Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do league of legends

ohimekfkinone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jaki posiadasz budżet na kupno? max 1500
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) na początku stycznia
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? -
Do czego ma służyć komputer? Do league of legends głównie
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Dobrze by było
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Komputer ma być jak najtańszy, bez przesadzonego dysku (nie potrzebuję aż 1 TB! na laptopie zużyłam ledwo 150 gb wliczając w to system) i ma na nim działać lol chociażby na 80 fps na najmniejszych/niskich ustawieniach. Posiadam monitor ze starego sprzętu (wiem że trochę lipny ale zawsze coś) Samsung 943SN 19" oraz obudowę której modelu nie potrafię rozszyfrować.

Nie potrzebuję nie wiadomo czego, głównie będę na nim grać/słuchać muzyki czy też rozmawiać na ts.

@Edit

co myślicie o czymś takim

PŁYTA: MSI H110M PRO-VD           240zł
RAM: DDR4 GoodRam 4GB   140 zł
GRAFIKA: Gigabyte GeForce GTX 750Ti 2GB GDDR5 570 zł
HDD: seagate 500gb za 150 zł
ZASILACZ: Chieftec GPA-450S8 450W  150 zł
OBUDOWA:  Tracer Cruze 75 zł

btw Wesołych świąt :3

Opublikowano

Witam!

Jaki posiadasz budżet na kupno? max 1500

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) na początku stycznia

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? -

Do czego ma służyć komputer? Do league of legends głównie

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Dobrze by było

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Komputer ma być jak najtańszy, bez przesadzonego dysku (nie potrzebuję aż 1 TB! na laptopie zużyłam ledwo 150 gb wliczając w to system) i ma na nim działać lol chociażby na 80 fps na najmniejszych/niskich ustawieniach. Posiadam monitor ze starego sprzętu (wiem że trochę lipny ale zawsze coś) Samsung 943SN 19" oraz obudowę której modelu nie potrafię rozszyfrować.

Nie potrzebuję nie wiadomo czego, głównie będę na nim grać/słuchać muzyki czy też rozmawiać na ts.

@Edit

co myślicie o czymś takim

PŁYTA: MSI H110M PRO-VD           240zł

RAM: DDR4 GoodRam 4GB   140 zł

GRAFIKA: Gigabyte GeForce GTX 750Ti 2GB GDDR5 570 zł

HDD: seagate 500gb za 150 zł

ZASILACZ: Chieftec GPA-450S8 450W  150 zł

OBUDOWA:  Tracer Cruze 75 zł

btw Wesołych świąt :3

Części nowe czy używane ?

Nie podałeś procesora, ta obudowa to karton, lepiej wziąć brutusa s20. W sumie jak dołożyć system to zostanie ci tylko 1000 zł z hakiem.

Opublikowano

Właśnie wiem że zapomniałam o procku, więc wyszło mi coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/xf68b0/

lekko przekroczyło budżet ale przeżyje, może być taki zestaw? w dalekiej przyszłości dołożę jeszcze ram i może zmienię płytę na lepszą

Oczywiście części nowe + systemu nie wliczamy, na to już mam sposób

Na tak słaby procesor nie potrzebujesz aż vero l1, ale w sumie na razie jest najtańszy :D.  Jeżeli o mnie chodzi to ja bym rozpatrzył też taki zestaw. 

Zestaw z procesorem AMD Athlon x4 845, zaletą są 4 rdzenie procesora. 

https://www.morele.net/inventory/info/YvuVZ0/

Lub może być ten co podałeś tylko proszę wywal ten karton i wybierz porządną obudowę. Tylko jeżeli myślisz też o grze w coś innego to te 2 rdzenie dobre długo nie będą. 

Opublikowano

Właśnie wiem że zapomniałam o procku, więc wyszło mi coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/xf68b0/

lekko przekroczyło budżet ale przeżyje, może być taki zestaw? w dalekiej przyszłości dołożę jeszcze ram i może zmienię płytę na lepszą

Oczywiście części nowe + systemu nie wliczamy, na to już mam sposób

Na tak słaby procesor nie potrzebujesz aż vero l1, ale w sumie na razie jest najtańszy :D.  Jeżeli o mnie chodzi to ja bym rozpatrzył też taki zestaw. 

