Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy serwer z Factions by się przyjął?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Zajmij swój teren i zbuduj bazę. Zadeklaruj komuś wojnę i zdobądź sojuszników. Walcz o tereny i zarządzaj swoją frakcją."

Cześć, 

nie wiem czy pamiętacie jeszcze czasy, gdzie prawie każdy serwer posługiwał się pluginem Factions. Nie było wtedy "AUTORSKIE GILDIE! U NAS TAKIE JEDYNE!", a taki opis widniał na trzystu takich samych serwerach, na których były te same gildie. Tak więc postanowiłem wrócić do czasów kiedyś popularnych Frakcji. Ogarnąłem co nie co i jest możliwość stworzenia takiego serwera. I teraz pytanie jest takie - Czy są jeszcze takie osoby, które zagrałyby na takim serwerze?

Opublikowano

Dodaj trochę więcej szczegółów dotyczących serwera, przede wszystkim informację o planowanej wersji MC oraz sposobie zdobywania surowców kopalnych.

Opublikowano

@Risen.
Kucze, tak ciężko dosyć dojść do jakiejś konkluzji z Twojego słowa. Jeżeli mógłbyś napisać co w takim serwerze by Ci nie pasowało.

Czy sam fakt pluginu Factions, czy coś innego? 

Opublikowano

Po prostu teraz działa tylko schemat EasyHC z dropem 20%, pandorkami i innymi gównami for hajs pompowane przez sprzedajnych pseudo jutuberków. :D

5465845486.png

Opublikowano

@Risen kazdy server jest pod hajs bo z czego ma sie utrzymac. Nie ma nic za darmo

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

@Risen kazdy server jest pod hajs bo z czego ma sie utrzymac. Nie ma nic za darmo

Owszem kazdy musi sie utrzymac, ale w tym przypadku "serwer pod hajs" - taki co edycje robia co tydzien i jest ogolnie P2W.
Opublikowano

Ehhh ludzie nie jest powiedziane, ze frakcje to pewny niewypal. Mozna spolszczyc Factions, dodac rankingi i inne rzeczy, ktore sa w tych teraz popularnych gildiach, dodac przejmowanie terenu i ma sie o wiele lepsza rozgrywke niz te wszystkie gimbusowe serwery izi ;).

Opublikowano

Ale to tylko pomysł na serwer z frakcjami.

Tyle że taki który by się nie reklamował że ma autorski plugin na gildie, bo i tak jest ściągnięty z pierwszego lepszego wyniku w google.

No i może drop z rud też jest.

A coś jeszcze?

Spawn albo coś takiego jest?

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Kiedyś nie było polskich pluginów na gildie typu 'FunnyGuilds' dlatego wszyscy mieli factions.

Teraz każdy już przyzwyczaił się do wygody, czyli (/stwórz i buduj) nie trzeba chodzic i "claimowac terenu".

Nowi gracze mieli by problem z tym pluginem, ponieważ wszyscy wolą zrobić wszystko jednym kliknięciem myszy.

Myślę, że factions miałby problem w rozwinięciu się. :)

Pozdrawiam

RucioX

<p>"...Tylko dziś jest Twoje!"

Opublikowano

Kiedyś nie było polskich pluginów na gildie typu 'FunnyGuilds' dlatego wszyscy mieli factions.

Teraz każdy już przyzwyczaił się do wygody, czyli (/stwórz i buduj) nie trzeba chodzic i "claimowac terenu".

Nowi gracze mieli by problem z tym pluginem, ponieważ wszyscy wolą zrobić wszystko jednym kliknięciem myszy.

Myślę, że factions miałby problem w rozwinięciu się. :)

Pozdrawiam

RucioX

Ja osobiście wole chodzić i claimować :)

Przy factions można się dobrze ''bawić'' by coś osiągnąć trzeba mieć sporo frakcje.

Raczej by wypaliło, przy dobrej reklamie :D

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Ja myślę, że jeśli chcesz mieć serwer, na którym będą inni gracze niż dzieci zastanawiające się co to jest klawiatura, to powinieneś zrobić coś co może graczy wciągnąć. Factionsy padły. Większość osób, które tam grają to paczki znajomych (a ze znajomymi możesz pograć gdziekolwiek). Niestety jest to bardzo forsodajne. Zrobisz takiego factiona i już musisz mieć drugi portfel, bo w pierwszym nie ma miejsca. Więc zastanów się :D Normalni gracze, czy ładna forsa. Pozdrawiam :D

Opublikowano

Musiałbyś spolszczyć Factions, aby większość graczy rozumiała co się dzieje i umiała zorientować. Btw. przygotuj się, że będziesz musiał trochę hajsu dokładać od siebie, bo na takich survivalkach gra ok. 20 graczy przy dobrych lotach. "Brodaty serwer" (dziwnie to nazwałem, ale nie chcę reklamować) to wyjątek, a i tak to nie jest pełnoprawny survival, bo są działki, a nie factions.

...

Opublikowano

Polecam Funnyguilds, nie trzeba spolszczać, bo polskie, a wiadomo - polskie to dobre.

Chętnie zagrałbym na porządnym serwerze "frakcje", pod warunkiem, że nie będzie gigadropu i admina do wygrania na evencie :v

Opublikowano

Ref

Co Tobie da to "Ref" jak wszystko zostalo skomentowane co nowego oczekujesz? Po prostu bierz sie za pisanie pluginow zeby serwer sie czyms swoim wyroznial oraz szykuj jakas wieksza sumke na reklamy ;).
Opublikowano

Plugin factions jest pluginem bardzo dobrym , lecz nie tylko jeden plugin sprawia, ze serwer jest dobry. Liczy sie stabilnosc , brak bugow , bledow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...