Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na czym zarabiać?

ksitka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, jakiś czas temu spokojnie  zarobiłem sb kilkaset zł na boceniu w Tibii i wymienianiu na itemy do csa, lub poprostu sprzedawaniu pieniędzy z gry za zł.
Ale tamte czasy mineły, niestety tibia powoli upada ;(
Wiec tutaj chciałbym otworzyć taki temat pogadanowo/poradnikowy na temat tego na czym można by coś zarobić.
Osobiście trochę tradowałem się skinami w cs'sie lecz nie wiem czy przy obecnej sytułacij kiedy każdy chce zarobić ma to sens.

Ogólnie jeśli chodzi o gre fajnie by było żeby był do niej jakiś bot, ale bez też da się radę.
Czekam na propozycje i licze na Ciebie ;)

Opublikowano

Taki "pro tip" ode mnie. Jeżeli ktoś wie jak zarobić porządną kasę w jakiejś grze to się tym z tobą nie podzieli, bo by sobie na własne życzenie stworzył konkurencje. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Powiem na przykładzie, na którym się znam.
Stawiałem bota w Tibii (ots), nie wiem czy kojarzysz itp. więc wyjaśnie, serwerów jest dużo więc gdybym komuś polecił to nie wiem czy by mi zrobił konkuręcje, pozatym te 10 lat doświadczenia nie przebije jakiś nowy xD

Pozatym ja tu nie mówie o jakiejś dużej kasie, ja jak przez miesiąc zarobiłem 400 zł na sprzedawaniu hajsu to mi to w zupełności starczyło.
a i 200 zł/msc to też nie tak mało jeśli nie potrzeba dużego wkładu czasu.

Opublikowano

Są od tego fora. Masz internet, najbardziej rozległe źródło wyboru.

Revshare, Bitcoiny (łatwo zarabiać), itemy w CS, partnerstwa. Sam się tym zajmuję i jakaś ładna kwota wskoczy na miesiąc, ładna to znaczy...

Dodany obrazek

^All przez internet 0 pracy in real.

Może zmotywuję, może nie ale pierwsza lepsza fraza w internecie i masz fora. Oczywiście do Revshare trzeba własne pieniądze ale np. Kliki w reklamy jak odpowiednio poszukasz nie kosztują dużo czasu.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gry to można 'zarobić' na metinie. Tylko ten zarobek to jeat praktycznie nic. Dużo oszustów, zarobek oscyluje w granicach 100-200zl miesiecznie. (zalezy oczywiście od czasu,botow itd) Wedlug mnie nie opłacalne ale jeżeli chcesz np doładować sb telefon albo wydać na inną grę to proszę bardzo.

Co do tego zarobku w internecie to wątpię. Głównie zarabiają na tym właściciele takich stron, a Ty praktycznie nic.

Opublikowano

Swego czasu sam zarabiałem masowo na pokemn go, masowe expienie kont i ich sprzedaż, łapanie pokemonów itd. Miałem ludzi co potrafili 200 zł wydać na swoje konta, żeby mieć dobre pokemony xD

Średnio zarobiłem na tym jakieś 15k zł jak było wysokie zainteresowanie. Wystarczy wyczuć moment.

graphic.png

Opublikowano

Słyszałem ze aktualnie dobry biznes to lvlowanie kont w path of exile jest też inna rzecz długoterminowa mianowicie gra w clash of clans

wymaxowanie wioski zajmuje dlugo bo nawet około rok,dwa może nawet 3 ale jako ze i tak gralem to zrobilem 10 kont i gralem konta z th9 chodzą po okolo 100$ a th 11 od 250 w górę może też bocic konta w wocie ? bocić tak np ze 3 czołgi do X tieru i sprzedawać aczkolwiek nie wiem jak z zabezpieczeniami w wocie :* 

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to zająłem się teraz klikaniem w reklamy, no ale zarobek z tego wynosi w granicach 3 centów dziennie, bo żadnych ankiet ani zadań na clicksensie niemam...
Myślę że w każdym biznesie bez kogoś kto CI da jakieś rady czy coś jest trudno, więc narazie zostane przy klikaniu....
Jakoś nie uśmiecha mi się klikanie w te reklamy za wynagrodzenia tego 1 dolara dziennie lub mniej... no ale cóż... spróbuję.

Wiem że to może leniwe z mojej strony ale mi by najbardziej odpowiadało pobrać grę, postawić bota, a potem sprzedawać, tak, może to i leniwe, ale w Tibii działało i się przyzwyczaiłem xD
No a z drugiej strony lvlowanie konta rok?? chyba trochu za długo, jkbc. to bym się pewnie zajął lvlowaniem konta w S&F jak już coś

Opublikowano

Jezeli chodzi o Internet to najlepsze to chyba programowanie aplikacji/stron/botow/cheatow itd., grafik.

Reklamy? Szkoda czasu.

Opublikowano

Może i masz racje, ale próbowałem, do tego najpierw trzeba poświęcić naprawde maaaaaase  czasu, potem ogarnąć sobie jakiś rynek zbytu, a w trakcie nauki nawet jeśli CI ktoś nie pomoże w przypadku np. jakioegoś błędu to masz kiche bo stoisz w miejscu.

A do projektowania stron/grafik trzeba mieć zdolności, a z mnie marny "artysta"

Opublikowano

od razu radze odpuscic jakies klikanie w reklamy bez wkladu wlasnego czy inne c*****e programy partnerskie typu sub sms czy jakies kopanie btc, strasznie ciezko sie teraz wybic bo duzo gimbow i polakow sie w to bawi, faktycznie coś na tym zarabia garstka ludzi co siedzi w tym od dawna i to wcale nie są jakieś miliony tylko przeciętny hajs, wabią was tylko jakimis zdjeciami fake wyciągów albo pokazuja, ze cos zarobili w miesiac a to efekt np pol roku pracy, generalnie to polega na szukaniu naiwnych i budowaniu takiej jakby piramidki. jak masz jakis hajs do zainwestowania to wrzuc go na jakis program hyip albo revshare i tyle, ogladasz pare reklam dziennie i zwróci się po jakims czasie z procentem ( o ile program nie padnie za szybko zanim wyplacisz hajs, bo to tylko kwestia czasu ). ewentualnie wymysl cos samemu, są różne popularne gry, mozna bocic np.

Opublikowano

Nom, będę musiał chyba ogarnąć jakąś grę z botem... Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi.
A inwestycja...?
przeczytałem gdzieś że jeśli clickense byłoby chociaż trochę płatne to byłoby tam o połowę mniej użytkowników i racja, mnie by też tam nei było.
Nie chce pakować kasy w coś o czym nic nie wiem.
Może polecacie jakieś gry?
Ogólnie 9 mi się oblokuje token i będę mógł handlować itemami w csie mam około 110€ więc mam nadzieję  że uda mi się zarobić na początek te 2-3€ dziennie xD

Opublikowano

Off topic
Ale skoro tak panowie/ lub panie bardzo chcą wiedzieć to się jeszcze ucze.
Zastanawiam się kiedy mam iść do tej pracy skoro 8-16 szkoła, dojazd do miasta ok 30. minut.
tak więc jaką prace miałbym wykonywać przez około 3,5h? no bo jeszcze nauka ;) a o reszcie przyjemności nie wspomne. dziękuje za uwagęi czekam na dalsze propozycje!

Opublikowano

Zastanawiam się czy ludzie będą chcieli na allegro za zł. bo za skiny do csa wątpie żeby ktoś dawał pierwszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...