Zestaw z procesorem AMD Athlon x4 845, zaletą są 4 rdzenie procesora. 

https://www.morele.net/inventory/info/YvuVZ0/

Lub może być ten co podałeś tylko proszę wywal ten karton i wybierz porządną obudowę. Tylko jeżeli myślisz też o grze w coś innego to te 2 rdzenie dobre długo nie będą. 

w amd sie nie opłaca siegać intel bije na głowę amdka 

oto moj zestaw 

nie podałeś czy ma przekraczać budżet czy nie ale warto dołóżyć do lepszej karty i obudowy 

https://www.morele.net/inventory/info/W0avNF/

1tb starczy ci na wiele gier itp nie opłaca się brać 500gb za 20zl mniej niż 1tb 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Lepszym wyjściem byłoby wzięcie używanych części, lub cały komputer używany, żeby nie bawić się w składanie.

Czemu proponujemy używki? Bo się na nich znamy, wiemy jaka jest ich żywotność i wydajność porównując do nowych. Jeżeli 10 letnie Core 2 Duo dalej chodzą, to czemu nie 2-4 letnie i5 ?

i5-2400 z przed 4 lat kosztuje około 350zł, a ma wydajność pozwalającą grać w najnowsze gry. Ogólnie z używanych części (oczywiście dysk, zasilacz i wgl nowe) pozwolą ci grać w każdą najnowszą grę ;)

Ale jeżeli chcesz nowe, to polecam wywalić grafikę i wziąć lepszy procesor i3-6100 da radę już, a jej zintegrowana grafika daje radę w gta V, więc lola i inne na najwyższych spokojnie obsłuży ;) Sam mam G4400 i na zintegrowanej grałem w lola na średnich (g4400 jest sporo słabszy i ma gorszą grafikę zintegrowaną).

A za resztę kasy, która ci zostanie dorzuć i weź SSD 240GB Iridium (jeżeli i tak używasz 150gb, to 240 ci starczy, a SSD jest o niebo szybszy i bardziej praktyczny ;) ).

Tutaj koszyk: https://www.morele.net/inventory/info/CwMfTp/

Taki zestaw jest bardziej zrównoważony, bo Pentium jest za słabym procesorem do grania w bardziej wymagające gry, a i3-6100 z integrą będzie lepsza. Jak z czasem dołożysz grafikę typu 1050Ti, lub jakąś używaną R9 380 4GB to będzie fajna maszynka ;) i3-6100 spokojnie da radę sobie z każdą grą, skoro stara i3-2100 daje radę :P

Poza tym: 

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

******************************************************************************************
A teraz druga część:

Jeżeli mogą być używki,. to ja to widzę tak:

1650zł, ale masz tutaj SSD, jeżeli weźmiesz zwykły HDD 1TB ( https://www.morele.net/dysk-western-digital-caviar-blue-3-5-1tb-sata-600-7200rpm-64mb-cache-wd10ezex-479659/ ) to oszczędzisz ponad 100zł. Ogólnie zestaw wydajniejszy, a z czasem nawet procesor na i7-2600 możesz zmienić, lub i7-3770. Grafika spokojnie pociągnie GTA V na bardzo wysokich. 

Tylko trzeba umieć składać komputer jeszcze i kupić pastę termoprzewodzącą za 9zł MX-2.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Dzięki za super pomoc!

To może wywalę kartę graficzną i kupię i3 6300, po miesiącu mogłabym zakupić jakąś lepszą kartę (1050 Ti?) i dokupić drugą kość ramu jeśli będzie to potrzebne

Wyszłam poza 1500 no ale cóż.. odmówię sobie trochę jedzenia przez ten miesiąc :f

No więc wyglądałoby to tak:

http://www.morele.net/inventory/info/ApaMDV/

Przejdzie? :) dodam jeszcze ten montaż :)

Chciałam wziąć mniejszy dysk ale jest to różnica 10-20 zł... więc trochę bezsens.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngohimekfkinone nie warto brać takiej drogiej i3... za tą kwotę możesz już dorwać używaną i5-6400 (lub niewiele drożej). Kwestia przeglądnięcia allegro i zalicytowania.

Później i tak będziesz sprzedawać i3-6100 (za rok, czy coś), więc po co teraz wydawać więcej kasy? Ja bym wolał SSD, czy coś.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH Może i łatwo dorwać ale chciałabym wszystko na raz zamówić i nie bawić się w licytacje :/ więc brać i3-6100 zamiast i3-6300 ?

Z góry dziękuję za świetną pomoc :)

+czy muszę wsadzić do koszyka pastę żeby mi ją nałożyli przy montażu? (nigdy z morele nie zamawiałam)

@Edit

postanowione, wybieram Twój koszyk wraz z i3 6100 i tym superszybkim dyskiem, dziękuję i życzę miłego wieczoru :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...