Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pluginu na wyłączenie fizyki wody

RikoDEV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się napisać to wy skrypcie :)

Ale i tak podpinam się pod pytanie ^^

"Tylko dwie rzeczy są nie skończone wszechświat i ludzka głupota lecz co do tej pierwszej jestem nie pewien" ~Albert Einstein

Opublikowano

• Hobby:.

«•»——————————«•»

«•» HTML/PHP «•»

«•» JAVA «•»

«•» GRAFIKA «•»

«•»——————————«•»

Śmiało chłopie pisz plugin na to ;)

W 30 linijkach się zmieścisz.

https://github.com/MarcinWieczorek/NovaGuilds/blob/master/src/main/java/co/marcin/novaguilds/listener/RegionInteractListener.java#L312

Tu masz jak u mnie wygląda blokowanie rozlewania wody w cuboidzie.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Gość dominik148
Opublikowano

Nie wiem czy działa bo w hobby nie dałem sobie "«•» JAVA «•»".

Nie testowałem bo nje mam serwera na enderczeście, na lokalhoscie nie mogę bo mam kompa z dira 

public void rikoDev(final BlockFromToEvent e) {
        final Material id = e.getBlock().getType();
        if (id == Material.WATER || id == Material.STATIONARY_WATER || id == Material.LAVA || id == Material.STATIONARY_LAVA &&  e.getBlock().getLocation().getBlockY() <= 40) {
            e.setCancelled(true);
        }
    }

Opublikowano

Nie testowałem bo nje mam serwera na enderczeście, na lokalhoscie nie mogę bo mam kompa z dira 

if (id == Material.WATER || id == Material.STATIONARY_WATER || id == Material.LAVA || id == Material.STATIONARY_LAVA &&  e.getBlock().getLocation().getBlockY() <= 40) {
            e.setCancelled(true);
        }
    }

Zapraszam znów do pierwszej liceum żeby nauczyć się tym razem dokładniej logiki. No chyba, że jeszcze tam nie dotarłeś, to patrz tutaj:

http://www.mimuw.edu.pl/~urzy/calosc.pdf

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Gość dominik148
Opublikowano

e.setCancelled(true);
        }
    }

Zapraszam znów do pierwszej liceum żeby nauczyć się tym razem dokładniej logiki. No chyba, że jeszcze tam nie dotarłeś, to patrz tutaj:

http://www.mimuw.edu.pl/~urzy/calosc.pdf

Nie byłem w liceum i nie będę - pierdoli mnie jakiś smieszny papierek który ch*ja da mi w życiu :)

Co do pluginu - Testowałem i działa wyśmienicie !!!!!1111!

Jeszcze podkreślę ze nie mam JAVA/programista etc wiec nwm czego sie czepiasz :D

kappa

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 24.12.2016 o 19:01, Dziurexik napisał:

W skrypcie tego nie napiszesz.. Musiałbyś w Javie :P

jak to nie jak tak

Przed chwilą, JordiiYT napisał:

@MarcinWieczorek  Kolega wyzej dal kod na to, moglbys mi zrobic z tego plugin i wyslac?

przeciez ty napisales core i rozne inne gowna to czemu nie zrobisz sobie pluginku takiego lol

albo zaplac to ci zrobie, i zara wylaczam licencje na reszte pluginow nubie jak nie zaplacisz

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
1 godzinę temu, ˈyøøniks napisał:

jak to nie jak tak

przeciez ty napisales core i rozne inne gowna to czemu nie zrobisz sobie pluginku takiego lol

albo zaplac to ci zrobie, i zara wylaczam licencje na reszte pluginow nubie jak nie zaplacisz

Uspokoj sie...  przeczytaj skype bo nie chce mi sie pisac na tym forum itp ale nie wylaczaj licencji albo chuj poprostu przeczytaj skype bo ci napisalem tam itp..

Opublikowano
Przed chwilą, JordiiYT napisał:

Uspokoj sie...  przeczytaj skype bo nie chce mi sie pisac na tym forum itp ale nie wylaczaj licencji albo chuj poprostu przeczytaj skype bo ci napisalem tam itp..

Cytat

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...