Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozbudowa komputera.

pafuf123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam taki sprzęt :

Procesor :Intel Pentium E5300 2,6ghz

Ram: 4GB ddr2

Płyta głowna : Opitlex 760

Dyski : 160GB 

Drugi dysk : 300GB

Zasilacz : Dell 255w

Karta Graficzna : Nvidia Geforce 9600GT 512mb

I tu moje pytanie, czy jakbym do tego sprzętu wrzucił procesor Intel Core 2 Quad Q9650 4x 3,0GHz i dokupił jakąś lepszą kartę graficzną to mógłbym pograć przynajmniej na najniższych ustawieniach graficznych na 60fpsach w takie gry jak cs go,h1z1 i league of legends? I patrząc na mój aktualny zasilacz to pewnie musiałbym dokupić jakiś 500w czy nawet większy? 

Z góry dziękuje za pomoc!

Opublikowano

I tu moje pytanie, czy jakbym do tego sprzętu wrzucił procesor Intel Core 2 Quad Q9650 4x 3,0GHz i dokupił jakąś lepszą kartę graficzną to mógłbym pograć przynajmniej na najniższych ustawieniach graficznych na 60fpsach w takie gry jak cs go,h1z1 i league of legends? I patrząc na mój aktualny zasilacz to pewnie musiałbym dokupić jakiś 500w czy nawet większy? 

jaki masz budżet ? bo szczerze nie opłąca się wp!%!$!@$ć w ten prehistoryczny komputer podaj budżet a skleji się coś dla ciebie

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Podaj swój budżet to coś się poszuka. Ja myślę że pchanie się w socket 775 jest nieopłacalne. Ten procesor kosztuje 3xx zł. Za podobne pieniądze możesz mieć o wiele lepszy procesor np. AMD Athlon x4 860k (nowy) czy i5 2400 (używany) 

Opublikowano

@pafuf123 500W spokojnie starczy, a zazwyczaj jest aż nad to ;) Era prądożernych komputerów mija, i zapotrzebowanie na prąd stale maleje z kolejnymi generacjami procesorów, czy kart graficznych (oczywiście procesory AMD dalej są grzejnikami (pod BOXowymi chłodzeniami) i prąd wciągają jak długaśny makaron xD).

Do tej płyty nie podejdzie Core2Quad. Jest to gotowiec, taki jak w każdej szkole.

-Płyta główna (H61) - 100zł - http://allegro.pl/d2990-core-i3-i5-i7-2gen-pci-e-sata-lga1155-ddr3-i6619969113.html 

O dziwo nie jest to jakiś syf najtańszy syf oemowy, bo ma podstawową gamę złącz.

-i3-2100 - 120zł - http://allegro.pl/procesor-intel-i3-2100-3-1ghz-3mb-cache-lga1155-gw-i6657961547.html

-Ram: http://allegro.pl/aeneon-4gb-ddr3-1600-xtune-sklep-gwar-i6641029548.html

4GB ramu, można dorzucić kolejne 4GB (wyjdzie kilkadziesiąt złotych taniej, niż branie jednej kości 8GB, ale nie masz możliwości rozbudowy do 12-16GB pamięci ram).

Potem zasilacz i grafika.

Zasilacz 100zł (używany)/200(nowy), a grafika zależy od budżetu.

-Ram: http://allegro.pl/aeneon-4gb-ddr3-1600-xtune-sklep-gwar-i6641029548.html 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...