Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obecnie największy prywatny serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem, że serwery prywatne nie mają nawet startu do globala, ale i tak chciałbym spróbować priva. Nigdy nie grałem w WoW'a, dlatego też nie mam jakiś specjalnych wymagań - po prostu szukam serwera z największą możliwą ilością graczy i aby był on grywalny - w sensie w miarę stabilnych pingów etc. Nie musi to być serwer polski. Dwa pierwsze privy z top100 to HeroesWoW oraz WoW Circle.

W obu musiałbym wybrać pomiędzy jakimiś dodatkami lub patchami, a nie mam zielonego pojęcia o co w tym chodzi i co byłoby dla mnie najlepsze. Czy podane privy są ok? Czy może znajdzie się coś jeszcze lepszego? Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam. 

Opublikowano

Największy priv? Pytanie retoryczne oczywiście, że Elysium-project.org a'la nostalrius. Przecież tam jest non stop 16.5k online, a kolejki sięgają od 3 do 5k. Dodatkowo 7 stycznia zostaje wypuszczony fresh realm, a to właśnie na niego czeka jak najwięcej graczy i kolejki tam będą takie, że najlepiej nie wyłączać komputera, bo logując się w sobote zalogujesz się w poniedziałek. Polecam tylko i wyłącznie ten serwer <3

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

A mam jeszcze pytanie co do tego Elysium. Przypomina on globala w tym sensie że poziomy wbija się mniej więcej tak samo a nie że za jednego moba 1000 lvl i 999 mld golda.

Elysium-project.org jest adresem na ich stronę? Bo mi nie działa, czy może jakieś przeciążenia?

Opublikowano

Przeciążenia są bardzo często i jest to typowy blizzlike, czyli wbijasz tak samo długo jak na na starym globie :)

giphy.gif

Opublikowano

Polecanie Warmane jako serwer jest idealnym przykładem braku wiedzy o prywatnych serwerach. Ten serwer ma zakłamane statystyki jak wybory w Liberii z 1927 :)

giphy.gif

Opublikowano

Zagrałem chwilę na Elysium i co do ilości ludzi jest to strzał w dziesiątkę. A znalazłby się serwer z podobną ilością ludzi, tyle, że na np. co najmniej WotLK?

Specjalista
Opublikowano

@Evron nie tknąłbym już vanilii, nie te czasy a na globie kiedyś było nie stabilnie bo mieli gorszy sprzęt niż na obecne czasy a nie dlatego, że to vanila.

giphy.gif

Opublikowano

Zagrałem chwilę na Elysium i co do ilości ludzi jest to strzał w dziesiątkę. A znalazłby się serwer z podobną ilością ludzi, tyle, że na np. co najmniej WotLK?

Nie ma takiego. Jedynie sunwell ma 2k ludzi i tylko jego polecam.

@Evron nie tknąłbym już vanilii, nie te czasy a na globie kiedyś było nie stabilnie bo mieli gorszy sprzęt niż na obecne czasy a nie dlatego, że to vanila.

Niezbyt rozumiem o co Ci chodzi z tym sprzętem, o komputery? Ludzie grają na vanilli, bo osiągnięcie jednej rzeczy zajmowało dużo czasu, sam leveling na vanilli był niesamowity chociaż nie wyróżniał się niczym specjalnym. Zdobywanie levela również było dłuższe niż obecnie i bardziej przywiązywało Cie do lokacji, a nie zmienianie jej co 20 minut, bo masz za duży lvl. Dodatkowo wyczekiwanie na kolejny rank spella był czymś kozackim, i odblokowanie frostbolta, który klepał 80dmg więcej było świetnym uczuciem. Nie wiem czy grałeś na vanilli, ale jeśli byś zaczął to zmieniłbyś zdanie. Obecnie Legion to odrobinę mniejszy chłam jak WOD, Apexis daily = World Questy, durnowaty system bronii nie pozwala na lajtowe wykorzystywanie swoich altów plus brak itemów pvp. To tylko parę rzeczy...

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Vanilla powyżej ultra, w 1920x1080 i z addonami nie jest zła. A chodzi przecież o content, którego już nie opłaca się robić na wyższych dodatkach lub jest on robiony po najmniejszej linii oporu. No i o brak ułatwień, żywe world pvp, social i satysfakcję - to wszystko zostało zabite częściowo na wotlk i w całości od cata w górę. Dla mnie wow to tylko święta trójca vanilla, tbc, wotlk i lubię sobie między nimi skakać co jakiś czas. Choć nie powiem, że gdyby był jakiś serwer TBC choć w połowie takiej klasy jak Nostalrius/Elysium to siedziałbym głównie tam.

