Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] addGroup - nadawanie grup przez komendy

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynie czego mi brakuje to nadawanie rang na określony czas  :((

Administracja na ts juz powoli nie jest potrzebna  xD

No cóż, jednakże ludzie chyba nie są aż tak przekonani do BOT'ów jak my, czyli osoby które je piszą. Można napisać cuda, a ludzie jednak (nie dziwo) wolą rozmowę itp. Nie sadzę aby rozsądnym było polegać nawet na rejestracji na botach - przynajmniej wtedy chociaż przy rejestracji jest jakaś integracja pomiędzy Adminami i ludzmi, a przecież Admini to tez ludzie i nie można ograniczać ich roli do siedzenia z plakietką.

Co do BOT'a, pobrałem i popatrzałem i na pewno ciekawa aplikacja - znajdzie się ktoś komu się przyda, a @artur8889 gratuluję kolejnego ciekawego projektu - niby coś prostego, lecz na pewno przydatne :)

Polecam i pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Niby wszystko ok, do kodu można by było się przyczepić.

Co gdy użytkownik przypadkiem zamknie chat?

Musi ponownie się zalogować.

Gdy używasz notifycliententerview i chcesz od razu pobrać dane przez clientInfo to teamspeak nie zdąży wpisać go do clientInfo dodatkowo gdy wejdzie sporo osób to może wszystkich nie pokazać. :)

Opublikowano

Hej, no muszę przyznać że zaskoczył mnie ten Temat oraz jednocześnie zachwycił :P

Mimo to moim zdaniem takie boty niszczą tylko relacje pomiędzy Administracją a Użytkownikami ale jeśli się ma taki serwer jak typu Jarocka tylko że z grupami dla Użytkowników to bot jest że tak powiem Perfecto :P

Mimo wszystko dobra robota.

Przepraszam jeśli nie można czegoś zrozumieć ale jest już prawie 6 a ja jeszcze nie spałem ;)

­

Opublikowano

Fajny bocik widziałem go na jednym z serwerów gdzie jesteś Querym ;)

Tak jak inni... Może to trochę króci nam kontakt z Użytkownikami lecz nie każdy z tego bot musi skorzystać... może woli jednak porozmawiać ;)

lubie-to-png.png

Opublikowano

I właśnie tutaj jedni mówią, że to ułatwia pracę administracji, a inni, że psuje relacje między administracją, a użytkownikami.

Dlatego tak jak napisał @Canecorso nie każdy musi z tego korzystać. Na szczęscie jest dużo skryptów, które będą pasować wszystkim :)

Dziękuje za miłe opinie :)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Bot działa fajnie, tylko nie każdy chce dostawać wiadomość podczas każdego wejścia na serwer, możesz w nast. wersjii dodać że jak ktoś jest na danym kanale to wtedy dopiero bot pisze a narazie leci łapka za chęci. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No cóż, jednakże ludzie chyba nie są aż tak przekonani do BOT'ów jak my, czyli osoby które je piszą. Można napisać cuda, a ludzie jednak (nie dziwo) wolą rozmowę itp. Nie sadzę aby rozsądnym było polegać nawet na rejestracji na botach - przynajmniej wtedy chociaż przy rejestracji jest jakaś integracja pomiędzy Adminami i ludzmi, a przecież Admini to tez ludzie i nie można ograniczać ich roli do siedzenia z plakietką.

Co do BOT'a, pobrałem i popatrzałem i na pewno ciekawa aplikacja - znajdzie się ktoś komu się przyda, a @artur8889 gratuluję kolejnego ciekawego projektu - niby coś prostego, lecz na pewno przydatne :)

Polecam i pozdrawiam

Może by kiedyś stworzyć tak w pełni automatyczny serwer?  :lenny: Dziwne że w ogólnym przekonaniu ludzie dożą do jak największej wygody a Administratorzy TeamSpeak'ów nie. :D

Opublikowano

Polecam i pozdrawiam

Może by kiedyś stworzyć tak w pełni automatyczny serwer?  :lenny: Dziwne że w ogólnym przekonaniu ludzie dożą do jak największej wygody a Administratorzy TeamSpeak'ów nie. :D

Stworzyć w pełni automatyczny serwer można w każdej chwili. Żaden jako tako problem, ale podejrzewam że większość nie widzi sensu, w tym ja. A dlaczego?

Bo po co? Popisać się że umiesz pisać boty to żaden szpan w sumie, a TeamSpeak jest po to by gadać, poznawać nowe osoby itp. dlatego.

Żeby nie było że nie wnoszę nic do tematu, odpalony mam scripcik od paru dni u siebie na prywatnym - śmiga bez błędów, działa jak należy nawet jak spamisz itp. więc fajnie :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

@dscdlugosz

W katalogu z BOT'em wpisz

php core.php

i pokaż nam co Ci wypluwa konsola, ewentualnie zostaw to odpalone na jakiś czas, zobacz czy jakieś errory wyskoczą czy coś - przetestuj, i daj znać. Inaczej bardzo ciężko nam pomóc.

Możliwe że to też zależy od parametrów Twojej maszyny :)

Opublikowano

Witam ! Otóż bot mi się wyłącza co jakiś czas i muszę go włączać na nowo ... :c Bardzo mi się on podoba i proszę o pomoc !

Jakie parametry maszyny?

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...