszy rysunek.

x3. - Hidan

dsc06453p.jpg

Ps. skoro tu zaglądacie zagłosujcie w ankiecie ;< Będzie mi miło.

LoL . ?

Opublikowano

Cieniowanie wychodzi Ci całkiem dobrze :D

Narazie potrenuj kształty i perspektywę twarzy , włosy i coś z Ciebie będzie :]

lolheadz.png
Opublikowano

Wisienqka i to jest wlasnie urok anime ;).

Na rysunku w takich anime zawsze twarz jest bez cienia a wlosy itp tak . co jest debilizmem .

Dlatego dokladaj cos od siebie i próbuj nie przerysowywac wszystkiego .

54585309939136444418.png

Opublikowano

Kolejny, ale nie udany ; p z Serii KoNOha. Ten nos zjebałem troche. Ps. Pomyślałem nad co pisałeś patek ; ). Ale mi się wydaje ,że jak na amatora to ładnie mi wychodzi. Zresztą sami zobaczcie.

x4. - Naruto Uzumaki.

narutohappybywisnia.jpg

LoL . ?

Opublikowano

Piękne prace ;)

Gdybym tylko ja potrafiła coś namalować, narysować. Cóż może kiedyś to nastąpi;)

Leci +

1247763594_TrueBloodSeason2.jpg As your Master, I command you!

Opublikowano

Dzięki za pochwałę. Jak coś wolę minuusy. Nie zależy mi ale Ja wole minusy i koniec. xD.

Nowa.. Trochę się z nią namęczyłem. Mam nadzieję ,że teraz będzie więcej postów a nie tylko 1/2 na jedną pracę ;<<<

Seria - KoNOha

x5. - Sakura

sakura.jpg

LoL . ?

Opublikowano

Kolejna praca. Tym razem trudniejsza, trochę się namęczyłem. Sądzę ,że warto było a oceńcie już sami.

Org. praca.

saif.png

Seria - KoNOha

x6 - Sai

11748390.jpg

Jeżeli zaglądasz PROSZĘ SKOMENTUJ..

Yo.

@EDIT

Czy opłaca się kupywać poradnik ,który uczy rysować mangę / anime? bo jeżeli tak to zamówiłbym. Więc jak ktoś rysuję czy coś to niech da mi radę.. Tak czy Nie.?

LoL . ?

Opublikowano

No więc, staraj się robić małe i lekkie kreski jako kontury a nie jedną mocną. Dużo trójwymiarowości daje cieniowanie. I odradzam tych podpisów - masakrycznie psują szkic.

ładnie jak byś popracował pare dni to byś umiał

W kilka dni nie nauczysz się porządnie rysować, do tego potrzebne są lata praktyki, obserwacja innych stylów a jakże też mieć coś w ręce - nie każdy "ma do tego rękę" ^^.

@ Co to poradników myślę ze każda książka może czegoś nauczyć, poradniki na internecie również.

Opublikowano

Refresh, nie widzę sensu dodawania ciągle prac skoro nikt nie komentuję ; < wiem ,że powinienem na jakąś str. np. rysuj.pl czy coś, ale jestem za cienki, więc nie ma sensu ; p.

LoL . ?

Opublikowano

Włosy już są jakoś cieniowane, ale próbuj jeszcze bardziej robić to różnorodnie, dla przykładu mały szkic wzięty z googli gdyż nie mam nić w tej chwili swojego - http://najcudowniejsza.wrzuta.pl/sr/d/5rCDcO6Ujsq/szkic_smierc_kostucha . Gdy wycieniujesz taki obrazek w "głębszych miejscach gdzie nie pada tyle światła" szkic nabierze przestrzenności ;P . No i oczywiście, musisz jeszcze trenować okrągłości i proporcje ^^.

Nie jestem w stanie w pełni napisać tego co mam na myśli ale to dlatego ze mój polski się kurczy D:.

Opublikowano

Oceniam tą pracę:

dsc06463zmniejszaczpl25.jpg

To chyba jest Gaara czy jak mu tam? Musisz popracować bardzo nad rysowaniem twarzy, masz podobnie jak u mnie, twarz zawsze porażka :D

PS. Spróbuj coś innego niż Naruto bo anime i mange czasem trudno się ocenia.. tak też byśmy zobaczyli lepiej postępy.

Opublikowano

Błagam was ludzie... Jeżeli jesteście "amatorami" to nie zaczynajcie od mangi, bo to największe kurestwo które można sobie zrobić.

Wszystko jedno, czy masz zamiar w przyszłości tworzyć komiksy czy być sławnym portrecistą - musisz znać podstawy rysunku.

Pie**** mange, staraj się rysować rzeczy realistyczne, ucz się gry światłocieni itp.

Może sam nie jestem najlepszy, ale wiem co pisze.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Co do Twojego ostatniego szkicu, ogólne proporcje nie wyszły już najgorzej, jak widzisz są tam cienie w okolicach nosa i podbródka - na początku próbuj takie cienie robić palcem, potem można już jedynie za pomocą ołówka. Włosy to samo, trochę nie rozumiem co z nimi zrobiłeś^^.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, po dłuższej przerwie coś znów wyskrobałem.

Nos i lekko podbrudek nie udany.

Reszta mi się wydaję ok.

Mi się podoba nie wiem jak wam.^^

thebleach.png

Dałem B&W bo lepiej wygląda.

Proszę o oceny.

LoL . ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...