Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja PC małym kosztem

Mathiros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam taki oto zestaw. Chciałbym go minimalnym kosztem zmodernizować. Chce wycisnąć z tego zestawu wszystkie możliwości. I teraz pytanie co w nim zmienić niskim kosztem ale z jakimś efektem wydajnościowym. Chodzi o wymianę nie wiem.. procesora, jakiegoś najlepiej pasującego pod tą płyte oraz dopasowanie do tego odpowiednich kości ram. O pomoc w tym zadaniu prosze was bo ja chwile temu wypadłem z tego tematu i się kompletnie nie orientuje. Słyszałem coś kiedyś nawet o jakichs modyfikacjach mobo by wsadzić procesor xenon czy coś takiego. Można nawet pokusić się o sprzedaż kary graficznej na koszt jakiegoś innego modelu w podobnej cenie jeśli miałoby to spore znaczenie w wydajności całego zestawu. No nic, proszę o sugestie najoptymalniejszych zmian, dzięki wielkie! :)

CPU:

cpu.png

MOBO:

mobo.png

RAM:

ram.png

ram2.png

GPU:

gpu.png

Opublikowano

Qoltec 400w, Hitachi HDT725025VLA380

Wiem, ze czarna lista, budzet jak najmniejszy wiadomo, jaki byłby koszt takiej podstawowej modernizacji typu najoptymalniejszy procek cena/wydajność pod tą płytkę + dobrane do tego pamieci ram?

Opublikowano

@ref

Tak więc mam zamiar zmodować tą płytkę i wsadzić do niej jakiegoś xeona, tylko pytanie jakiego do 50zł? I też pytanie czy taki proces będzie darł więcej mocy z zasilacza niż aktualny bo nie chce by mi pc wybuchł bo ten zasilacz z czarnej listy ;d

Opublikowano

Posiadam taki oto zestaw. Chciałbym go minimalnym kosztem zmodernizować. Chce wycisnąć z tego zestawu wszystkie możliwości. I teraz pytanie co w nim zmienić niskim kosztem ale z jakimś efektem wydajnościowym. Chodzi o wymianę nie wiem.. procesora, jakiegoś najlepiej pasującego pod tą płyte oraz dopasowanie do tego odpowiednich kości ram. O pomoc w tym zadaniu prosze was bo ja chwile temu wypadłem z tego tematu i się kompletnie nie orientuje. Słyszałem coś kiedyś nawet o jakichs modyfikacjach mobo by wsadzić procesor xenon czy coś takiego. Można nawet pokusić się o sprzedaż kary graficznej na koszt jakiegoś innego modelu w podobnej cenie jeśli miałoby to spore znaczenie w wydajności całego zestawu. No nic, proszę o sugestie najoptymalniejszych zmian, dzięki wielkie! :)

CPU:

cpu.png

MOBO:

mobo.png

RAM:

ram.png

ram2.png

GPU:

gpu.png

jaki masz budżet ? bo można coś sklejić na lga 1155 albo 1150 lub 1151 ale to zależy od budżetu 

Pomogłem ?? like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...