Kiedyś jak było 2k online na serwerze to się mówiło tłumy. Dzisiaj jak wejdę na takiego sunwella gdzie jest 2k to gram solo tak na prawdę. Różnica w przyjemności z grania jest ogromna, w końcu to ma być MMO. Jak koniecznie chcesz wotlk to bierz Sunwell, ale licz się z dużo mniejszą populacją.

Edytowane przez revar

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dodatkowo jeżeli komuś nie pasują stare modele postaci, wody itp są legalne mody umożliwiające zmianę. Jeżeli nie grałeś w wowa na vanilli musisz spróbować.

giphy.gif

Specjalista
Opublikowano (edytowane)

Grałem w vanile, ale nie idealizowałbym jej tak bardzo. Legion jest świetnym dodatkiem który posiada mnóstwo contentu, początek dodatku nie pozwalał na alty, ale na ten moment można śmiało nimi grać :) 

PS. Nie cofajmy się w rozwoju bo vanila to archaizm, ale kto co lubi chcecie to sobie grajcie :P

Edit: Błagam nie porównuj mi globala do prywata.

Edytowane przez bizo97

giphy.gif

Opublikowano

W gwoli scislosci, bo widze ze niektorzy pojecia nie maja a sie wypowiadaja. Itemki pvp w legionie mozna zdobyc z world questow lub wygranej na bg/arenie.

Nie zdziwie sie jak za pare miesiecy beda musieli zamknac ten serwer, tak jak nostalrius. No, ale takie sa uroki prywatnych serwerow ;)

Opublikowano

Fajnie jest wejść, pograć i zobaczyć jak było na vanili i tyle ale żeby grać na tym serwerze na poważnie to trzeba być cebulą. Serwer po za kontentem który skończył się lata temu i tabnuem polskiej jak i zagranicznej cebuli niczym się nie różni. A porównywanie legionu do prywatnego serwera vanili to jak porównać starego pordzewiałego malucha do audi r8.

Opublikowano

W gwoli scislosci, bo widze ze niektorzy pojecia nie maja a sie wypowiadaja. Itemki pvp w legionie mozna zdobyc z world questow lub wygranej na bg/arenie.

Nie zdziwie sie jak za pare miesiecy beda musieli zamknac ten serwer, tak jak nostalrius. No, ale takie sa uroki prywatnych serwerow ;)

Zdobywanie itemów pvp z pvp i world questów jest czystym debilizmem, bo czekanie aż wypadnie Ci item którego akurat potrzebujesz i akurat z bisowymi statami może spowodować, że na zajęcie wysokiego miejsca na początku sezonu będzie dla Ciebie wielkim problemem. Właśnie to miałem na myśli pisząc, że nie ma pvp itemów, takich jak na poprzednich dodatkach.

Fajnie jest wejść, pograć i zobaczyć jak było na vanili i tyle ale żeby grać na tym serwerze na poważnie to trzeba być cebulą. Serwer po za kontentem który skończył się lata temu i tabnuem polskiej jak i zagranicznej cebuli niczym się nie różni. A porównywanie legionu do prywatnego serwera vanili to jak porównać starego pordzewiałego malucha do audi r8.

Kolejny raz ktoś mówi, żeby grać na vanilli trzeba być cebulą. Jakie to jest płytkie, przecież ludzie grają tam dla nostalgii, bo równie dobrze nie ma to sensu jeżeli ktoś jest cebulą stara się grać w to co jest trendy, ale nie płacąc czyli sam Legion, a serwerów takich jest kilka. Jeżeli już miałbym grać w wowa, bo byłbym cebulą i nie zważał na nostalgie tylko kontent wybrałbym wotlk, cata, mop, a nie vanille, która jest strasznie okrojona, lecz ma to coś gdzie zdobycie dobrych itemów zajmie parę miesięcy.

giphy.gif

Opublikowano

Zdobywanie itemów pvp z pvp i world questów jest czystym debilizmem, bo czekanie aż wypadnie Ci item którego akurat potrzebujesz i akurat z bisowymi statami może spowodować, że na zajęcie wysokiego miejsca na początku sezonu będzie dla Ciebie wielkim problemem. Właśnie to miałem na myśli pisząc, że nie ma pvp itemów, takich jak na poprzednich dodatkach.

Itemy pvp nie mają żadnego znaczenia, tak samo jak statystyki. Liczy się jedynie item lvl, który zwiększa ci nieznacznie % statystyk (10ilvl różnicy nad przeciwnikiem daje ci aż 1% więcej statystyk nad nim). Wszystko jest skalowane. Znowu się nie popisałeś kolego ;P

Zobaczymy co będzie 7 stycznia, może wbiję i chwilkę pogram. 

