Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - Widowsn 7 vs Windows 8

fk.iwan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest różnica w płynności metina na windowsie7 a windowsie8?

1 Metin odpalony na win7 na pc z ok. 2gb ram jakis stary procek i karta zintegrowna dziala Dobrze (odziwo), 2 metiny na tym samym pc na win 7 dzialaja niewiele gorzej (praktycznie niezauwazalnie) - jesli mamy klikniete na 1 metina, to drugi nie zwalnia, nie laguje itd, dziala tak jak ten na ktorym aktualnie cos robimy.

1 Metin odpalony na win 8 na laptopie z 16gb ramu, i7-4720HQ i geforce 960m(4gb) dziala super, natomiast jak wlaczamy 2 metiny, to ten a ktorego mam kliknietego zmniejsza wydajnosc (dziala mniej plynnie niz na tamtym starym pc) a drugi, ten w tle, dziala jeszcze gorzej.

Czy Metin jest az tak slabo kompatybilny z Windowsem 8?

Opublikowano

Tu nie chodzi tyle o windowsa, a o resztę sprzętu.

Gra jest tak stara, że nawet komputer z NASA będzie gorzej działał jak stary dobry XP'ek.

Same karty graficzne (a bardziej sterowniki) poszły tak do przodu, że po prostu zmniejszają wydajność metina.

­

Opublikowano

Tu nie chodzi tyle o windowsa, a o resztę sprzętu.

Gra jest tak stara, że nawet komputer z NASA będzie gorzej działał jak stary dobry XP'ek.

Same karty graficzne (a bardziej sterowniki) poszły tak do przodu, że po prostu zmniejszają wydajność metina.

Masz zatem rozwiazanie dla mnie? do jakich strownikow wrocic ;) (jestem w stanie gdyz jest to chyba jedyna gra w ktora gram, a reszta programow pojdzie normalnie na starych sterownikach)

Opublikowano

Jeżeli masz taki problemy z działaniem metina spróbuj zainstalować na oddzielnej partycji windows xp. 8 lub 7 wykorzystuj do pracy natomiast xp do grania.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...