michcio3 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam i z góry dzięki za poświęcenie uwagi, Od kilku miesięcy poszukuję jakiegoś Guru który pomoże rozwiązać mój problem z FIFA 17, przekopane zostały przeze mnie niemal wszystkie fora, jednak nie znalazłem rozwiązania swojego problemu. Otóż, jestem użytkownikiem platformy ORIGIN na PC oraz kupiłem zarówno FIFA 17 jak i ubiegłoroczną wersję 16. Mój dostawca neta to Virgin Media ( UK ). Fifa działa, loguje mnie na konto i lecą points'y za rozegrane mecze, kupienie zawodników itd obecnie 52 LVL, jednak nie jestem w stanie ściągnąć żadnych aktualizacji składów żeby móc zagrać FUT i ogólnie żeby zagrać z kimś przez internet = dla tego kupiłem Fife. Tutaj lista komunikatów która zabija mi gre: 1. "Podczas szukania aktualizacji składów online wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później" 2. "Podczas pobierania informacji z internetu wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później" 3. "W tej chwili nie ma dostępnych nowych aktualizacji. Spróbuj ponownie później" . Moje konto na Origin nie wydaje się "zbanowane" czy zawieszone albo po prostu nie mam pojęcia jak to sprawdzić(nie dostałem żadnych ostrzerzeń ani oficjalnych komunikatów na temat mojego konta). Czy te komunikaty świadczą o tym że dostałem bana? odkąd grania Online w FIFA 16 (no bo w 17 też nie moge) nie zdarzyło mi się nigdy sprzedawać czy wymieniać kont czy jakichkolwiek akcji tego rodzaju, jedyna podejrzana sytuacja która pamiętam to nadmierne szczęście i trafiona karta Thiago Silva w paczce FUT którego niedługo po premierze 16 wystawiłem na sprzedaż za 80.000 tych punktów żeby móc policytować słabsze karty innych zawodników - Sam nie wiem czy to ma coś wspólnego. Próbowałem otwierania portów, Naprawianie gry na ORiginie, usuwanie składów online i tworzenie nowych itd. Nie wiem czego jeszcze mógłbym spróbować żeby wrócić do Gry Online tym bardziej że za tą gre zapłaciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adder. Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Próbowałeś skontaktować się z EA? Wydaje mi się, że tylko oni są w stanie naprawić, ewentualnie wyjaśnić błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio3 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 @ Jeszcze nie, chciałem się upewnić czy nie ma żadnych przyczyn z mojej strony żeby nie rozpocząć jakiegoś błędnego koła w tej sprawie, Moje konto Origin jest najwyraźniej blokowane z którejś strony, tak myślę, że może jeżeli to nie jest Ban to zmiana dostawcy netu, gdyż miałem wcześniej SKY-'a i było wszystko git, byłem w stanie pograć Online, miałem zawodników w formie / bez formy, ostatnie NEws'y jeśli chodzi o swój wspierany klub itd. Minęło kilka miesięcy, zmieniłem mieszkanie i podpiąłem się pod VirginMedia, po jakimś czasie wróciła wena na FIFE, ale mogłem cieszyć się już jedynie Single Player i Karierą. Postanowiłem kupić 17 z nadzieją że problem się rozwiąże - niestety. Ciężko to wyjaśnić, przeglądając fora i różne strony wielu ludzi miało bardzo zbliżony problem, również bez konkretnego rozwiązania, więc podejrzewam że dla niektórych ten temat wciąż może być w toku. Tym bardziej że "skoro nie działa" to jedni albo po prostu przestają grać a inni będą pytać dlaczego i spróbują dojść do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.