Opublikowano

Dobra masz rację tego nie wiedziałem, ale kolejny raz widzimy jak Blizzard ogranicza statystyki na globie, już nie potrzebny Ci jest armor penetration, frost resistance, agility, mastery etc, bo najważniejszy jest item level. Na początku wowa miałeś w cholerę statystyk, teraz to jest totalne minimum, które i tak jest zmniejszane do item levelu LOL.

giphy.gif

Specjalista
Opublikowano

Ale jakie ma znaczenie ilość statystyk ? Jeżeli wolisz dłużej dropić bisowy gear to wyrzucaj sobie co tydzień jakąś część i idź dropić od nowa lol.

giphy.gif

Opublikowano

Ale jakie ma znaczenie ilość statystyk ? Jeżeli wolisz dłużej dropić bisowy gear to wyrzucaj sobie co tydzień jakąś część i idź dropić od nowa lol.

To, że masz po co grać, a nie jak teraz wystawione na talerzu. Większość osób ma ity jakby raidowali hardcorowo, a na wotlku nie wbiliby nawet 2k w 3s ;F to jest smutne.

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

To, że masz po co grać, a nie jak teraz wystawione na talerzu. Większość osób ma ity jakby raidowali hardcorowo, a na wotlku nie wbiliby nawet 2k w 3s ;F to jest smutne.

Szkoda gadać, kiedyś kochałeś MoPa, a teraz wkręciłeś sobie vanillke i nie dasz sobie przemówić do rozsądku. Przemyśl to po prostu i racjonalnie zacznij sobie te rzeczy argumentować, a zobaczysz, że vanilka nie taka fajna :P.

Obecnie najpopularniejszym serwerem wotlk będzie warmane, a polski sunwell.

Edytowane przez Derout
Opublikowano

Szkoda gadać, kiedyś kochałeś MoPa, a teraz wkręciłeś sobie vanillke i nie dasz sobie przemówić do rozsądku. Przemyśl to po prostu i racjonalnie zacznij sobie te rzeczy argumentować, a zobaczysz, że vanilka nie taka fajna :P.

Obecnie najpopularniejszym serwerem wotlk będzie warmane, a polski sunwell.

Kochałem mopa, ponieważ nie grałem wcześniej na vanilli. Statystyki na mopie a legionie to krater, niewielki ale krater. Vanilla jest fajna, ale doskonale wiem, że content jest tam tak bardzo okrojony, że szkoda się kłócić odnośnie jego, bo vanilla od razu jest stracona, natomiast ma ona w sobie coś takiego niezwykłego + to co już pisałem, mnóstwo czasu trzeba poświęcić na jakieś podstawowe itemy, przez co zajmuje więcej czasu i gra nam się nie nudzi. Eksplorowanie całego świata jak i expienie jest o wiele bardziej urozmaicone niż na Globie. Teraz przelatujemy przez krainy jak poparzeni kawą, a za czasów Vanilli przejście z jednego końca krainy na drugi zajmowało nam trochę czasu. Cholera będę musiał zrobić plusy i minusy vanilla wow.

Warmane ma sztucznie zawyżony licznik online, każdy gracz Ci to powie, co nie znaczy, że cały online to fake players, ale śmiem twierdzić 40% serwera to sztuczni gracze. 

giphy.gif

Opublikowano

@Evron Podobało Ci się wbijanie hit capa, exp capa? Podam Ci nawet przykład. Raidowałem ICCka. Mieliśmy kozak maga. Upgrade z wersji ICC10N na 25HC bodajże butów. Wielki boost do DPSa, nie mógł ich ubrać, bo by stracił soft hit cap. Nie miałbym nic przeciwko większej ilości statów (oprócz w/w). Uwielbiam Legion i świetnie się bawię przy wielkich ilościach kontentu. Nie można mówić, że ten dodatek jest perfekcyjny. Żaden nie był. Ma swoje wady, ale i tak bardzo mi się podoba. Jeśli ostatni patch będzie lepszy niż SoO, to przebije nawet MoPa.

Opublikowano

Ja bym w ogóle nie porównywał starego wowa do nowego. To są inne gry i dwa inne grona odbiorców. To tylko kwestia gustu bo "obie gry" są dobre tylko dla jednych stary wow to przestarzałe i niedokończone dziadostwo z mocno ograniczonym contentem a dla drugich nowy wow jest casualowy, robiony dla niepełnosprawnych umysłowo i celujący w grupę odbiorców ~13 lat. Ja patrzę na to tak, że między wotlk-cata wow miał prawie 12,5mln subskrypcji a ostatnie dane Blizzarda to 5,6mln bo już przestali podawać, spadająca ilość to nie powód do dumy hehe.

Opublikowano

@Dylexan ludzie się starzeją, zakładają rodziny. Gra wtedy celowała w 16+, więc ludzie mają życie, którym trzeba się zajmować. Do tego teraz w Legionie jest skok subów. Przestali reportować w WoDzie, który był c*****y.