Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade PC pod WoTa na ultra

Uszin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim . Gram już dość w Wota ale nigdy nie na Ultra ustawieniach , i zamierzam zakupić kartę graficzną z Navida GeForce 750Ti na początek . Pytanko czy na tym zestawie co aktualnie posiadam da radę pograć fajnie w World of Tanks? :)

• Procesor - Intel Core I3 4160 3.6GHz
  • Pamięć ram - GoodRam 4GB i GoodRamm 2GB
  • Zasilacz - Silentium 500W L1
  • Obudowa - Silentium Gladius M20
  • Płyta główna - Gigabyte GA-B85M-HD3

I do tego zestawu ta karta GeForce 750Ti . Podoła ta karta temu wyzwaniu?

Opublikowano

A czy ten GTX 1050 pociągnie z tym moim aktualnym zestawem?

Opublikowano

Jaki masz ogolny budzet? Nie chcesz uzywanej karty? Bo ogolnie mialbys duzo wieksza wydajnosc, chociaz do wota to nie trzeba zbyt mocnej karty. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ogólnie na poczatku miałem budżet na karte do 1200zl ale musiałbym odrazu wymienić procesor . Więc zmniejszyłem do 650zl karte

Opublikowano

Czyli sądzisz że ta moja I3 da radę z tym GTX 1060?

Opublikowano

Da, choc zeby ten komputer na prawde rozwinal skrzydla przyda sie i5, ale zas kupisz tansza karte, to bedziesz trzymal procesor, ktory nie moze pokazac na co go stac, jedynie w miejscach procesorowych bedzie sensownie. 

Tylko jako ze jestes graczem WOTa, tam bardziej liczy sie procesor, ale w innych grach, wiedzminy etc uwierz mi ze karta da duzo, duzo wiecej. (a nie potrzebujesz miliona fpsow w wocie, i3 tez starczy na spokojnie, ba pentium jest calkiem spoko)

Opublikowano

Czyli jak kupie sobie GTX 1060 to I3 da rade a za jakiś czas tą I5 mogę dokupić

Opublikowano

Dokladnie tak, tym bardziej ze karty szybciej odchodza do lamusa, wiec lepiej zebys mial cos mocniejszego co przy okazji pozwoli pograc w obecne juz tytuly na ultra. (6gb vramu tez zrobi swoje w przyszlosci, ktora w niektorych grach nadeszla juz dzis :D)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...