Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer koreański

Ruanay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry. Jest to mój pierwszy post, więc mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale. 
Nigdzie nie zauważyłem takiego postu w niezbyt odległej przeszłości, więc postanowiłem napisać swojego.

Tym samym w tym poście miałbym zapytanie do graczy koreańskiego serwera Elsword'a, czy też do kogokolwiek mającego o nim większe pojęcie.
Zainteresowałem się tym serwerem od pewnego czasu po już dosyć starych opiniach z reddita.
Sam obecnie gram na serwerze amerykańskim, który wydaje mi się całkiem dobry, lecz do czasu, bo mam pojęcie jak bardzo p2win już jest.
Więc kieruję do Was następujące pytania na temat wersji KR:
1. Jak to wygląda z perspektywy polaków, da się jakoś dogadać przynajmniej po angielsku? Bo o polskim nawet nie myślę, angielski zwyczajnie wystarcza. Typu jakieś gildie itd?
2. Jak się odnajdujecie w tych wszystkich rzeczach napisanych po koreańsku, jak itemy czy też skille? Na czuja, czy bardziej jakaś wikipedia?
3. Bardzo duże lagi występują, czy nawet porównywalne do serwera NA? (uprzedzam, że nie testowałem jeszcze trybu PVP w Elswordzie i raczej nie zamierzam jeśli bym miał lagować tamtejszym graczom)
4. Czy będzie to dobry serwer nawet dla kogoś, kto nie ma zbyt dużej wiedzy na temat gry?
5. Jak Wy porównujecie ten serwer do reszty wydań? (Polski, amerykański, europejski czy cokolwiek takiego)

Dodam tylko, że do gry wróciłem dosyć niedawno (lecz moich poprzednich rozgrywek nie można nawet nazwać grą..) i naprawdę się wkręciłem w ten cały z lekka mangowaty klimat, więc wolę wybrać najlepszy dla siebie server, do póki nie będzie za późno.

Opublikowano

Nie grając powiem tak.

4. Na pewno, jak nie wiesz jak sa questy po kolei, ani co robią itemki to może być problem.

5. Polski - wbiłem 2x 85 o ile pamiętam, ciężko może nie jest, ale p2w, mało osób.

Void - sporo osób, nie p2w, skille za free

Koreański - nie wiem, ale wszystko wychodzi najwcześniej, jak postać jin

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Co do questów, no to oczywiście nie wiem jak są po kolei, ale głównie bym sobie też radził patrząc na mapę dungeonów / posługując się wikipedią. Co do itemków, to tak samo sprawdzam spis tego, co mogę wydropić w danym regionie, chociaż na NA to jest głównie katorga.

Co do Voida, jest dla mnie takim odstresownikiem, ale wiem, że to tylko serwer prywatny i tak jakby jest dla mnie jest z lekka drętwy i jakby prowadzi Cię za rączkę, tym bardziej, że jest dosyć mocno zacofany.

Opublikowano

1. Jak będziesz próbował gadać po ang. z koreańcami, to najprawdopodobniej wyłapiesz bana, lepiej na jakichś forach poszukać gildii...

2. Na czuja, choć na początku było ciężko, ale z czasem się można przyzwyczaić.

3. Oj zdecydowanie są tam większe lagi, niż u hamburgerów, pvp może być ciężkie z tymi pingami, w pve niby aż tak tego nie czuć, choć czasem widzę, jak inni gracze dosłownie się teleportują z miejsca na miejsce, nie zawsze to ma miejsce, ale jednak.

4. Tak średnio szczerze mówiąc, lepiej coś tam jednak wiedzieć.

5. Moim zdaniem jedyna sensowna wersja Elsworda, dosłownie wszystko można z czasem za darmo z różnych eventów dostać, w innych wersjach naprawdę rzadko się to zdarza (przeważnie nigdy...)

1280314365-U1.png

Opublikowano

1. Jak to wygląda z perspektywy polaków, da się jakoś dogadać przynajmniej po angielsku? Bo o polskim nawet nie myślę, angielski zwyczajnie wystarcza. Typu jakieś gildie itd? 
2. Jak się odnajdujecie w tych wszystkich rzeczach napisanych po koreańsku, jak itemy czy też skille? Na czuja, czy bardziej jakaś wikipedia?
3. Bardzo duże lagi występują, czy nawet porównywalne do serwera NA? (uprzedzam, że nie testowałem jeszcze trybu PVP w Elswordzie i raczej nie zamierzam jeśli bym miał lagować tamtejszym graczom)
4. Czy będzie to dobry serwer nawet dla kogoś, kto nie ma zbyt dużej wiedzy na temat gry?
5. Jak Wy porównujecie ten serwer do reszty wydań? (Polski, amerykański, europejski czy cokolwiek takiego)

1 tak da sie

2 z tym nie ma problemu jezeli grales wczesniej

3.na planszach dasz rade

4.tak, gra cie prowadzi za raczke, dodatkowo masz wiki

5.najlepszy ;0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...